שלום ושאלה....

fa jing

New member
שלום ושאלה....

שלום לכם, רצה הגורל ובמקרה הגעתי לפורום שלכם, ברוכים הנמצאים. קראתי קצת תגובות, את המאמרים ואפילו את הכרטיסים האישיים של אלו מכם שעוררו את סקרנותי בעקבות הודעה כזו או אחרת. מאחר ואני בור ועם הארץ, ואני לא קשור לתחום הקואוצ'ינג (במודע לפחות...) הייתי רוצה לשאול: האם מאמן אישי, עפ"י חוקי מדינת ישראל מחוייב בהסמכה ו/או לימודים כלשהם? האם יש קריטריונים חוקיים (לא סטנדרטים מקצועיים עפ"י הגישות השונות לאימון אישי) המגדירים פלוני כמאמן? מהם חובותיו של מאמן בפני החוק (כגון: דברים שהוא אמור לעמוד בהם, בחינות, סטאז' וכיו"ב)? סליחה אם זה נמשע טיפשי, זה פשוט מסקרן אותי. חנן

Yin

New member
תשובות

חנן, לרוב שאלותיך התשובה היא לא. לפחות לעת עתה. יש כרגע טיוטת חוק להסדרת האימון כמקצוע, היא כוללת תנאי סף ללימודים, כמות אימונים, כמות סופר-ויז'ון וריענונים. חוצמיזה, נדמה לי שאנחנו מכירים... אתה יכול לדבר איתי. עדי

fa jing

New member
../images/Emo6.gif הצחקת אותי...

לדבר איתך.....? לא זכורה לי שיחת טלפון אחת עמך שהצלחנו לסיים את כל מה שרצינו לשוחח עליו, שלא לדבר שכל שיחה כזו היא בערך 40 דק'- שעה וזה לא מספיק לנו. ושאלה נוספת.... האם ניתן להביט על מורים רוחניים כסוג של מאמנים? הרי יש את התלמידים שבאים למורה/מאמן (או גורו) ויש את המורה/מאמן (או גורו) שעוזר, מכוון ומסייע לקביעת יעדים והדרכים למימושם- וכמובן כל הדברים שבדרך. חנן

אוריק3

New member
היי חנן...כל אחד יכול להיות מאמן, גם חבר שלך.

וגם דוד עם חוכמת ונסיון חיים..ואפילו סבתא שמביאה איתה המון נסיון. השאלה היא אחרת..האם נסיון חיים מספיק כדיי להנחיל לך את השינויים שאתה רוצה..או שאולי צריך גם לדעת אייך להעביר נסיון, ידע ושאיפות. ומעבר לכך..אתה יודע מה אתה רוצה? אתה יודע מה היית רוצה לשנות, להשביח, לתקן? אז בהחלט יש על מה לדבר באופן תחליטי. וממש לא צריך להיות מאמן "מדופלם" יען כי אין מישו רשמי "שיידפלם" היום... אז אייך היית רוצה להתקדם תכלס?

fa jing

New member
האם כרגע הפכת אותי

למאומן שלך? או שפשוט עקב המדיה של הפורום לא הבנתי את ניסוחך? חנן

אוריק3

New member
לא חנן טרם שקלתי אם אתה מתאים להתאמן איתי

אבל קרא את הטקסט שוב בנחת מבלי לחפש אשמים ונסה להבין בנחת את המשמעות. ואם לא הבנת, חזור עם שאלות וננסה להשכילך בסבבה.. בהצלחה

isaacm

New member
אני מכבד אותך, חנן, כאדם.

ולכן ברור לי שאין בכתיבה שלך כל רצון להתגרות. אני מבין שאתה שואל כי . . . אופס, פה נתקעתי. תרצה לעזור לי להבין? מה אתה שואל ומה אתה מעוניין להבין? כתבת: "רצה הגורל ובמקרה הגעתי לפורום שלכם, ברוכים הנמצאים. קראתי קצת תגובות, את המאמרים ואפילו את הכרטיסים האישיים של אלו מכם שעוררו את סקרנותי בעקבות הודעה כזו או אחרת." אז עכשיו היו צריכות להיות ברורות לך כל התשובות לכל השאלות ששאלת. והן לא? אין בכוונתי לפגוע - אבל נראה לי שהמטרה היא התנצחות. לדעתי זה מיותר. לכולנו יש דרכים טובות יותר להעביר את הזמן. הגבתי משום הכבוד, ואני מקווה שאם תשיב - תבחר לעשות זאת מאותו מקום. שוב, אם הבנתי את כתיבתך לא נכון, קבל נא מראש את התנצלותי הבלתי מסוייגת. ערב טוב לך איציק

fa jing

New member
התנצלותך התקבלה...

ואני כמוך מכבד אנשים באשר הם אנשים. אמנםאיני מכיר את הפורום הנ"ל, והגעתי אליו במקרה בעקבות עיון בבלוג של חברי, ידידי וקולגה הלא הוא Yin. ייתכן והשתתפותי הטריה כאן בפורום ולאור שאלותיי (שנבעו מרצון לדעת), ובעיקר משום שאיני מכיר את הילכות הפורום, אבל כן מכיר בהילכות נימוסין, שאלתי כמה שאלות שנראה לי שהיו ראויות להישאל, קראתי חלק נכבד מהמאמרים המופיעים בפורום זה ובפורום התאום שלכם 'אימון אישי'. קראתי כי הגעתי לכאן במקרה ובטרם נכנסתי לפורום דאגתי לקרוא את חומר הרקע. שאלתי כמה שאלות שכנראה וכמה מהן עוררו תגובה הגובלת בפלצנות כמעה מצדו של 'אוריק3' כומה מהן כנראה ודרכו על יבלות מסויימות (הפריעה למישהו השאלה על ההקבלה בין מורים רוחניים ומאמנים אישיים?). אני תממה האם כך אתם ניגשים למתאמנים שלכם? נשאלו שאלות (על ידי במקרה הזה), לא חייבים לענות עליהן אם לא נעים לכם, לצטט את פילו או מאסלו עדין לא נותנים את הזכות להביט על מאן דהוא מגבוהה.... ולא אני לא כועס, הרגע נזכרתי....אני נכנסתי לפורום בישראל בה כולנו (ואני גם חוטא בכך לפעמים) חושבים שאנו הכי חכמים וראינו את הכל. תודה, חנן

אני באמת מצטער חנן שניסיתי לענות לך ברמה

שתהלום אותך ואת מעמדך. אך כנראה שלא הצלחת להבין למרות מאמצי. אפילו שממש ניסיתי לא לרדת נמוך מידיי ..אבל הפלצנות לשמה מקורה בך. משום שההתשובה שלי היתה פשוטה עניינית ומעשית. ומכיוון שהגעת במקרה ובמקרה ראית שיש גם פורום נוסף ובמקרה קראת פוסטים. רק חבל שלא קראת בעיון את התשובות לשאלות שלך. חבל. תתעלה, נסה לקרוא שוב .שמה הפעם תבין. ולא, אני בטוח שאיציק ברוב חביבותו יסביר לך בנחת. בהצלחה

fa jing

New member
מאחר

ושמך הולך לפניך..... רק שאיני יודע מי מהם- האם זה אוריק3 או שמא עשן לבנבן 1, אני כולה יום וחצי בפורום הזה וכבר יצא לי להכיר את הטרול של הפורום. תהיה עקבי בכינוייך.... כאן מסתיימת התקשורת שלי עמך. חנן

tlingit

New member
../images/Emo18.gif

ידידי, שוב אתה חורג מההתנהלות המקובלת באימון או בפורום שלנו
לא מקובל לנזוף באף כותב או שואל על שאינם מסכימים עימנו או אינם מקבלים את הצעותינו בדיונים התייעצות או כל חליפת מחשבות בנושא שעלה כאן בפורום. ובשום פנים לא ראוי להשתמש בשפה וביטויים לא מנומסים בשל כך. זו אזהרה שלישית שלי אליך, ולא תהיה אזהרה נוספת.

Yin

New member
../images/Emo3.gif זו המטרה...

מורה רוחני כמאמן - כן, זה אפשרי. רק אם האג'נדה הקובעת היא של המתאמן וגם הקצב והשליטה בתהליך. אחרת זו פשוט הוראה רוחנית.

fa jing

New member
הרי כבר אמרנו

כשהתלמיד מוכן המורה מגיע לא? מכאן שאני מניח שגם במקרה של מורים רוחניים, ההתחלה היא מהאג'נדה של התלמיד/מתאמן בה הוא מחפש מישהו שיוביל אותו, בין אם לחיפוש עצמי או בין אם להתפתחות או פריצת דרך בחיים האישיים. או אם נרצה נוכל לסכם בקלישאה שאני אוהב: " כל תלמיד מוצא את המורה המתאים לו- לטוב ולרע". חנן

Yin

New member
מאפשר <> מורה

מאפשר עוזר למתאמן לגשר על הפער בין המצוי לרצוי, כשאת הנקודה הרצויה בוחר המתאמן. מורה מצביע לאן עליו ללכת. את תלמידי אני מוביל לאן שאני חושב שהם צריכים להגיע, לאחרים אני מאפשר לחלום, לגדול פנימה ולהגשים. למרות מה שכרגע כתבתי, אני כן מלמד בתהליכי האפשור שאני מעביר - רק את התחומים בהם אני מומחה. *** למי שלא ברור לו: קואוצ'ינג = אפשור, קואוץ'=מאפשר. עדי. מאפשר

tlingit

New member
הי fa jing ../images/Emo13.gif

אוסיף מעט על מה שכבר ענו לך. אכן קיימת בעיה בנושא ה"רגולציה" של תחום האימון האישי שהוא חדש מאד בארץ, אם תקרא בדפים קודמים ובדיונים שכבר התנהלו תראה שנושא מטריד אותנו לא מעט וחלק מהסיבה להתארגנויות של איגודים למאמנים אישיים (שגם על זה מן הסתם אפשר לקרא בדפי הפורום ) הוא גם הנסיון לתת מענה לבעייתיות זו הנה קישורים לשני דיונים, מתוך כמה שהתנהלו כאן בנושא http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=978&msgid=60483672 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=978&msgid=69490160

fa jing

New member
אוקיי תודה

קראתי את השרשורים וכמו-כן קראתי גם שרשור נוסף (אם אני זוכר נכון מישהו בשם יוסי) שדיבר על האיגודים השונים. יש לי עוד כמה שאלות: 1. אני מבין שבכדי לעסוק באימון (אני לא מתכנן לעסוק בכך כרגע לפחות) בימינו אנו, אין צורך אפילו בקורס בכדי לעסוק באימון? 2. ההשתייכות לאיגוד או המקום בו אני עושה את הקורס (או כל אחד אחר) נתונים לבחירתו האישית של הלומד/מאמן לעתיד? 3. האם אין בעיתיות באיגודים שכאלו בזמן שאין גוף מפקח (אני מפחד לומר ממשלתי כי ראיתי בתחומים אחרים שהם הצליחו לחרבן את כל העסק ממש בהצלחה), מאחר ויש משחקי אגו? וניסיון למונופולים בתחום, מאחר ואני מניח כי מסתובב כסף רב בהכשרות ובקורסים הללו? 4. האם מישהו יכול להיות מוכר כמאמן (ע"י גוף כזה או אחר) אם הוא מראה הוכחות שהוא עוסק במקצוע/תחום מזה מספר שנים והראה הצלחות עם מתאמנים רבים? תודה, ואני מתנצל אם שאלות אלו אולי מעלות נקודות בעיתיות מסויימות, או מעלות נושאים שכבר דנו בהם בשרשורי העבר. חנן

אוריק3

New member
בעיינין הודעתך חנן היקר..

ההסבר היה בסיסי ונכון לחלוטין וללא שמץ ציניות. בעקרון, כל בעל יכולת תקשורת גבוהה וחניכה יכול.ותהמתני לתגובתך האלימה קצת. מעבר לזה. גם אם אינך מסכים לקבל דעה כזאת או אחרת, עדיין התגובה שלך לטעמי לוקה קצת מן הסתם..שלא לומר יהירה.

tlingit

New member
אני מבקשת

אין מקום להתנצחויות עם כותבים אחרים בפורום הבעת דעה, היה דיון, מספיק. ממש לא ראוי ולא נעים כשכל דיון הופך לשרשור התנצחות ואני מבקשת להפסיק זאת מעכשיו ולתמיד. אם מישהו כתב משהו לא לטעמך, אני מבקשת להתעלם ולא להתחיל שרשור אינסופי של תגובות על התגובות זה הייתרון של פורום - לא חייבים לפתוח ולקרא כל תגובה ולהבהרה, גם זו אזהרה.

למעלה