שלום ושאלה

שלום ושאלה

שלום לכולן, אני אחרי ניתוח אחד פרטי וכפי הנראה עוד אחד באופק. הפעם בחרתי להיות מנותחת בתל השומר. האם מישהי פה נותחה בתל השומר? האם היא ממליצה או לא? ולגבי הבדיקות שלפני הניתוח: מישהי פה עשתה אולטרה סאונד פריאנלי? זו בדיקה קשה? תודה רבה ותרגישו טוב. אני מבינה ,מהקריאה פה של ההודעות, שיש פה הרבה כאב וסבל. ליבי איתכן. אניש קאפור.

זואילי

New member
שלום לך ../images/Emo140.gif

האם גם אובחנת בתה"ש והינך אנדואית מן המניין? היכן, מתי ואצל מי נותחת לראשונה? אני נותחתי בתה"ש לפני כחודשיים.ממליצה. עשיתי את האולטרסאונד. לא נעים אבל לא כזה נורא. את מוזמנת לקרוא פה אחורה, דיברנו רבות בזמן האחרון על הבדיקה. עם או בלי כדור הרגעה
חשוב לעשות את הבדיקה אצל הרופא הנכון, שיודע לזהות אנדו. ממליצה, כרגיל על ד"ר בארגבל מתה"ש. בהצלחה וברוכה הבאה אלינו ל

תודה+תשובות

תודה רבה על התשובות. אחפש אחורה, כפי שהצעת לגבי הבדיקה. ולתשובות למה ששאלת: נותחתי לראשונה במרץ השנה. היו לי ציסטות גדולות. הרופא שניתח אותי היה גניקולוג שרק דיבר על הציסטות. לא היה לי שמץ של מושג לגביי האנדומטריוזיס. חודש אחרי הניתוח שוב היו כאבים ושוב התגלתה ציסטה. אז התחיל המסע שלי. הלכתי לרופא אחר ובסוף הגעתי לסוריאנו. אין לי רצון לחזור אחורה, לפרט ובעיקר להיזכר. אני בטוחה שאת יכולה להבין את זה. בכל אופן אצל סוריאנו התבררה התמונה קצת יותר. א"כ הגעתי למרפאה בתה"ש (איבדתי את האמון, בשלב הזה, ברפואה הפרטית ובהחלטות הנלקחות ע"י רופא אחד). הייתי אצל ד"ר שטוקהיים והתחלתי בבדיקות לקראת ניתוח. מאחר ואחרי הניתוח הראשון הרגשתי פחות טוב מאשר לפניו, הפעם אני רוצה לבדוק הייטב את כל מה שניתן. שוב תודה על המידע,הברכה והפרח.

זואילי

New member
הי לך שוב

מוכר מאוד הסיפור שלך. גם הגיניקולוג הקבוע שלי, כל מה שהוא רצה זה ביופסיה מהציסטות בשחלות, רק כדי להגיד לי, יופי, זה אנדו. אפשר להרגע. לי זה לא הספיק. והגעתי לסוריאנו. בניתוח הוא לא נגע בציסטות. נכון לרגע זה - אין לי ציסטות. (אולטרסאונד ביום רביעי האחרון. הדיכוי הארוך עשה את שלו). ואותו הגניקולוג? הוא עדיין משכנע את עצמו שהוא גילה, איבחן, טיפל וידע מזמן מזמן שזה רק אנדומטריוזיס. תמשיכי לבדוק היטב כמו שאת אומרת, תמשיכי להתייעץ איתנו, ואת מוזמנת גם "להתפרק" אצלנו ואיתנו. בשביל זה אנחנו פה.

אהלן שוב

אהלן גם לי לא הוציאו את הציסטה במהלך הניתוח כיוון שהיא הייתה גדולה מדיי ולא לקחו סיכון אך עכשיו שאני בהריון היא נעלמה לגמרי. מי הרופא שלך בקהילה? הרופא שלי הוא ד"ר קופרשטיין ממרפאת ק"א

טשומפי

New member
שלום לך,

אני בהחלט יכולה להבין את הרצון שלך לא להיזכר בתקופות קשות שעברת... אין ספק שהמחלה הזו יכולה להכניס אותנו למקומות שחורים למדי. אבל... יש חשיבות גדולה מאוד לשאלה מה לעשות עכשיו, והתשובה מושפעת מגורמים רבים - מה הציפיות שלך בהיבט הפריוני, בשאלת הכאב, וכן - גם במה שנמצא ונעשה בעבר (מה רמת האנדו', מה היו תוצאות הניתוח ומה נעשה בו, האם את בדיכוי ואיזה וכמה זמן). המרפאה בתה"ש היא מצויינת אבל!!!!!! (וזה אבל גדול) יש להם נטיה די מובהקת 'לפתור' בעיות בהיבט הכירורגי. הגישה הזו אינה הגישה המוסכמת על כלל הרופאים (רופאי פריון למשל יראו בניתוח פיתרון לא מוצלח במיוחד בשל העובדה שהניתוח עצמו עלול לגרום לנזקים). כל מטופלת צריכה להבין את מכלול האפשרויות וכמובן את הסכונים הכרוכים בכל שיטה, ולקבל החלטה בחישוב כל הסיכונים. ניתוח הוא לא פתרון קסם, אבל אני אהיה האחרונה להגיד שלא לבצע ניתוחים (לפעמים זה הפתרון הטוב ביותר). הנקודה היא שצריך לקבל את ההחלטה אם לעבור ניתוח או לא מתוך החלטה שקולה וממקום של ידע ולא רק כי הרופאים מכוונים אותך לשם. אם את מודעת לכל מה שכתבתי ושקלת את כל השיקולים - תתעלמי ממה שכתבתי. אם לא - אני מבצירה בך לחשוב טוב ולשאול מיליון שאלות לפני שאת נכנסת לחדר ניתוח (בטח כשכבר עברת ניתוח אחד בעבר). את יכולה לעשות חיפוש בפורום או לשאול שאלות יותר מכוונות ואני בטוחה שהנשים כאן בפורום ישמחו לעזור. בהצלחה בכל דרך שתבחרי, טשומפי

באותו עניין

ישנה הודעה בעמוד הקודם של מישהי שבחרה להישאר חסויה שם היא מספרת סיפור הפוך לסיפורה של אור 2007, דהיינו היא בחרה להמתין עם הניתוח בניגוד להמלצותיו של ד"ר סוריאנו ונכנסה להריון..... דרך אגב שמו של הרופא ד"ר סוריאנו, ולא ד"ר סריאנו, כפי שכותבת מי שטוענת כי נותחה על ידו ויצאה מאוד מרוצה... בניתוח יש גם סכנות וכמו שבעלי אומר על כל הצלחה יש גם כשלונות, וצריך לקחת בחשבון את כל השיקולים לפני שמחליטים, ולהיות מודעים לתמונה במלואה, כמו שטשומפי אמרה.

תודה וטשומפי

תודה רבה רבה על כל התשובות וההתיחסות פה. אני אכן, עושה ברורים יסודיים, למרות שההכונה לניתוח באה כבר משני רופאים. לשאלה על העבר אנסה לענות בקצרה: נותחתי במרץ השנה בגלל ציסטות גדולות. לא היה לי מושג בקשר למחלה. הייתי בטוחה שיש ציסטה ואחרי שתעלם (באולטרהסאונד הרופא ראה אחת, בניתוח התברר שהיו שתיים) הכל יעבור. הרופא, שאליו הלכתי לא יידע אותי בדבר המחלה הזו או בכלל. אמר שחייבת לעבור ניתוח ומהר. אחרי הניתוח הציע שאקח גלולות ברצף "כדי שלא יהיו יותר ציסטות". אחרי חודשיים חזרתי עם כאבים גדולים יותר משהיו טרם נותחתי. באולטרהסאונד נצפתה ציסטה. התשובות שלו כבר לא היו מספיק טובות בשבילי. הגעתי לפרופ' צלאל ואחריו לסוריאנו ואח"כ למרפאה בתה"ש. באוגוסט קבלתי לוקרין. ושטוקהיים, שקיבל אותי בתה"ש גם אמר (כמו סוריאנו) שניתוח זה מה שאצטרך לעבור. כרגע אני בבדיקות לקראת הניתוח ובלי תאריך. סוריאנו כתב שזה severe. אני חייבת לציין שיש לי כאבים אבל לא כאלה המגיעם קרוב אפילו לרמות של מה שאני קוראת פה בפורום. הרבה פחות. אני מקווה שעניתי ,כך שהתמונה ברורה יותר משהייתה. טשומפי- הניק שלך ע נ ק
אניש.

בפעם האחרונה

שנבדקתי ונאמר לי מה גודלה היא הייתה 8 ס"מ. אח"כ, אצל סוריאנו, מכיוון שהוא אמר שזה לא העיקר אלא רק סימפטום ושיש דברים חשובים וחמורים מזה, לא קבלתי תשובה לגביי גודלה. מאחר ואני על לוקרין מאוגוסט , אולי היא הצטמקה? אניש.

ניתוח בל השומר

שלום לך, אני נותחתי בתל השומר ויש לציין שנלחמתי להגיע לשם ולא לב"ח אחר. ניתוח עבר בהצלחה מרובה ונעשה ע"י דר" סריאנו ודר" גולדינר, יש לציין שיחס הרופאים ובכלל כל הצוות הרפואי היה מצוין, אם כבר ניתוח אז שם. אגב, בחודש של הניתוח נכנסתי להריון כך שאכן זה הצלחה מרובה בהצלחה

למעלה