שלום ושאלה לגבי סיר...

חיוך

New member
שלום ושאלה לגבי סיר...

קודם כל שלום לכולם. אני מהפורום השכן- הנקה. אבל האמת ששם אני די פאסיבית (עצלנות... עצלנות...) בכל אופן, יש לי בת בת שנה וחודש (ולפי התאריך הלועזי בת 14 חודשים). אנחנו רוצים להתחיל להושיב אותה על הסיר. אשמח לשמוע עצות, רעיונות, דעות ממי שכבר עבר/ה את השלב

She Dolphin

New member
למה כבר עכשיו?

לי זה נשמע נורא מוקדם. בדרך כלל ממליצים לחכות עד הילד יראה סימנים שזה מעניין אותו. מכל הבחינות - פיזית רגשית ונפשית נראה לי שהבשלות לנושא עדיין רחוקה מאוד בגיל כזה.

זה מוקדםםםםםםםםםם../images/Emo124.gif

לי יש תאומים ...ושלי נגמלו קרוב לגיל שנתיים וחצי ... למה לגמול כל כך מהר ...תני שזה יבוא ממנה .. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה

סבלנות,

היא עדין פצפונת וסביר להניח שלא בשלה לגמילה. לרוב מתחילים בגמילה לקראת גיל שנתיים.

לאה_מ

New member
גם לטעמי זה קצת מוקדם,

ואשמח לשמוע את השיקולים שלכם לעשות את זה דוקא עכשיו, אבל ממש השבוע דיברנו כאן על גמילה, וגם על גידול ילדים בלי חיתולים - אני מציעה לך לקרוא את הדיון כאן בקישור הזה, ואת הדף הזה, שנראה לי רלוונטי לגילה של בתך.

יש לי חברה טובה, עולה מרוסיה, ושם

נוהגים לגמול בגיל שנה. היא החלה להושיב את הילד על סיר בגיל שנה, אבל שילבה את הגישה הישראלית: הושיבה, אבל לא לחצה, כלומר הפגישה את הילד עם הסיר בלי לחץ, רק ל"התיידדות". לפני שבועיים הילד חגג את יום הולדתו השני. הוא איננו גמול כלל.

שנה וחודש לפי דעתי מוקדם

מאוד!!!!!!, לפי דעתי בגיל הזה הם עדיין לא מודעים לפיפי, ובטח שלא נראה לי ללכת לסיר ולעשות צרכים, עדיף להמתין.

limori

New member
ולי יש חברה שהושיבה את הילדה שלה

על אסלה מגיל 9 חודשים. בכל בוקר כשהילדה התעוררה היא הושיבה אותה על האסלה ולאט לאט הילדה למדה לעשות פיפי... אותי זה קצת הרתיע. הילדה שלי בת שנה וחודש אני לא מעיזה אפילו לנסות לגמול אותה. זה ניראה לי לא הגיוני בכלל. לימור

anat30g

New member
יוצרים התניה

הילד מרגיש את הסיר ועושה צרכים... זה עלול להיות בעייתי לטווח ארוך, אם כי מאוד מקובל בארצות מזרח אירופה ובכלל בעבר (שאז היו חיתולי בד ולא היו מכונות כביסה).

חיוך

New member
אני חושבת שיש כמה סיבות:

אני מכירה אישית אנשים שהתחילו גמילה בגיל חצי שנה ואין להם כל בעיה עם עניין השרותים וכד' (בעלי וכל האחים שלו ויש לו 6 בסה"כ). כסף... כסף... כסף... טיטולים זה מצרך יקר בטירוף ובתור אנשים שנלחמים לסגור את החודש בכבוד, אנחנו מוכנים לעשות מאמצי קיצוץ. וחוץ מזה, הבת שלי לא מוכנה לשבת על הסיר אלא רק לעמוד בתוכו בלבוש מלא כך שלעת עתה ויתרנו על העניין כדי לא ליצור לחץ ושאר מרעין בישין. זהו

למעלה