שלום ורדה

אלדד ד

New member
שלום ורדה

יש לי כמה שאלות 1. איך ניתן לזהות צריכת סמים 2. במדה וחושבים שהילד משתמש, האם כדאי לערוך חיפוש בחפציו? 3. האם כדאי לפנות למשטרה? 4. אם כן, האם לא ייגרם לילד נזק בטווח הארוך עקב פתיחת תיק או רישום? 5. לאיזה גופים ניתן לפנות כדי לקבל עזרה? תודה רבה

אלדד ד

New member
ועוד כמה שאלות

6. האם להתנהג בסלחנות לגבי סמים קלים? 7. אם השימוש אינו רצוף, כמו למשל בהזדמנות של מסיבה, איך ניתן למנוע זאת 8. במקרה והילד השתמש יותר מאשר בהזדמנות חד פעמית, מה הסיכוי לכך שהוא מכור או עתיד להיות כזה? תודה רבה

אלדד מה שבטוח!!!!!

לגבי סעיף 6 האם להתנהג בסבלנות כלפי בסלחנות כלפי סמים קלים! תשובה: לא בשום פנים ואופן, אין דבר כזה במים קלים, זו סתם המצאה כל סם משפיע על בן אדם בצורה אחרת!! סמים לא בא בחשבון, גם אם הם קלים(למרות שאין דבר כזה) גם אם הם קשים!!!!! סמים פשוט דופק לך את החיים! מה שדומה לסמים ולסיגריות(אני לא משווה ביניהם), שבשניהם אתה תלוי בהם, ולפעמים זה גורם לך לעצבנות, אני יודע את זה ממבט קרוב על חברים שלי ועל האנשים שאיתי בביה"ס. שלך באהבה, עידו טסלר

תראה..

דבר ראשון שאני ממליץ לך הוא ללכת ולחקור את הסם ולא להאמין ל"אגדות" שמתרוצצות עליו או אפילו לסילופים ממשלתיים.. ותתפלא אולי אך יש לא מעט כאלה. לשם כך, www.erowid.org הוא אתר מכובד שהמון אנשים סומכים עליו ואם אני לא טועה גם מאושר על ידי הרשות למלחמה בסמים.(אבל אני לא בטוח לגבי זה, מה שכן אני בטוח שהמידע שם מהימן). עכשיו, אחרי שתקרא קצת על הסם (כנראה קנביס..) אתה תהיה מסוגל להחליט אם אכן הוא מסוכן כל כך או אם לא והאם להתנהג אליו בסלחנות או לא. עכשיו פה אני מייצג את דעתי. אל תסגיר אותו למשטרה, זה לא יועיל לך בשום דבר. ומה שכן זה לא יבטיח את הפסקת השימוש בסם.

הא כן, כיצד שכחתי.. סעיף 4.

לרוב מה שקורה במקרים של בני נוער זה שהם מודים באשמה בחקירה, אין תיק אלא קצינת מבחן לחצי שנה ובדיקות שתן.

ורדה בר

New member
כמה שאלות

לאלדד שלום, אנסה לענות לשאלותיך אחת לאחת, אך לפני כן ספר לי בן כמה הילד ומה הוא עושה בחייו (תלמיד, לא לומד, וכו´)

ורדה בר

New member
לאלדד

לאלדד שלום, 1. יש מכלול של תופעות כמו: ירידה בלימודים, איבוד מוטיבציה, איבוד עניין בדברים שעניינו קודם, שנויים במצב הרוח, התפרצויות, התחמקויות ועוד. אני מציעה לכולם לגשת לבית "אל-סם" בתל אביב ולהיכנס ל"מרכז שחף" (מרכז מידע בנושא הסמים שהקמתי על בני שחף ז"ל) , ולמצוא שם את כל המידע. 2. לערוך חיפוש? קשה לתת תשובה חד משמעית. אין מרשמים. אני בעד- במיוחד שכבר חושדים. אפשר היום לקנות ערכה ביתית לבדיקה בבית הנקראת "סם-טסט". זו בדיקה ללא נוכחות הנבדק. 3. היום, שלא כמו בעבר, הפנייה למשטרה עשויה להציל את הילד: המשטרה לא פותחת תיק פלילי, אלא מחייבת טיפול. (מדובר על שימוש בלבד-לא סחר, הפצה, ייצור). 4. איני יודעת מה מקום מגוריך, אך אם יש סניף "אל-סם" או מתאם עירוני מטעם הרשות, רצוי להתייעץ איתם. 5. איך למנוע שישמוש במסיבה? קודם לדבר עם הילד ולשמוע מה דעתו על העניין. לא מזיק לערוך בדיקות פתע במסיבה גם אם זה למורת רוחו של הילד. 5. שימוש חד פעמי עלול להזיק ועשוי לא להזיק. סם כימי מזיק תמיד. כל אחד בנוי אחרת וההשפעה שונה.

לאלדד.....בעצם למי שבא לו...

שלום לך. אתה חושד בבנך שאולי ויש סיכוי שהוא נוגע נכון?.. תן לי לומר לך משהו.. אם הוא כן אז בתור אחד כמוהו...אומר לך עצה שלא יהיה כדאי לספר למשטרה, כי יש סיכוי גדול שהוא לא ידבר איתך שוב!,בראשו אתה מוכר אותו. לפי דעתי אתה פשוט צריך לשבת ולדבר איתו,לבד אתה כבר תקלוט,לפי התגובות, שמח ומחייך קצת כמו טמבל..ככה כל הסטלנים. תנסה לדובב אותו אבל בלי לחץ!,שב דבר ,תגיד לו שאתה מבין את זה,ואפילו תשקר ותגיד שניסית בעברך,אולי הוא יפתח בפניך,כי הוא ירגיש שאתה מהצד שלו,"מהאחים שלו". אני למשל גיליתי לאימי שאני מעשן,כמובן שהיא כעסה והיו קצת ריבים,אבלבסופו של דבר היא נאלצה לקבל את זה,לא בקטע של דווקא,פשוט באתי אליה ואמרתי לה.."אמא אני מעשן גראס"..היא קיבלה את זה,כי יש לי אחריות ואני למשל לעבודה לא בא מסטול,אני מתפקד רגיל כמו כולם.. פשוט יש זמן לכל דבר. ואימי ראתה שאני אחראי,ושאני קם כל בוקר לעבודה. והיא מודעת לכך ששתייה יותר מסוכנת מגראס,ואני אישית שונא לשתות. בקיצור אתה יכול לגלות דברים שלא ידעת ולא חשבת עליהם,אז עצתי היא פשוט לדבר בלי האשמות ובלי להראות חשדות. יערי

למעלה