שלום + וידוי

שלום + וידוי

שלום קראו לי החסוי! תשמעו אני מאמין ואוהב את ישוע בן האלוהים אין לי אהבה יותר גדולה מאהבה שלי אליו פשוט אין אבל קרה לי איזה 4/5 פעמים שאני מוצא את עצמי בסביבה של אנשים שלא מאמינים ואני מוצא את עצמי מתבייש באמונה שלי או מתוודה בפניהם עם צחקוק מתנצל כזה "אני מאמין בישוע" והפעם האחרונה שזה קרה לי פשוט קרע לי את הלב, שבר לי את הלב, לא רוצה לחיות! אני יודע שאלוהים סולח וסלח לי, ואין דבר העומד או יעמוד בנינו! אבל המצפון המצפון, ההרגשה שלי פשוט נוראית! ואפילו הסליחה שלו לא עזרה אני לא יכול לחיות עם עצמי, מרגיש שפל ועצוב בגלל זה לא יודע איך אפשר לתקן את ההרגשה הזאת פגעתי בהרבה אנשים, חברים וההורים שלי אבל אף פעם לא הרגשתי ככה עם המצפון שלי וזה למרות שנסלח לי, ואלוהים סלח לי זה פשוט נורא זה מזכיר לי את כיפא שהתכחש לישוע 3 פעמים והוא עוד חי לידו אתה מרגיש שאתה פשוט רוצה למות להתאבד, זה לא הסליחה, שישוע כבר סולח אלא ההרגשה עם עצמך, פשוט מרגיש שפל שלא מגיע לו לחיות ולא מגיע לו אהבה של אלוהים יש עצות?

אני חושב שאני מכיר את ההרגשה

זה קורה לי הרבה, ואני בישרתי לכל-כך הרבה אנשים, אך כשאני נפגש עם חברים מהעבר, פתאום יש כמו מחסום על הפה שלי, תחושה מציקה בבטן, אך בסוף זה יוצא. אל תתן לאויב לגנוב ממך את שמחת הישועה! גם אם התוודת עם צחקוק מתנצל, התוודת. וישוע מתוודה עליך לפני מלאכיו. לא חטאת. לא כיחשת. ובטח ובטח שאם ביקשת סליחה על שלא אמרת בבטחון שאתה מאמין בישוע, אז אלהים סלח ואם אלהים סלח, עליך לקבל את הסליחה. עכשיו נותר לך לחזור בתשובה לפניו על שלא קיבלת את הסליחה. תתודה לפניו. הוא נאמן אוהב וסולח. ואל תתן להרגשה לשלוט על חייך כי אנחנו לא חיים על פי רגשות כי אם חיים על פי אמונה. אל תצמד לרגשותיך(מאד קל לנו להצמד להם) הצמד לדבר ה', ואמונתך תושיע אותך. אל תביט לאחור, עזוב את אשר מאחריך והחלץ קדימה אל מה שלפניך ורוץ אל המטרה - להיות בדמותו ובצלמו המלא של ישוע המשיח. אל תתן לשטן לעולם לתת לך את ההרגשה של שפלות ושלא מגיע לך לחיות. ישוע מת בשיבלך. הוא שילם את המחיר. "אִם כֵּן מַה נֹּאמַר עַל הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה? אִם אֱלֹהִים אִתָּנוּ, מִי יַעֲמֹד נֶגְדֵּנוּ? הוּא אֲשֶׁר לֹא חָשַׂךְ אֶת בְּנוֹ שֶׁלּוֹ, אֶלָּא מָסַר אוֹתוֹ בְּעַד כֻּלָּנוּ, הַאִם לֹא יַעֲנִיק לָנוּ אִתּוֹ אֶת הַכֹּל? מִי יִטְעַן נֶגֶד בְּחִירֵי אֱלֹהִים? הֲרֵי אֱלֹהִים הוּא הַמַּצְדִּיק! מִי הַמַּרְשִׁיעַ? הַאִם הַמָּשִׁיחַ יֵשׁוּעַ אֲשֶׁר מֵת, וְלֹא זוֹ בִּלְבַד כִּי אִם קָם לִתְחִיָּה, וְהוּא נִמְצָא לִימִין אֱלֹהִים וּמַפְגִּיעַ בַּעֲדֵנוּ? (אל הרומים ח': 31-33) האשמה והרשעה הם מהשטן! היכנע לפני אלהים תתייצב נגד השטן ותעיף אותו לכל הרוחות, בשם ישוע המשיח. והוא יברח מפניך. (יעקב ד': 7)

המשברים האלה תמיד קורים

לי לאחר תקופות של בישור שזה כמו אש לפעמים ולפעמים בלי לשים לב אני מתעצבן משהו בגלל אלו שלא מבינים מטעים ומשקרים אחרים, וזה עושה רע לשני הצדדים אבל נתקלתי בפסוקים הבאים והבנתי שאני צריך להרגע קצת לבשר מאהבה לאלו שמיועדים לשמוע.. על פי אלוהים! 14 אִם כֵּן מַה נֹּאמַר? הֲיֵשׁ אִי־צֶדֶק אֵצֶל אֱלֹהִים? חַס וְחָלִילָה! 15 הֲרֵי לְמֹשֶׁה הוּא אוֹמֵר: "וְחַנֹּתִי אֶת־אֲשֶׁר אָחֹן, וְרִחַמְתִּי אֶת־אֲשֶׁר אֲרַחֵם." 16 לְפִיכָךְ אֵין זֶה בְּיָדָיו שֶׁל הָאָדָם הָרוֹצֶה אוֹ הַמִּתְאַמֵּץ, כִּי אִם בִּידֵי אֱלֹהִים הַמְרַחֵם. 17 וְאָכֵן אוֹמֵר הַכָּתוּב לְפַרְעֹה: "בַּעֲבוּר זֹאת הֶעֱמַדְתִּיךָ, בַּעֲבוּר הַרְאֹתְךָ אֶת כֹּחִי, וּלְמַעַן סַפֵּר שְׁמִי בְּכָל־הָאָרֶץ." 18 וּבְכֵן הוּא מְרַחֵם עַל מִי שֶׁהוּא רוֹצֶה, וּמַקְשֶׁה אֶת לֵב מִי שֶׁהוּא רוֹצֶה. 19 אֲזַי אַתָּה תֹּאמַר לִי: "מַדּוּעַ הוּא עוֹד מַאֲשִׁים, שֶׁהֲרֵי מִי יַעֲמֹד נֶגֶד רְצוֹנוֹ?" 20 אַךְ מִי אַתָּה, בֶּן־אָדָם, כִּי תִּתְוַכֵּחַ עִם אֱלֹהִים? הַאִם יֹאמַר מַעֲשֶׂה לְעוֹשֵׂהוּ "מַדּוּעַ כָּכָה עֲשִׂיתָנִי?" 21 הַאִם מֵאוֹתוֹ חֹמֶר אֵין יוֹצֵר רַשַּׁאי לִיצֹר כְּלִי אֶחָד לְכָבוֹד, וּכְלִי אַחֵר לְשִׁמּוּשׁ שֶׁאֵין בּוֹ כָּבוֹד? 22 וּמָה אִם אֱלֹהִים, אַף כִּי חָפֵץ לְהַרְאוֹת אֶת זַעְמוֹ וּלְגַלּוֹת אֶת כֹּחוֹ, סָבַל בְּאֹרֶךְ רוּחַ רַב כְּלֵי זַעַם מוּכָנִים לְהֶרֶס, 23 כְּדֵי לְגַלּוֹת אֶת עֹשֶׁר כְּבוֹדוֹ בִּכְלֵי חֲנִינָה שֶׁמֵּרֹאשׁ הֵכִין אוֹתָם לְכָבוֹד? - 24 כְּלוֹמַר, אוֹתָנוּ אֲשֶׁר גַּם קָרָא לֹא רַק מִקֶּרֶב הַיְּהוּדִים אֶלָּא גַּם מִקֶּרֶב הַגּוֹיִם, 25 כְּמוֹ שֶׁהוּא אוֹמֵר גַּם בְּהוֹשֵׁעַ: "אֶקְרָא לְלֹא־עַמִּי עַמִּי, וּלְלֹא־רֻחָמָה רֻחָמָה. 26 וְהָיָה בִּמְקוֹם אֲשֶׁר־יֵאָמֵר לָהֶם לֹא־עַמִּי אַתֶּם, יֵאָמֵר לָהֶם בְּנֵי אֵל־חָי." 27 וִישַׁעְיָהוּ מַכְרִיז עַל יִשְׂרָאֵל: "כִּי אִם־יִהְיֶה מִסְפַּר בְּנֵי יִשְׂרָאֵל כְּחוֹל הַיָּם, שְׁאָר יָשׁוּב בּוֹ. 28 כִּי־כָלָה וְנֶחֱרָצָה אֲדֹנָי עֹשֶׂה בְּקֶרֶב הָאָרֶץ." -------------------------------------------------- 8 מְהֵימָן הַדָּבָר, וּרְצוֹנִי שֶׁתַּעֲמֹד עַל כָּךְ בְּתֹקֶף כְּדֵי שֶׁהַמַּאֲמִינִים בֵּאלֹהִים יָשִׁיתוּ לִבָּם לַעֲסֹק בְּמַעֲשִׂים טוֹבִים. דְּבָרִים אֵלֶּה טוֹבִים וּמוֹעִילִים לִבְנֵי אָדָם. 9 אֲבָל הִמָּנַע מֵחִקְרֵי שְׁאֵלוֹת תְּפֵלוֹת, מֵחִקְרֵי תּוֹלְדוֹת הַדּוֹרוֹת, מִמְּרִיבוֹת, וּמֵהִתְנַצְּחֻיּוֹת עַל הַתּוֹרָה, כִּי אֵין בָּהֶם מוֹעִיל וְהֵמָּה הֶבֶל. 10 וְאִישׁ הַגּוֹרֵם לְפִלּוּגִים, לְאַחַר שֶׁהוּכַח פַּעַם אַחַת וּפַעַם שְׁנִיָּה, אַל יְהֵא לְךָ דָּבָר עִמּוֹ: 11 דַּע לְךָ כִּי אִישׁ כָּזֶה סוֹטֶה מִן הַדֶּרֶךְ וְהוּא חוֹטֵא הַמַּרְשִׁיעַ אֶת עַצְמוֹ. ---------------------------------------------------

כולנו עוברים את זה

התפילה אחרי בישור יכולה לשחרר אותנו ולהגן עלינו. ברוכים הבאים לפורום אחי. שהאדון יחזק אותך וימלא אותך בו. "אַל נָא יִרְפּוּ יָדֵינוּ מֵעֲשׂוֹת טוֹב; בְּבוֹא הָעֵת נִקְצֹר, אִם לֹא נִרְפֶּה." (גלטים ו': 9)

lion 7

New member
אני ממליץ על דרך אחרת

לקודם כל להתחזק באמונה עצמה , לבנות עד הסוף את האדם הרוחני במקום זה הבשרי שמת בלידה החדשה , ואם נמצאים בקרבת אנשים (אתה מכיר את הפסוקים של אי התאמה בין אור לחשך) אז צריך עזרה קטנה כאשר אנו מרגישים ליצנות באויר , הרוח מגנת עלינו אף מחזקת בשם ישוע , אני מסכים עם יעקב בהקשר לבישור ,הוא גם מחזק את המאמין , אבל מה זה בישור אם אנחנו עדיין מרחפים פעם חזקים ופעם למטה , ישוע לא יכעס אם אנו כופרים בו , כי הוא רחום ואהוב , וצריך להתוודות מולו , אם זה בשיחה פנימית , הוא נמצא שם , כמה הישוע הזה אהוב כמה הוא חבר טוב מאד , אני בעצמי כפרתי בו המון , אבל עם הזמן אני כבר מתביש ממנו ומקבל אותי בחזרה בידים פתוחות , אל לנו לשמוע את האויב המר שגם הוא מדקלם פסוקים כמו במלחמתו עם ישוע (אחרי צום הארבעים יום) , האויב שלנו מסתובב כמו אריה בכדי שאנו נבלע אותו או נקבל אותו , ישוע חזק ממנו והוא סולח לך ולנו , אולם צריך ללמוד מהטעיות ולא להיות תינוקות באמונה , קדם כל מתחזקים ובונים אחרי זה אם ירצה ישוע נבשר , ודוגמה אישית היא בשורה מס חמש לכולם . בהצלחה אחי

1key

New member
גם אני מצטרף להמלצה

ראשית כל עליך לבסס את אמונתך שלך ורק אז לבשר אותה לאחר, הרי לא יעלה על הדעת שתספר לאדם אחר או תנסה לשכנע אותו להאמין במשהו שייתכן ואתה עצמך לא שלם איתו. אני חושב שזה לא הוגן ולא אמיתי.

אני שלם

עם האמונה שלי, פשוט לפעמים כששואלים אותך מה אתה עושה או במה אתה מאמין אין לך כוח להתמודד עם התגובות שהם לרוב עויינות ולרוב גורמות לך להסתגר בתוך עצמך אני חושש שלא הבנתם אותי בכלל אני שלם עם האמונה שלי אין דבר שאני יותר בטוח בו ואין לי אהבה יותר גדולה מלאדון, רבאק כמה אפשר כבר להתמודד עם הסביבה וזה מאוד קשה בתור יהודי, וזה מעיק כשאתה מרגיש שלא עשית שירות הולם לאדון, וזה כואב בגלל האהבה שלי אליו הגעתי למסקנה שאני פשוט צריך להתפלל שיחזק אותי שאוכל לעמוד איתן עם הבשורה ועם האמת מול כל אדם

lion 7

New member
המלצה

כולנו עוברים מבחנים אלה , אם ותיקים או אוטוטו נולדנו הרגע מהרוח , באגרת הראשונה אל הקורונתיים י` פסוקים 10 עד 13 (נא לקרוא אני בנייד) מדברים על המבחנים שעוברים כוול המאמינים בעולם , המלצה היא להתחזק , לבקש מישוע שבפנים לעזרה , אישית אני אומר לו סאעדני יא יסוע , אנא תעזור לי ישוע , מה לדבר איך לענות , ישוע נותן לרוח שבפנים לדבר במקומך , אתה תהיה בטוח , מבחנים אלה עוברים כמו מי שלמד תיאוריה בשביל לקבל רשיון נהיגה , אם עוברים את הטסט אז עבר , ואנו עוברים המון טסטים גם בתור נוצרים (אני נוצרי ויודע מה עובר עליך , ואל תשאל מה עבר עלי בזמנו שקיבלתי את ישוע לחיי, הפסדתי המון חברים לשעבר מהעולם , ואני מתנחם באחים שקיבלתי פי כמה , ראה גם שאתה חייב קהילה או מאמינים בכדי להתחזק , אל תיתן לאדם הטבעי ה``חכם בגרוש ``לנהל את השיחה , תהיה רציני עם התשובות , להנמיך פרופיל , קרא תהלים נ` פסוקים 10 עד 18 , ב13 אתה מעודד את עצמך בקריאה דחופה לרוח שהיא ערה , אולם לבוא לקראתך , בפסוק 17 גם תהיה תפילתך ואופן חייך , ישוע ביקש מהאב שלא יקח אותנו מהעולם אלא לשמור עלינו מהעולם , אנו צאן וזאבים יש בכל מקום,קשר עם ישוע בתפילה זה המפתח

ועוד משהו קטנטן.

עד כמה שזכור לי (סורי שאני לא כ"כ זוכר איפה זה כתוב) שישוע אומר שאסור לנו לקלל או לדבר מילות גנאי מכל סוג שהוא. אני צודק? סורי שאני לא זוכר אבל אם כן, אז בבקשה ממך "החסוי" אל תגיד שוב פעם את מה שאמרת אני ארשום אותו בהפוכה (כי לי באופן אישי לא מתאים לי לרשום את זה) אמרת את זה (קאבר) <- פשוט תהפוך את האותיות. שיהיה לך המשך מוצלח יחזקאל

למעלה