שלום וחג שמח

libe3

New member
שלום וחג שמח

מספר שאלות לי אליכן. האם נולדים עם המחלה אנדומטריוזיס? האם קשורה לתורשה? האם יש קשר לגיל? תודה.

ha1231

New member
חג שמח

יש התוענים על פי מחקרים כי המחלה בתורשה, ואין לדעת איך היא מגיעה. האם נולדים איתה אני לא יודעת אך מה שכן היא מתפרצת מתישהו באמצע החיים. אני מקווה שהמומחות שבננו יענו לך ויתנו לך תשובות יותר מפורטות ממני.

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

הסברה כי יש קשר בין תורשה והמחלה הולך ומתחזק עם השנים. זה לא נדיר לראות כמה בנות משפחה (בעלות קשר גנטי) עם אנדו' ברמה זו או אחרת. לגבי גיל - המחלה פרוגרסיבית והיא מחמירה עם הגיל ברוב המקרים. מקוה שעניתי

libe3

New member
תודה-בואינג707 אבל עוד מס' קושיות

ברשותך/ברשותכן, היות והנושא דיי חדש והמון נשים במצב כזה לא מודעות בכלל. ואגב,עד לפני כשנתיים וחצי השתמשתי בגלולות. ושמתי לב שכשהשתמשתי הכאב היה פחות. וכשהפסקתי להשתמש בגלולות, הכאב התחיל להחמיר ומרוב שהיה בלתי נסבל, אז פשוט בא להתקפל כמו חילזון. כל חודש שהייתי צריכה לקבל היה הופך לסיוט. ולא ממש הבנתי/התייחסתי. וכמה זה נכון, זה הולך ומתחזק, הרגשת בחילות, חולשה, ביומיים הראשונים הייתי נזרקת למיטה בלי יכולת לתפקד (ואמא שלי עם ההערות שלה: רק את מקבלת, אני לא קיבלתי..., אחרות לא מתפקדות וכו'..., בטח מוכר לכן, לא?) לא חשבתי שיש צורך בכלל בהתייחסות כלשהי אלא שכך צריך להיות. ואוו-פתאום נפל האסימון והכל מתחיל להתבהר. אבל, לפני כשנה חל מפנה-מרוב סבל, ביקשתי מבעלי שיעשה לי רייקי-הוא עשה לי במשך כחצי שעה רייקי באיזור הבטן, ומוכרחה להגיד שזה מאוד עזר ופתר אותי מכאבים למשך שנה. ועוד דבר, שיטה נוספת שעזרה לי היא המדיטציה. ואני חושבת שיש קשר, כי נכון להיום, הכאבים פסקו תודה לאל טפו טפו טפו. ואשמח אם תתקנו אותי אם אני טועה. ואולי זה קשור למצב נפשי? כל תשובה והערה תתקבל בברכה תודה ומועדים לשמחה.

טיפולים אלטרנטיביים

יכולים להקל על הכאב אבל לא שמעתי שהם מעלימים פתלוגיות..גם לא חוויתי לצערי. מה קשור למצב נפשי? המחלה? הכאב? יתר הסימפטומים? לא הבנתי. סטרס ולחץ מחמירים סימפטומים של הרבה מחלות לא רק של אנדו'. ורוגע זה תמיד דבר מומלץ.

libe3

New member
בואינג707-בקשר לטיפולים משלימים

מצב נפשי יכול להתבטא בהמון צורות אבל על כל אחד זה יכול להשפיע אחרת ולדוגמא: חלילה אונס, כעס, לחץ, שינאה, תזונה לא נכונה, ילדים שחווים גירושין ועוד... משהו שאנחנו סוחבים איתנו. משהו מודחק. הרי הרחם ובכלל איזור הבטן מסמל את הפנימיות-ושם למעשה מצטברים כל הכעסים והרגשות השליליים, ואז זה מתבטא בצורה של מחלה. אצל אחד תזונה לא נכונה לאורך שנים יכולה להתבטא סתם לדוגמא: באפנדציט, אצל אישה X דלקות בשלפוחית השתן, ואצל אישה Y לדוגמא קנדידה חוזרת ונישנת, אצל אדם אחר סרטן לא עלינו וכו'... עכשיו, כמו שאמרתי פשוט כל האסימונים נפלו. ממש כך. כשאני מסתכלת לאחור ומקשרת כל דבר שקרה לי זה קרה בעצם בעקבות משהו. בקיצור דברים קרו לי בעקבות משבר מסויים. וכך בעצם גיליתי את הרייקי, והמדיטציות-שהתמדתי בהן לבד בבוקר ובערב. וניקוי רעלים. טיפול אינטנסיבי. כך שאני מאמינה ובטוחה שזה כן עוזר. ואמונה זה דבר מאוד חשוב. ואכן רוגע זה אחד הדברים המומלצים. מקווה שעזרתי. כל טוב

היי libe3

אני כמוך חושבת שדברים כמו רייקי ומדיטציה יכולים לעזור מאוד לאנדו. מעניין שיצא לי בשנה האחרונה להיות פעמיים בחו"ל במשך חודש רצוף בגלל לימודי רפואה משלימה וכמובן להיות במצב מדיטטיבי כל יום, כל החודש, ובפעמיים האלו קיבלתי לאחר 27 יום, מחזור שנקרא מאוד קצר אצלי ובלי בכלל כאבים!!! פתאום שמתי לב שיורד לי דם אבל בלי שום הודעה מוקדמת!זה היה מדהים...לכן אני בטוחה שלמדיטציה יש קשר. אני בעצמי עשיתי שינויים גדולים בחיי בשנה האחרונה ואין ספק כי הרגשתי שיפור משמעותי. למרות שבמחזור האחרון סבלתי מאוד מאוד מאוד מאוד....אני חושבת שזה היה קשור לזה שהחתול שלי מת בדיוק כשהייתי צריכה לקבל ואז מרוב דכאון ולחץ המחזור שלי נדחה בשבוע ואז קיבלתי בעוצמה שלא הרגשתי כבר שנה... באופן כללי, אני מאמינה שמצב נפשי יכול מאוד לעזור. עדיין לא קיבלתי הוכחות לכך שזה יכול לרפא סופית אבל אם זה יכול להרגיע אז זה בהחלט שווה! תמשיכי עם הרייקי והמדיטציה ושיהיה רק טוב

למעלה