שלום והתחלה

עדי אש

New member
שלום והתחלה

שלום לחברות וחברי הפורום הייתי שמחה לשמוע מעט על ההתחלות שלכן/ם כמטפלים/ות מציאת האומץ הפרטים הטכניים המטופלים/ות הראשונים/ות החוויה של מה זה להיות מטפל/ת בשבילכן/ם תודה וסליחה על הלוכסנים אני חיה כאשה פמיניסטית ומתקשה מאוד, לכן, עם השפה העברית

csh018

New member
הי עדי אני עונה בלי אלכסונים,

ככה זה בעברית. ומבחינתי השוויון בין המינים מלא. ההתחלה הייתה לא כל כך מזמן ואני עדיין זוכר. בתחילה הטיפולים יותר נכון התרגולים היו אך ורק על בני משפחה הקרובים קרובים תמיד הם הסובלים . -))). רק בסיום שנה ראשונה ואחרי התמחות , נגעתי בבני משפחה מורחבת וחברים כאשר בטיפולים הראשונים שיתפתי אותם בתרגול. לשמחתי היו לי מתורגלים בעלי ניסיון עשיר בטיפולי רפלקסולוגיה ומכיוון שהתגובות היו חיוביות זה חיזק לי מאד את הביטחון. סיפרתי על העיסוק הנוסף שלי לחברי לעבודה ואף קבלתי אישור לעבודה נוספת ללא פגיעה בעבודה. וכך מפה לאוזן עוברת השמועה שיש מישהו ב... שנוגע ברגליים. אלי לציין שבסוף שנה שנייה כל טיפול היה עם תמורה ולא היו טיפולי חינם אלה לצורך לימוד או תרגול בן קולגות. וכך גם למדתי לבקש עבור הטיפול. אני זוכר שפעם חשבתי להגדיל את חוג לקוחותיי בעזרת פרסום אך מה שיצא זה 1.בזבוז כסף 2. מטרידים שונים ובזבוז זמן. מיותר לציין שעד היום אני ממשיך ללמוד תחומים שעוזרים לי לטפל, ומעשירים אותי בידע. במידה ויש לך שאלות נוספות את מוזמנת בהצלחה שלומי

עדי אש

New member
הי שלומי

ותודה רבה על תשובתך הייתי שמחה לדעת איזה מקצועות טיפול נוספים משלימים לדעתך ומוסיפים לטיפול הרפלקסולוגי בהנחה שהמיומנות העיקרית שמיושמת בטיפול היא הרפלקסולוגיה. לגבי נושא השימוש בעברית, מעניין אותי לדעת אם אתה יכול לדמיין לעצמך סיטואציה בה פנייה לקהל היא בלשון נקבה בלבד גם אם רוב הקהל מורכב מנשים. השפה בה אנו משתמשות/ים היא חשובה מדיי מכדי לפטור אותה באמירה - ככה זה. שוב תודה על תשובתך, ממנה למדתי הרבה עדי

csh018

New member
לגבי מקצועות משלימים לרפלקסולוגיה

למדתי ארומותרפיה ולמדתי באך. לדעתי אפשר להוסיף תזונה וצמחי מרפא כחלק מטיפול כולל אך שוב זה תלוי בהתפתחות האישית שלך. לגבי לפתור את זה בככה, אני לא רואה דרך לשנות את העברית אני מקבל את הפניה בלשון זכר כעובדה אך מתיחחס לאישה או לנשים בשיויון מוחלט. אולי נעלה הצעה שנה ידברו לקהל בלשון זכר ושנה בלשון נקבה אין לי מושג אך לפתור זאת למרות שאני חושב שאת צודקת אך אין לי את הכוח לשנות. בהצלחה שלומי

0 אור 0

New member
לא שלומי ובכל זאת

הרפלקסולוגיה משתלבת יפה עם הרבה מאד שיטות. אני משלבת רייקי לעתים בתוך הטיפול הרפלקסולוגי (ולכמעט תמיד בתחילת הטיפול ובסופו), כשיש מטופל שסובל מבעיות גב - זה מאד נחמד להתחיל בעיסוי שבדי רגיל של חצי שעה, ורק אחריו כשהמטופל רגוע לבצע את הטיפול הרפלקסולוגי. יש אפשרות גם לשלב שמנים, קריסטלים, וכמובן השלמה של הטיפול "בבית" על ידי יעוץ תזונתי, תנועה ועוד.

csh018

New member
אני מסכים איתך אור שאפשר לשלב

בין רפלקסולוגיה לעוד טיפולי מגע ואני אישית עושה זאת. כמו שאני הבנתי את השאלה של עדי ( ואולי לא הבנתינכון), כוונת עדי היתה שרפלקסולוגיה כראשי או מוביל ומה לצרף או לחזק את הטיפול או את "שיעורי הבית". ומאחל לכולם בהצלחה שלומי

avorly

New member
עדי

לגבי מטפל/ת הוא/ היא מורה לחיים וגם אוזן קשבת. ההתחלה שלי היתה ברפואה סינית, ואני בטוחה שזה לא משנה באיזה מקצוע ברפואה המשלימה - כל התחלה היא התחלה. את ה
וההערכה המלאה אני חייבת לבעלי היקר. רק בזכותו ובתמיכתו המלאה לאורך כל הדרך אני נמצאת במיקומי ובמקצועי. זה התחיל בהכוונה הנכונה ללימודים, המשיך בתמיכה מלאה במשך כל ארבע השנים הלא פשוטות, ועד לתעודה בסוף הלימודים. ביום שקיבלתי את ההודעה שעברתי את המבחן הסופי החליט בעלי שאין יום מושלם יותר מזה כדי לקנות מיטת טיפולים. ניסיתי לדחות את הרגע בגלל חשש פנימי עצום, אך בעלי לא ויתר. וכשכבר יש מיטת טיפולים, ממשיכים בדרך החוקית ופותחים תיק של עוסק זעיר. ואז - לא הייתי צריכה פרסום, כי בעלי דאג לפרסום מפה לאוזן וככה הגיעו המטופלים הראשונים. מכאן כבר היתה הדרך פתוחה לחלוטין. ושוב -
לך בעלי היקר על הכל

למעלה