שלום והמלצה

שלום והמלצה

שלום, אני קוראת את ההודעות בפורום מזה זמן מה והחלטתי להצטרף באופן פעיל ולהמליץ על ספר שסיימתי בשבוע שעבר. אם כבר המליצו על הספר הזה בעבר, עמכם הסליחה. הספר הוא "בית צבוע" מאת ג'ון גרישם. באופן עקרוני ספריו של גרישם, לטעמי, אינם צריכים המלצה, מי שאוהב את הנוסחה הגרישמית נהנה ממנה ומי שלא- ההמלצות לא יועילו. אולם, ספר זה שונה בתכלית משאר ספריו. העלילה מתרחשת בארקנסו החקלאית בשנת 1952, המספר, לוק צ'נדלר, בן השבע חולק עם הקוראים את המאורעות בחווה החקלאית של משפחתו ובעיירה הסמוכה בזמן קטיף הכותנה. מה שמאד אהבתי בספר היא נקודת המבט הילדותית. גרישם הצליח, לדעתי, להסתכל על העולם מנקודת מבט של ילד בן 7. התוצאה היא ספר מהנה, קולח ומלא הומור. את הספר קראתי באנגלית ומאד נהניתי מהכתיבה והשפה, אם משהו אבד בתרגום לעברית, לא אוכל לומר. אז אם מישהו מחפש קריאה קלילה לחופשת הפסח או מתנה ש"אי אפשר לטעות בה", אני ממליצה בחום. חג שמח

ל א

New member
אוי ואבוי.

היא כתבה גרישם. אני ממליץ לך לבקש מקלט מדיני בשגרירות שווייץ לפני שמישהו פחות רחום וחנון ממני
רואה את זה.

I hope you're only joking ../images/Emo3.gif

באופן כללי מקריאת ההודעות בפורום דווקא התרשמתי שמדובר בקבוצת אנשים נחמדה. אני מקווה שלא טעיתי.בכללי ההמלצה על ספרים לא נאמר שיש רשימה שחורה של סופרים שאין להמליץ עליהם... אני באופן אישי לא חושבת שיש סופרים שהם "נמוכים" או ספרים שבשום פנים ואופן אני לא אקרא, אני אוהבת את גרישם, אירווינג, עוז, יהושוע, קנז, חיים באר, גרוסמן, עגנון ועוד רבים, אם מישהו נחנק מזה ששמתי את כולם באותה רשימה, צר לי. אני חושבת שכולם סופרים שחלק מספריהם טובים יותר וחלקם טובים פחות, וגם מאד תלוי מה מתחשק לי לקרוא, וזה לא תמיד טולסטוי או עגנון. חג שמח

Rivendell

New member
צודקת בהחלט ../images/Emo13.gif

אין לנו "רשימה שחורה". מצד שני, יש להודות שלפורום הזה יש טעם מאוד ספציפי. זה לא אומר שאסור לדבר על מה שלא נכלל בו - להיפך. אין כמו ויכוח טוב על ספרים
וברוכה הבאה. גם את רוצה טכס חניכה? (לספר לנו איזה ספרים את אוהבת)

ל א

New member
אני לא רציני

חשבתי שאת הנושא הזה סגרנו כבר מזמן... בעצם, את לא היית פה. תמליצי על מה שבא לך, מקסימום נעקם את האף, זה עושה לנו פרצוף מחוספס ומסתורי.

תודה על קבלת הפנים ../images/Emo140.gif

ואני אשמח לעבור "טכס חניכה" מחר.. כיוון ששעות הערב הן קצת עמוסות אצל הבת שלי.

למעלה