שלום והיי

סריט

New member
שלום והיי

טוב, ישר לשאלה. אני בת 18, והרבה מקומות עבודה שחיפשתי בהם אמרו שהם מקבלים רק אחרי צבא, או מגיל 21. עכשיו, אם אני לא עושה צבא זה נחשב שאני אחרי צבא? ובכלל, יש לכם המלצות על מקומות שמקבלים אנשים בגילי לעבודות במשרה מלאה ?(אני גרה לבד וצריכה לשלם שכ"ד וכל ההוצאות...) אני לא לומדת ומשקיעה את כל זמני לעבודה, אפילו לשתי עבודות. ואני חושבת שאני יכולה להתחייב לשנה. חשבתי על עבודה במרכז לקוחות כמו פלאפון למשל, אני מחפשת עבודה במרכז, תל אביב... אתם חושבים שיקבלו לעבודה כזאת מישהי בגילי? מאוד מאוד אודה לכם על הצעות והמלצות על מקומות עבודה, רק לא משהו עם נקיון כי אני בן אדם מזוהם! סתם, אני פשוט לא יודעת לנקות, מעבודות שונות שעבדתי בהן (בתחום האוכל), מסתבר שאני לא מספיק פדנטית. אז תודה רבה ואשמח לתגובות! שרית

tenen

New member
בנוגע לשאלה שלך

אם את בת 18 את לא אחרי צבא ואם לא תעשי צבא את אף פעם לא תהיי אחרי צבא ולא תיחשבי כאחרי צבא בדיוק כמו שמי שלא הלך ללמוד באקדמיה אף פעם לא יחשב כסטודנט לשעבר. בנוגע לעבודה, אם בא לך שירות לקוחות/מכירות/תמיכה טכנית של חברת אינטרנט אני יכול להעביר את הקו"ח שלך אבל אני לא יודע אם יסתכלו עליהם ברגע שיראו את הגיל/סעיף הצבא.

לא מדוייק

אמנם אחרי צבא היא אף פעם לא תהיה אם היא לא מתגייסת, אבל יש מקומות שהכוונה שלהם ב"אחרי צבא" היא לכך שאותו אדם לא מועמד לגיוס. אני יודעת שאותי שאלו כל פעם אם אני אחרי צבא ולא דרשו שום אסמכתאות לזה, ועבדו איתי גם כאלו שלא התגייסו, אם כי אנשים לפני גיוס לא קיבלו. לגבי הקו"ח שלה, יכול להיות שהגיל יפריע בחלק מהמקומות, כמו שאמרו לה שמחפשים אחרי צבא או מעל גיל 21, אבל הסעיף של אי השירות לא בהכרח יפריע, תלוי בעיקר באיזו עבודה מדובר ומה סיבת אי השירות. עוד לא שמעתי על מישהו שלא גוייס בגלל סיבות רפואיות או סיבות דת ולא מצא עבודה לאחר מכן.

tenen

New member
אני מאוד אוהב את הסעיף של מעל גיל21

הרי תכלס בישראל אתה הופך למבוגר בגיל 18, והסעיף של גיל 21 ומעלה נועד אך ורק כדי לסנן אנשים שלא עשו צבא בצורה חוקית שהרי אסור לשאול אם עשית או לא עשית צבא. זה מבטל חלק מהיתרונות בשוק התעסוקה לאנשים שבוחרים לא לעשות צבא מסיבות אלו ואחרות, מבחינתי הסעיף הזה טוב מכיוון שאפילו אם הסיבה מוצדקת אין שום סיבה שיהיה לאדם בן 18 יתרון שאין לאדם אחר בן גילו שכן עושה צבא.

אני מבקשת ממך

שלא להוסיף בעניין הגיוס לצה"ל והעבודות. כבר הזהרתי אותך לגבי זה בעבר, הבנו מה דעתך לגבי מי שלא מתגייס גם במקרים שצה"ל הוא זה שבוחר בכך, יש פורומים אחרים שיותר מתאימים לדיונים בעניין הזה.

כותבימ אחרי צבא רק כדי שלא

להשקיע בכ ואז תתגייסי. אמ כתוב "אחרי צבא" את יכולה בכיף להכנס ולהגיד "אני אמנמ בת 18 אבל לא עושה צבא אז זה אותו דבר". אני גמ היתי במצבכ בגילכ והרגשתי כאילו יש בעולמ אנשימ בני 17 ואז רק בני 20, אבל אל חשש עבדתי באלפי עבודות ומעולמ לא הפריע לי שלא עשיתי צבא. במרכז תל אביב לא יהיה לכ קשה למצוא עבודה במשרה מלאה בגילכ.

CheeCha

New member
אם זה עוזר ...

ידיד שלי לא התגייס לצבא מסיבות בריאותיות לחלוטין, והוא שלח ליס "מכתב" (כי קורות חיים לו היום לו), שהוא בן 18 יש לו ידע בכך ובכך ומעוניין לעבוד בשירות לקוחות. הוא עבד אצלהם שנתיים וחצי, אז אני מניחה שזה עובד
עכשיו כשאני חושבת על זה, עוד אדם שאני מכירה הלך לעבוד בפלאפון מבלי לעשות צבא - וגם הם קיבלו אותו בלי שום בעיות מיותרות, אז שווה לנסות

AdiGoldman

New member
אני לא עשיתי צבא

ז"א עשיתי אבל רק 4 חודשים ואני בת 19 כך שעדיין שואלים אותי על העניין הזה ואני פשוט לא טורחת לספר שהתגייסתי ויצאתי אלא אומרת שאני לא מתגייסת ובינתיים לא ממש הפריע למישהו עם זה כי בד"כ כשהם אומרים "אחרי צבא" זה בשביל לדעת שאין לך התחייבות שבגלל תעזבי את העבודה. שאת יכולה להישאר לטווח הארוך.

למעלה