שלום, וגם שאלה

שלום, וגם שאלה

שלום לכולכם, כבר כמה זמן שאני פוזלת אל עבר הפורום שלכם. הוא נראה נינוח ומערסל, וזה נדיר. אני מאמינה שלא אכתוב כאן יותר מידי, ובכל זאת, רציתי לשאול אתכם ואולי גם לשתף בתהיות (כמובן שתלוי אם יתפתח דיון). אבי נפטר לפני 7 שנים וחצי, בצורה פתאומית ומפירת שווי משקל. אני ממשיכה לגלות את הרבדים השונים של האבל, ואת הסקלה האדירה של התחושות שמלוות אותו. מצאתי שאחד הקשיים הגדולים שלי הוא לבטא את העומק של התחושות ואת המגוון שלהן. לפעמים אנשים לא מבינים, אבל לתחושתי - אין מילים לזה. אין כלים בשפה להביע את המורכבות של החוויה הזו (כמו גם חוויות אחרות של אובדן או אפילו אושר). לאור התחושה הזו, בחרתי לעשות עבודה סמינריונית על האופן שבו השפה מבנה את חווית האבל. וכאן אתם נכנסים... רציתי לשאול לדעתכם, מה אתם מרגישים, איך אתם מסתדרים עם השפה והמגבלות שלה, גם כמובן - אם אתם לגמרי לא מסכימים איתי. שיהיה שבוע פשוט יותר...

nypx

New member
טוב עוד יחשבו שאני איזה..

מין מחזיר בתשובה כזה אבל למרות שאני יותר מחזיר בשאלה בעצם גם זה לא ,טוב בלי נימוקים אני חושב שהדת נותנת מענה להרבה דברים שלנו שהיינו אנשי היום יום הרגילים לא היו לנו תשובות ולא ידענו איך לענות להם יש מנהגים מסוימים שעונים על רוב הדברים האלו למשל : לא האמנתי שפעם אני יגש לאיזה מישהו שעבר איזה אובדן ואני יגיד לו :משתתף בצערך או משהו דומה ופתאום אחרי מה שקרה לי המשפט הזה שגור בפי ואין לי בעיה לומר אותו ואין לי גם לבטים לגבי המשפט אצל הדתיים למשל ללכת לנחם אבלים זאת מצווה גדולה מאד ואצלנו יש המון היסוסים " מה אני יגיד ? ומה יקרה ? ואיך אני יביט לו בעניים ומה ואיך ולמה" לא יודע עם עניתי לשאלה שלך אבל אני חושב שהתחלתי ביי ויום טוב

nypx

New member
טוב נו ניסיתי להתחפש אז עכשיו אני י

אני : רב ידוע ומקובל (רב עם כולם) סתם ,אני רב רק עם חלק ח

רונלי 10

New member
המילים, כידוע לך, אינן אלא קודים ..

קודים מוסכמים להבעת הרעיונות שמאחוריהן. אבל בהתמודדות עם האובדן, כמדומתני, יש לכל אחד ה"מילון" הפרטי שלו - מילון שמורכב מהבזקים של זיכרונות אישיים. לשמוע משהו ולדעת מייד מה היתה אומרת באותו רגע הדמות שאיבדנו. לראות משהו ולשקוע מייד בזיכרון על משהו דומה שחווינו עם אותה דמות. את המילון הפרטי-האינטימי הזה, הקשת הרחבה והמגוונת של הרגשות והחוויות האישיות הנצורות בזיכרון, צרה השפה מלהכיל. על-כן אנו מאמינים כי יקירנו חי וקיים בתוכנו, בזכרוננו. כי מה אנו אם לא זכרוננו. מקווה שנתתי לך עוד כיוון-מחשבה לעבודה הסמינריונית. בהצלחה.

BooBee

New member
על הקשיים

קושי לבטא עומק של תחושות בהחלט יכול לתסכל. אני זוכרת שלפני שנה או משהו כתבתי על זה הודעה מאוד ארוכה. ניסיתי למצוא אותה בפורום ולא הצלחתי... ולגבי אנשים שלא מבינים, מה שאני מסמפטת בפורום הזה שלנו זה שאני לא צריכה להסביר יותר מידי. אני כותבת 'חרא לי המצב רוח' וכוווולם מבינים על מה אני מדברת. כאן אינ לא צריכה להתעסק עם יותר מידי הסברים ושליטה במגוון וריאציות ורבאליות להסביר ולתאר את עומק כאבי או מחשבותיי המורבידיות שמגיעות אחת לכמה זמן. השפה היא אכן מוגבלת, ואולי הגיע הזמן להמציא איזו מחסנית חדשה של מילים. אני מסתדרת בעקרון עם מגבלות השפה ברוב הזמן, וכשאני לא, אני פשוט מרגישה, לפעמים מתפרקת לי(בעיקר עם מוזיקה, לעיתים קרובות עם כתיבה). אני לא חושבת שצריך תמיד לדייק בתיאורי התחושות, אולי מרוב רצון להסביר ולתאר, שוכחים להרגיש. גם זה יכול לקרות. בכל מקרה, אשמח לסייע לך בכתיבה הסמינר. זה נשמע לי רעיון מוצלח ומעניין. שלך, רויטל

nypx

New member
רק אולי תסבירי לי מה זה...

וראבליות-מורבידיות הבנתי שאת חכמה אבל בבקשה לא להגזים אמנם יש לי אייקיו של נעל אבל לפחות של נייק חחח

BooBee

New member
../images/Emo9.gif אתה קורע אותי מצחוק

ורבאלי=מילולי מורבידי=עצוב, נוגה (וגם קודר, עם נטייה להתעסק במוות) ומה פתאום נייק? מינימום טימברלנד
חחחח

nypx

New member
ממש חוכמה גדולה ....

להסתכל במילון ולומר לי מילה במילה מה כתוב שם... נראה אותך בעל פה בלי מילון יש לי בעיה קטנה אני לא קורא בלי ניקוד ורבאלי=זה לא : ורה בא לי ?חשבתי המון והחלטתי שאני לא יתן לאחת שקוראים לה ורה לשגע אותי כהה מבחינה מילולית זה לא נכון ולא צודק אז עם מישהו יכול להסביר לי ואני לא דפנסיבי או משהו כזה מבחינה סוביקטיבית והצצה לעולמו הרוחני אך הבלתי אמצעי של האיש הנדון בכתבה זו החליטה חברת נייק להסיר אחריות מאיש זה ,וכל קשר בינה לבין הנושא הלז ,אין לה נגיעה בכהוא זה ,וכל נסיון להוכיח ההיפך נידון לכשלון. לכן החלטנו לתת לו 10 זוגות נעלי אדידס אולי הוא יעבור לחברה המתחרה בתודה נציגי טימברלנד ונייק ישראל וכן נעלי שלומי ונעלי מומי בע"ם בתודה הנהלת הסופרסל חח

nypx

New member
מצטרפים בנוסף..

"נעלי הבקעה" נעלי: "אל תלך יחף" , ונעלי :"תלבש אותי ולא יהיה לך ריח"

nypx

New member
תודה רונלי אבל את יודעת...

כמה ורה עלתה במשקל מאז שהיא עזבה את אלי? וחוץ מזה אפילו מר דן היקר אמר לה שהוא לא שם..... אז מי אני שיתערב לו חח

liat1953

New member
nypx-שלא יגמר לעולם...

הכוונה כמובן להומור שלך.... אפשר אולי פעם אחת ולתמיד לדעת מה משמעות הניק שלך?

nypx

New member
טוב אחת ולתמיד ואני לא..

יחזור על זה שוב n=נו y=יום p=פיפי x=קקי רציתי לכתוב k יצא x לא נורא נכון? ח

למעלה