שלום וברכה...

שלום וברכה...

רצוני לשאול... היכן אפשר ללמוד את שפת הלאדינו (בקורס או עדיף ספר ללימוד עצמי...) וכמו כן - ע"י ידיעת לדינו אפשר לתקשר בספרדית? (למשל בטיול בדרום אמריקה...) תודה רבה!

tsiporganeden

New member
שלום מטרונית וברוכה הבאה.

האם יש לך מספר אוצר מילים בשפה? יש לך קשר לשפה? אם להתחיל מהיסוד, אז כמובן שמדובר בחוגים או קורסים הניתנים במוסדות החינוך, ואני יודעת שבבר אילן ישנה הפקולטה ליהדות שנותנת קורסים בשפת הלאדינו. לשאלתך השניה, אוצר המילים בשפת הלאדינו מספיקה כדי לתקשר עם האנשים הדוברים ספרדית, אך השפה קצת שונה, ניתן להבין אחד את השני, אני למשל כשעבדתי במקום הקודם שלי, תיקשרתי יום יום עם עובדים במדינות: קולומביה, אקוואדור, פרו, צ'ילי, הבנו אחד את השני ברוב המקרים. בכל מקרה תצליחי.

izikom

New member
PURIM SAMEAH

buenas noches kerida, I so Terry. Esta noche te konosi ande Hagit. Te agradesko de darme ti nombre asi te puedo eskrivir. La noche kon Moshe Bahar astava fantastiko . Daynda no se komo este atar se uza ma esto sigura ke poco a poco me va ambezar. Te sueto. una bueno semana i purim allegre . Bye - TERRY

רותי ב.

New member
לדעתי כשלומדים את השפה

מהתחלה עדיף בקורסים. יש בירושלים קורסים למתחילים ולמתקדמים. אפשר לברר ברשות לתרבות הלאדינו, או במכון סרוונטס. ויש גם קורסים באוניברסיטאות. לגבי תקשור, כמו שציפור כתבה, יש הבדלים אבל אפשר לתקשר, להבין ולהיות מובנים. ברוך בואך

למעלה