שלום וברכה,

שלום וברכה,

שלום וברכה, רציתי לשאול, אני מטפלת יש לי תעודת סוג 1, וכרגע לומדת סוג 2. אך אני רוצה לעבור הסמכה לגיל הרך להתחיל ללמוד תואר ראשון לגיל הרך. ותעודת הוראה כמובן. המקצוע
מטפלת לבני 0-3, ממש קשה, אנחנו לא מתוגמלות מספיק, וכל הזמן יש ביקורות קשות עלינו. אני בת 32, עובדת במקצוע כבר מספר שנים, אך עדיין לא מצאתי את המקום שלי בתחום. לא מצאתי מבחינת מקום, עדיין לא קיבלתי גן סימפטי, אני בחורה חמה, אוהבת ילדים עד מאוד, אינספור חזרתי למקצוע כי אני אוהבת את הילדים ואת החום שהם מחזירים כלפי בן אדם שאפילו אם הוא לא יפה וחכם, הם יודעים לתת את אהבה אם רק נותנים להם בחזרה. אני שוקלת בכובד ראש אמתי ללמוד תואר ראשון ולעלות כיתה, נראה לי שהגיע הזמן. כי אין תנאים למטפלות והתחלופה מאוד גבוהה.. כל אחת יכולה להיות מטפלת. מצד אחד זה עצוב מצד שני חסרות מטפלות טובות חמות מקצועיות. גם לי קשה להיות מטפלת, אין לנו חופשים, אנחנו עובדות 24 שעות מסביב לשעון. המעון פתוח כל השנה כמעט. וגם בערבי חג פתוח, זה קשה מנשוא.. וגם השכר לא מי יודע מה.. גם אם יש לך תעודה. לא נותן כלום. השאלה שלי היא האם בגילי זה לא מאוחר ללמוד? האם מישהי למדה באוניברסיטה הפתוחה? איפה כדאי ללמוד? במכללה? או אוניברסיטה? אשמח לקבל תגובות.

לילוש345

New member
מסיוני וממה שאני שומעת בשטח

ידוע כי לימוד במכללה לחינוף עדיף על אוניברסיטה בגלל ההתנסות בגנים לאורך כל התקופה. היינו, שיש גם התנסות מעשית בגן חוץ מהלימודים התיאורטים. לא הייתי הולכת על האוניברסיטה הפתוחה. אני ממליצה לך להתלוות לגננת למשך מספר ימים לשאול אותה על עבודתה התנהלות מול הורים וכו' ולראות אם זה מתאים לך ואז לקבל החלטה.
במכללה שלי היו בנות גילך שלמדו איתי לתואר ראשון. וממש לא מאוחר, "כל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן" אם את רוצה ללמוד עדיף שתתחילי כמה שיותר מוקדם ולא לדחות. אח"כ אפשר להצטער.בהצלחה!

imagine10

New member
הבעיה היא שהסייעות לא עומדות על שלהן

אני בזמן האחרון רואה הרבה תגובות על שכרן של הסייעות
וצר לי לומר לכם שהן ממש לא מתוגמלות בהתאם
ולהתפאר בזה שמשלמים להן 5500 ברוטו על 6 ימי עבודה עם יום חופש פעם בשבועיים ועבודה מ-7:30 - 16:30 זאת ממש בדיחה!

ולגבי שאלתך,,, אם את באמת רואה את עצמך כגננת לכי על זה, הייתי ממליצה לך באוניברסיטה שמתמקדת בחינוך כמו לוינסקי
ולא באו"פ כי שם זה בעיקר לתואר כללי ואין שום התמחות.

בהצלחה

לגמרי, ולצערי הרב גם אין לנו גוף שיגן עלינו

מפני פיטורין, ומפני תנאים, ומפני הכל. לנו אין גוף כמו משרד החינוך וזה עצוב מאוד.
השכר שלנו כואב לי שאנחנו עובדות בלי סוף ומרוויחות שכר מועט.

אז במכללה? הבעיה שצריך מכינה וצריך זה וצריך זה.. ועד שאתחיל עוד שנה תתפספס.. וחבל..

בעיני זה לא מאוחר, אולי אפילו לא תצטרכי לעשות

לימודים רגילים אלא כמו לימודי הסבה ואז זה פחות זמן.
עבודה של גננת דומה אבל שונה מאוד מעבודה של סייעת ואולי באמת כדאי,כפי שהציעו לך, להצטרף לגננות בגנים שונים ולראות איך העבודה שלהן בפועל ולבדוק האם שווה לך באמת לעשות את השינוי הזה.

לא ממליצה באוניברסיטה הפתוחה כי למיטב ידיעתי,מקבלים שם רק תעודת הוראה וצריך להשלים את ההתנסות. בסמינר הקיבוצים ודומיו-ההתנסות היא חלק מהלמידה. אני למדתי בסמינר הקיבוצים ומאוד נהניתי מהלימודים.

כבר עבדתי בתור סייעת צמודה לגננת ושאלתי

וביררתי בלי סוף, חלקן אומרות שזה לא שווה וחלקן אומרות שזה שווה.. תראי אני יודעת בוודאות שזה יותר קל
מלהיות מטפלת וסייעת.. זה בטוח.. התנאים אחרים לגמרי...

ובאוניברסיטה הפתוחה זה ההפך יש להם שם רק תואר בחינוך בלי תעודת הוראה, את התעודה אצטרך להשלים במקום אחר.. יש להם רק תעודה של בית ספר על יסודי כלומר תיכון שאני לא ממש מעוניינת...
ופניתי אליהם בנושא כדי שיטפלו בזה.. ואמרו שמי יודע אולי בעוד כמה שנים תהיה גם תעודת הוראה לגיל הרך.. ככל שיעלו הדרישות
מהקהל.. הלוואי......!
אני עבדתי כבר כמה שנים וראיתי והתנסיתי גם , די נמאס לי אני רוצה לעלות בהחלט כיתה. אני יודעת שזו אחריות יותר של הגננת, ואחריות הרבה יותר כבדה.. אבל אני מוכנה. אני הרגשתי ממזמן שהשליחות שלי היא גננת, ולתרום יותר..

תראי...

ראשית אני מצטערת שזו הייתה החויה שלך מגנים פרטיים ומעונות.
כתבת שעבדת במעונות , נסית גם בגנים פרטיים?
אני שואלת כי מעון זה בדרך כלל שייך לארגון גדול עם נהלים וכללים (ויצו, נעמת , אמונה וכדומה) ואילו גן פרטי זה כל גן לגופו. אני יודעת שאצלי זה לא המצב ואני מכירה עוד גנים שזה לא המצב אצלם ואני מאמינה שיש עוד גנים אחרים אז אולי שווה להמשיך ולחפש?
בכל מקרה השאלה מה את רוצה לעתיד. מה את רוצה עוד חמש שנים נגיד. אם את רוצה להיות גננת אבל בגנים הפרטיים יש תוכניות שנותנות לך תעודה המתאימה רק לגנים הפרטיים ואלו לימודים קלים בהרבה. הקאץ' פה הוא שאת נשארת עם הגנים הפרטיים ועדיין את יכולה "ליפול" על מנהלת לא סימפטית. מי שלא סימפטית למטפלות בדרך כלל גם לא תהיה סימפטית לגננת השכירה.
אפשרות אחרת זה ללמוד לימודי הוראה מסודרים באחת המכללות. זה יותר זמן ויותר קשה אבל בסוף את יוצאת עם תעודת הוראה לכל דבר ואת יכולה לעבוד בכל מסגרת - גם בגנים של משרד החינוך וגם בגנים הפרטיים.
באוניברסיטה הפתוחה לא שווה לך ללכת כי תכלס' התואר לא נותן לך כלום.
אני יוצאת שבמכללת לוינסקי בתל אביב יש תוכנית להסמכה לגננות פרטיות. עד כמה שידוע לי זה יום בשבוע לשנתייםאו שלוש ואחר כך מקבלים את התעודה של גננת לגן פרטי. היתרון של זה שאם את מחליטה אחר כך להמשיך בלימודים חלק מהקורסים נחשבים לך. גם בבית ברל יש תוכנית כזו אני חושבת.
תראי מה שחשוב באמת זה באמת איך את רואה את העתיד שלך.
אם את רוצה להיכנס למשרד החינוך , תגשי למכללה להוראה ותראי מה מציעים לך ומה דורשים ממך.
קחי בחשבון שאת יכולה להתחיל לעבוד כגננת עוד בזמן הלימודים. גם בגן פרטי כאחראית קבוצה או גננת של קבוצת הצעירים וגם במשרד החינוך כגננת מחליפה , משלימה או גננת צהרון.
רק כדי להרגיע אותך - איתי למדו די הרבה נשים "מבוגרות" - בנות 35, 40 ואפילו כמה בנות 40+.
הדבר החשוב היחידי הוא שאם את רוצה לעבוד במשרד החינוך - להכינס כמה שיותר מוקדם כי החל מגיל מסוים מפקחות לא אוהבות לקחת לעבודה. נדמה לי גיל 40+ אבל אני ממש לא בטוחה.
אם תלכי ל"הסבות אקדמאיים" סביר שתפגשי הרבה נשים בגילך או מבוגרות ממך. עכשיו אחרי אופק חדש יש גננות ותיקות שלומדות לתואר .
מקווה שלא חפרתי לך יותר מדי....

היי, תודה על התגובה

דבר שני בכלל לא חפרת, אני אוהבת תשובות מנומקות :) דבר שלישי, ניסיתי את כל סוגי המעונות גם הפרטיים, אך הפרטיים הכי גרועים כי שם התחלופה הכי גבוהה, ויכולים לפטר אותך אחרי 5 שנים בלי שום נקיפות מצפון. ויעשו לך את המוות עם שאר צוות המטפלות... רק כי "את חדשה ורוצים לנסות אותך ולנצל אותך כמה שאפשר.." ועוד אמרות כאלה... אז אתן אומרות מכללה? אני מאזור הצפון.. יש לכן אולי המלצה על מכללה מסוימת? אני דתית, אך לא איכפת לי גם להיות בגן ציבורי חילוני, ללמוד במכללה רגילה.. ממש לא.... אני פתוחה לכל רעיון חדש. וכן, אני רואה את עצמי מתקדמת בעוד חמש שנים, נמאס לי לראות אנשים מתקדמים בחייהם ורק אני נשארת תקועה בחיי. מטפלת לא מתקדמת לאף מקום ההפך תמיד מעיפים אותך לרצפה אחרי שנה, אחרי שנתיים ורק בגלל שאני "חדשה" וכל פעם אני צריכה להוכיח את עצמי מחדש במקום אחר. נכון גם בתור גננת אני אצטרך להוכיח את עצמי אבל לפחות אהיה שייכת למשרד החינוך. אהיה שייכת לגוף מוכר.
תודה על העזרה..
שבוע נפלא!

אז אם הבנתי נכון

את רוצה להיות גננת "אמיתית" ולא רק גננת לגנים פרטיים. האמת לפי דעתי אם כבר הולכים ללמוד עדיף ללמוד גננת "כמו שצריך" ולא רק לימודי תעודה כמו הלימודים של "גננת לגן לפרטי" . השוני העיקרי הוא בכך שכך את לומדת ומקבלת בסוף גם תעודת הוראה וגם תואר ראשון. והתואר הראשון מלווה אותך אחר כך לכל מקום.
תראי אני מאזור המרכז ואני מכירה רק באזור תל אביב אבל אם את דתיה למה שלא תלכי למכללה דתית להוראה?
לפי מה שהבנתי זה קצת יותר קל מבחינת הדרישות וגם אם את תהיה הכי מבוגרת בכיתה (פשוט כי במכללות דתיות הבנות ממש צעירות כי הן לא בהכרח עשו צבא או שירות לאומי), מה אכפת לך? אם הולכים לקראתך ותוכלי לשלב עבודה עם לימודים אז מה אכפת לך להיות קצת יותר מבוגרת מהבנות האחרות? את צריכה לעשות מה שטוב לך.
בכל מקרה תעשי מה שטוב לך ותמצאי את המסגרת שנותנת לך הכי הרבה תנאים.
חיפשתי לך בגוגל וזה מה שמצאתי.
תסתכלי -

היי.. אז לא ממש.. במכללת נווה שאנן הם

ממש קשוחים, רוצים ציונים גבוהים וכו'... ההפך , וגם הייתי במכללה באזור הדרום, גם דתית, והם ממש לא מקלים ממש לא..
ההפך בחילוני דווקא כן מקילים, ודווקא כן נותנים אופציות ופחות דרישות.. שוב תלוי איפה. באורנים שמעתי שהם קשוחים מדי, באוהלו פחות... בעמק יזרעאל לא שמעתי עדיין ביקורות... אבל חוץ מזה תודה רבה! :)

אני חשבתי על סמינר תלפיות בתל אביב....

בצפון אני ממש לא מכירה...
בירושלים יש גם את דוד ילין זהו מכללה טובה.
תמשיכי לחפש ותעדכני במה את בוחרת

בהצלחה

תודה רבה.. בהחלט אעדכן.. ונ.ב אני גם נשואה

ועם תינוקת, אז לא נראה לי שהפעם אוכל להרשות לעצמי לנסוע לתל אביב בשביל לימודים..
ברור שאשאר פה בצפון ללימודים..

למעלה