שלום ובקשה

a e r y n

New member
שלום ובקשה

היי, במסגרת לימודי קולנוע וטלוויזיה הייתי רוצה לכתוב עבודה על פארסקייפ. (כמובן כל זה בתנאי שאני אתקבל לקורס על סדרות טלוויזיה שנה הבאה). אבל התחלתי קצת לחקור כבר מעכשיו. ממה שהכי נדהמתי זה שלא ממש מצאתי שום חומר "רציני" על הסדרה. וברציני אני מתכוונת למאמרים אקדמאיים למיניהם, ניתוחים פסיכואנליטים וכל מיני שטויות כאלה שלומדים לעשות באוניברסיטה. הדבר היחידי שמצאתי ברחבי האינטרנט זה רק אתרי מעריצים למיניהם שלא ממש מכילים את מה שאני צריכה. אני לא מבקשת ממכם שתחפשו לי אבל אם במקרה נתקלתם בחומר רציני/אקדמאי/או כל דבר שהוא קצת מעבר לאתרי המעריצים הסטנדרטים על פארסקייפ אודה לכם מקרב לב אם תפרסמו קישור. זה נורא מוזר כי פארסקייפ תמיד נראתה לי כסדרה גאונית עם כל כך הרבה עומק שדי מציבה את הרף לכל שאר הסדרות, ועל מדע בידיוני נכתב לא מעט. מוזר בכל מקרה המון תודה

mg

New member
היי

אחלה רעיון לכתוב על פארסקייפ ומקוה שתתקבלי לקורס. לא יצא לי להיתקל בחומר רציני כמו שאת מחפשת, חוץ מכשהייתי בחו"ל לא מזמן ונפל לידי ספר בשם FARSCAPE FOREVER (בטוח שיש באמזון). אני לא זוכר הרבה ממנו, אבל היו בו מאמרים די רציניים : -על הפסיכולוגיה מאחורי הדמויות- כמו קרייס והמניעים שלו, זאן ואיזו דמות של אלה הודית שאני לא זוכר את שמה - שאחראית על היצירה/הרס, רייג'ל, פיילוט כיצור שחי בסימביוזה, התרומה של המופטס ליקום של פארסקייפ, הקשר בין ג'ון לדארגו, הנשיות לסוגיה כפי שהיא מתבטאת בדמויות הנשיות של פארסקייפ (המכשפה, האימא, הבתולה הלוחמת וכאלה), ההתמודדות הפסיכולוגית של ג'ון עם החבר הדמיוני שהשתילו לו במוח וכל מיני שלבים שהוא עבר במהלך הסדרה, איך מויה יכלה להיווצר מבחינה אסטרו-ביולוגית, רשעים בפארסקייפ, ועוד כל מיני דברים הומוריסטים יותר. אני מציע לך להתעניין גם באתרים בחו"ל, אפילו בכאלו שלא קשורים ישירות בפארסקייפ - כמו באפיוורס, שיכולים לתת לך רעיונות. בהצלחה!

mg

New member
ו...

כי אני במצב רוח נדיב היום - רייג'ל היה בועט לי בתחת
מאמר עם ביבליוגרפיה ארוכה ומעייפת על תוכניות קאלט שמתמקד בפארסקייפ ובאפי http://www.refractory.unimelb.edu.au/journalissues/vol1/patrickporter.html את מוזמנת לבקר גם באתר העברי של פארסקייפ (לינק ברולר שרץ כאן). תהני.

mg

New member
כן, לזה התכוונתי.

תודה הייזל! רוב המאמרים שם היו משעממים-אבל זה מה שהופך את זה לאקדמי, לא?
ועדיין, היו גם כמה דברים שווים - כמו המסע לתוך הראש של ג'ון לפי המשחק שהיה בג'ון קיחוטה, ומדריך למבקר בשטחים הבלתי ממופים

a e r y n

New member
וואו תודה

חיפשתי בזמנו באמאזון אבל אף פעם לא לעומק. מצאתי שם בינתיים שני ספרים שמתאימים לי. המון, המון תודה על כל המאמרים

למעלה