שלום ,התייעצות

bobla7

New member
שלום ,התייעצות

אני אשמח לדעתכם בנושא-

אני בת 24 כרגע, ומתלבטת כמו כולנו מה הכיוון המקצועי שאליו אני רוצה ללכת.
מהשחרור הצבאי ועד היום חשבתי על כל מיני כיוונים, החל ממשפטים שירדתי מזה מהר,דרך עיצוב ומקצועות טיפוליים
אחרי כל התקופה הזו הגעתי למסקנה שאני מעוניינת ללמוד משהו שיוביל אותי להתעסק במשהו בפועל (בניגוד לכל מיני תארים שאין מה לעשות איתם בפרקטיקה). קשה לי להיכנס ללימודים של 3 - 4 שנים,בלי הידיעה שאני לא אעסוק בדבר (למרות שבאופן כללי אני כן מאמינה בהשכלה לשם השכלה).
הבנתי גם שאני רוצה לחיות ברווחה ולכן חשוב לי מקצוע שתהיה ממנו הכנסה מכובדת.
יחד עם זאת מאוד חשוב לי העניין בלימודים ובמקצוע.

בתוך כל המסקנות האלו לא מצאתי שום דבר שעונה על כל הצרכים האלו (חשוב לציין שהנדסה וחשבונאות הם לא מקצועות שיש לי עניין בהם) ...אשמח אם תאירו את עיניי.

אגב,אני לא פוסלת לימודי תעודה (למרות שהיום להיות אקדמאי זה א'-ב' בשוק) ופתוחה לשמוע הצעות גם מהכיוון הזה.

תודה על הקדשת הזמן :)

בחירת מקצוע

דבר חשוב שטרם ציינת הוא, מה באמת מעניין אותך?
באיזה דברים את טובה? מה כיף לך לעשות?

כמעט בכל מקצוע יש אנשים שמצליחים ויש כאלו שלא כ"כ, כאשר אתה עושה משהו שאתה אוהב אתה מעלה את הסיכוי להצלחה.

תשובה

הי נקודת המפתח
היא קודם כל להבין מה מעניין אותך
מה את רוצה לעשות
ומשם לכוון אותך
ברגע שתביני מה זה
יהיה לך בהיר יותר לדעת לאילו מסלוליי תעודה כדאי שתלכי
ואם זה משהו שאת מאוד מתחברת וניתן להשיג אותו בתואר כן הייתי ממליצה להישאר עם ראש פתוח
את מוזמנת לשתף מה עולה לך ולמה את מתחברת מבחינה מקצועית

אפרת

bobla7

New member
תודה,אתם צודקים

אז ככה - הדברים שאני אוהבת לעשות וחושבת שאני טובה בהם:

אני אוהבת לעבוד עם אנשים, להקשיב ולייעץ לאנשים .ואני גם חושבת שיש לי יכולת גדולה להכיל. זו הסיבה שחשבתי על כיוון טיפולי.

אני אוהבת גם לארגן,לתכנן דברים,לנהל אותם.
והבנתי עם עצמי שאני אוהבת עבודה בצורה של פרוייקטים. להתעמק במשהו ולהיות בתהליך,ולהעמיק בו.
זה שומר אותי בעשייה גבוהה,במקום עבודה שהיא שגרה יומיומית.

אני אוהבת אסתטיקה ודברים ויזואליים מאוד מושכים אותי.

ואני יודעת שאני יכולה להיות טובה עם מספרים וחישובים,פשוט יש לי פחות סיפוק והנאה מזה.

עברה לי מחשבה ללמוד ניהול ועיצוב אירועים.זה תחום שדי משלב כמה דברים שציינתי- גם תכנון וניהול,גם יש בזה פן של יצירה וגם זה פר פרוייקט.

אשמח לתגובותיכם
תודה וחג שמח!

bobla7

New member
כן

התחום מדבר אליי
ולקחתי גם פה ושם חלקים באירועים שונים.

אני פשוט לא שלמה עם זה שאני לא אעשה כרגע תואר אקדמאי. אני מודעת לכך שזה מגיע מהמקום של תפיסה חברתית,פשוט קשה לי לשחרר מהעבודה שאני לא אהיה אקדמאית והאנשים שסביבי כן.

שלמות זה דבר חשוב

אם את רואה שהדבר מציק לך וזה חשוב לך
תחשבי על תואר שקשור לתחום ואולי ייקדם אותך
כגון מנהל עסקים

michallo1

New member
מנהל עסקים ועיצוב אירועים

אני לא חושבת שיש תואר ראשון בעיצוב אירועים בארץ.
אם את ממש רוצה תואר אז תלמדי מנהל עסקים ובמקביל תקחי קורס מקצועי באירגון ועיצוב אירועים.

bobla7

New member
תודה

חשבתי אולי ללכת על כלכלה וניהול.
השאלה האם לעשות קודם את הקורס או התואר,מה דעתכם?

Yonik12

New member
סדנאות להכוונה

יש כול מיני סדנאות להכוונה מקצועית. אני ממליצה מאוד. אני בעצמי הברתי סטרייב, אבל יש הרבה. זה ממש מהפס

למעלה