שלום, התייעצות

Elluli

New member
שלום, התייעצות

אומנם זו לא שאלה כמו רוב הפניות בפורום, אך לא פחות חשובה. שנה הבאה ברצוני להתחיל ללמוד רפואה משלימה. דיי הלכתי לאיבוד בתוך כל התחום ואשמח לשמוע כאן או במסרים קצת פרטים כגון מקומות לימוד נחשבים, תחומי התעסקות, איך זה בכלל עובד? לומדים תחילה מהי רפואה משלימה ואז מתמקצעים בתחום שבו מתעניינים? רפואה משלימה הוא התחום שמשלב בתוחו את כל תחומי ההתעניינות שלי, לכן בחרתי דווקא בכיוון הזה, אבל הלכתי לאיבוד. אשמח לעזרה :)

0 אור 0

New member
עצה למתחיל

לימודי רפואה משלימה שונים מאד מלימודי רפואה כללית - אין "רפואה משלימה" כללית שאחריה מתמקצעים, והאמת היא שאין בכלל דרך אחת מסודרת ומוכרת לתחום. יש העוסקים בתחום שכל ההכשרה שלהם נמדדת בימים ספורים (למשל עוסקים ברייקי) ויש כאלו שלמדו שנים בצורה מסודרת (למשל נטורפתיה או רפואה סינית) וכל מיני תחומים שבאמצע. מה שאני מציעה זה שמצד אחד תתחיל להכיר את מסלולי הלימודים השונים על ידי כניסה לאתרים של בתי ספר , קבלת ברושורים והסברים על מסלולי הלימודים השונים. במקביל תתחיל לקרוא כאן במאמרי הפורום , ובכלל באינטרנט על התחומים השונים. והכי חשוב זה להכיר במגע בלתי אמצעי - פשוט לקבל טיפולים. אין כמו התנסות בטיפול כדי להבין במה באמת מדובר.

Elluli

New member
תודה רבה

על העזרה. קודם כל חשוב לציין שהתנסתי במגוון טיפולים. בעיקר מושך אותי התחום של פסיכותרפיה, אבל אמרו לי שהדרישות שם שונות. יש בפורום פסיכותרפיסטים? מכל המאמרים שקראתי, גם באתרי מכללות ובתי ספר, חוץ מפסיכותרפיה גם נורא עניין אותי תחום הטווינא, מישהו כאן עוסק בזה?

0 אור 0

New member
פסיכותרפתיה זה אמנם קרוב לרפואה משלימה

מהמון בחינות, אבל זה בהחלט טיפול שנחשב בתחום הרפואה הקונבנציונלית ולומדים אותו באוניברסיטה רגילה. מה שלא צריך לפסול את זה כתחום לימוד עתידי - לכל היותר תעשיר את עיסוקך בתחום עם תחומים נוספים כמו טיפולי מגע

ישנם גם לימודי פסיכותרפיה הוליסטית/גופנית

במכללות לרפואה משלימה

0 אור 0

New member
כמקצוע?

אני מכירה קורסים כאלו כהשלמות לאנשים שלומדים מסלול. לא מכירה מסלול שלם כזה, אשמח אם תעביר לינקים של המכללות שמקיימות מסלולים כאלה (לאור העובדה שמדובר במידע אינפורמטיבי ומידע שכולל מספר מכללות לא יהיה חשש פרסום)

טאוֹ

New member
חשש פרסום קיים דווקא כשיש יותר ממכללה אחת...

נדמה לי שהרעיון לאסור פרסום בפורום הוא כדי למנוע את מאבקי הבזאר ההודי. למרות זאת, ברוח של פיוס, שלום ואהבה, למען זכות הציבור לדעת, וסתם כי שאלת... המסלול קיים במכללות לוסקי, ברק, רידמן - ואולי גם אחרות. הקישורים הנ"ל הם בגדר מידע בלבד ובהחלט אין באזכורן של המכללות הללו המלצה כלשהי ללמוד בהן.

למעלה