שלום הצטרפתי עכשיו.

Di sTefAno

New member
שלום הצטרפתי עכשיו.

אני מקווה למצוא את המגלומניות שבי, ולהוציא דרכה נפש שלמה יותר ואהבה עצמית שתעזור לי להקרין על אנשים ובדרך זו להתחבר אליהם. ללמוד לא להתנצל על מי שאני, על מה שאני, ולפתח יישות מגובשת.

מקוה למצוא את המגלומניות שבך?

נראה לי אתה מתבלבל בחדר. לכאןבאים לחפש את האני שבמגלומן, לא להיפך.

לידידי החמור הנאור

חי נפשי, אני עוד זוכר את התמונה בעיתון של הרב הצדיק דרעי, מחזיק פטר חמור מכוסה כולו בפרחים לצורך קיום המצווה. אתחיל בשאלה: מהו ה"אני": הידעתי כי המונח האנגלי MIND הוא אחד המונחים המכניסים הכי הרבה צרות לטיעונים פילוסופיים (בוא נאמר הגותיים לשם הצניעות). הבעיה היא שיש לו יותר מדי "מסומנים" אם להשתמש בסמיוטיקה מבית היוצר של דה סוסיר. לצערי אמרת בעבר עוד כמה דברים שדי התמיהו אותי. אבל אני לא איש מדון אלא סתם אוהב להתגרות (בוא נגיד, קצת פסיכולוג מאנייק) הכי התמיהה אותי הייתה הצהרתך הבוטחת כי פארמנידס לא כתב דבר, ותורתו עברה אלינו במסורת (היו אגב, עוד כמה שגיאות בדבריך, אבל לי יש סנטימט לפארמנידאס דווקא. נחש למה?) כדי לא לסבך אותך בעיונים מורכבים, אפשט את העניין. רכוש לך ידיד בסטימצקי, את "הזמנה לפילוסופיה" של שטייניץ. (הספר לא זקוק ליותר מן ההמלצות של פרופ' ליבוביץ' - נא עיין על דש הספר, ועל עוד כמה חוות דעת הטוענות שמן הסתם זהו המבוא הטוב בעולם לפילוסופיה). עכשיו פתח נא חמור נאור בעמ' 25 והחל לקרוא. כותב שטייניץ: "וכך כתב אותו פילוסוף מוזר את שגילתה לו אחת מאלות יוון: "בוא, איפוא. אני אגיד, ואתה שמור את דברי מששמעתו, מהן דרכי החקר היחידות להכרה: האחת- שישנו, ואי-אפשר שלא להיות, היא נתיב השכנוע (כי מלווה היא לאמת), והאחרת - שאיננו וחייב הוא לא להיות, וזאת אני מורה לך שבלתי בת הבחנה היא מכל וכל; כי לא תדע את אשר איננו, וגם לא תורנו." בהמשך ממשיך כותב פארמנידס בעצמו ומפתח את התורה הזו בצורה מדהימה. כתיבתו ביוונית עתיקה היא דומני בחרוזים או במשקל לירי מסויים. (משהו בסגנון הסיודוס או הומירוס) מלבד זאת, אולי אתה צודק בכך, שפארמנידס שחי במאה ה' לפנהס' מופיע בנוסף לאמור לעיל גם בדיאלוגים של אפלטון, ואולי כמו סוקרטס, הרי זה ציטוט או אפילו פיברוק אפשרי כפי שטוענים כמה חוקרים. בקיצער, ידידי הנאור, אני יודע שאינך שוטה וגם לא חמור ארך אוזניים, אבל לא יזיק לך למתן קצת את האגו. לפני שאתה מתכוון לסתור דברי זולתך בהחלטיות שכזו, לא יזיק לך לבדוק קצת במקורות. אתה יודע מה? אל תקנה את הספר ההוא, חפש באינטרנט, הרי הוא כאן ממש לפניך. אני לא מתכוון לתקן אותך יותר או להתפלמס, אבל לטובתך (במקרה שיקלע לכאן מישהו שקצת מכיר את הנושאים הנדונים, כדאי שלא יפחית בערכך אפילו מבלי לטרוח ולהביע זאת) נ.ב. אני השתתפתי אתך בפורום פילוסופיה (אולי אפילו יותר מאחד) ודווקא הערכתי אותך מאוד. בידידות דור דור, ודור שוא.

צ'מע, יש מורים טובים יותר

נסה את אדולף, זה היה מגלומן משהו הוא באמת מצא בעצמו נפש שלמה ואהבה עצמית שעזרה להקרין על אנשים (ולהשתין על נשים - או ההיפך) אבל בסוף הוא הביא שגאז קצת יותר אפקטיבי מהקרנות על אנשים. הוא גם לא התנצל על מה שהוא, סתם תקע לעצמו כדור בראש. וטוב שכך.

קפת

New member
פאר ידידי

אולי באמת הגיע הזמן לממש את מה שהתכוונתי לעשות כבר לפני כמה שבועות, ואולי אתה האיש שירים את הלטקס המשומש שאטיח בפרצופך: לא הגיע הזמן לייצר איזו הבחנה בין מגלומניה, נרציזם ואגומניה? כמדומני שרבים מאלה המייחסים לעצמם מגלומניות לוקים בשני המושגים האחרים, ולאו דווקא בדבר האמיתי.

צ'מעי קפת

קודם כל, מייד כשסיימתי את ההודעה, אמרתי לעצמי: איזה אהבל אני. ומה חשבתי לעצמי שאת מטומטמת? שאת לא ידעת את זה לפני? בשביל מה אני בכלל צריך להעיר הערות מיותרות שממילא כבר ידועות לנמענת? אבל יש באדם משהו מן החמור והוא חייב, אבל חייב! להראות שהוא יותר חכם ומבין ובקרתי ומה לא? אז אני מצטער מכל הלב על ההערה (ובאלוהים, המתקתק עכשיו את לילית השטנית והשדה על פי כתבי הקבלה, התכוונתי להתנצלות עוד לפני שהחזרת תשובה) יש לי תיאוריה, המתבססת על סוציולוגיה של מוסדות, ולפיה לכל פורום יש מהלך חיים די סטרוקטוראלי. לידה, בגרות, שיא, דעיכה, גסיסה וסניליות. גם את בטח יודעת את זה. אם לא - אז תדעי בקרוב בידידות אמת פאר (אבל הכי חשוב, שתדעי ליהנות מהחיים המחורבנים האלה)

קפת

New member
מה הקשר? לא ממש הבנתי.

אלה אם מה שכתבת לעיל בכלל התייחס להערה שהערתי לך בשרשור אחר, בנוגע לשאלתך בנושא טריוויה. תכתוב, תכתוב מה שביקשתי. מי כמוך יכול. בקשר לחמור - אכן חמור הוא. יש חן מסויים בנעירה שלו, אבל כשהיא תכופה מדי, היא הופכת למיטרד אקולוגי. אז מי אמר שצריך לעודד את הנעירה? מקבלים אותה כמשהו פולקלוריסטי, נהנים מן האוטנטיות וחוזרים הביתה בשלום. הסטרוקטורה הפסואודו סוציולוגית שאתה מייחס לזאנר הפורומים מגוחכת בעיני. ולמה? כי אין פורום אחד דומה לאחר, ועל אחד כמה וכמה הפורום שאני מנהלת. המלה פורום אינה שם גנרי לסוגה תקשורתית. בעיני "פורום" הוא סנדרום - דהיינו, אוסף של תסמינים. את הפורום הקודם שלי הספידו כל כך הרבה פעמים, שלמדתי בעל פה לומר עליו קדיש. אבל המנוול המשיך להתקיים, עד שגדעתי לו את השורשי האוויר בעצמי. וכשהחלטתי לסגור אותו, לא היה אחד שלא הוכה בתדהמה, מעצמת ההפתעה. אז אל תנסה לפסכלג ולסציילג את הפורום הזה. כי אתה נדון לכישלון. וביי.

נינטייב

New member
קודם כל , די סטפאנו

היה היה כאן עוד אייקון כדורגלני, קרויף שמו, וגם הוא הלך בדרך כל בשר. פפת, תגידי, מה הקטע כאן עם מגאלומניה? אני לא מגאלומנית, ולא אהיה. אני סתם הכי טובה בכל תחום שבו אני נוגעת. ותגידי לפארמינידס כפרות, שהוא לא צריך להרשים אותנו כל הזמן עם מילים מסובכות, תיאוריות סוציולוגיות והיסטריות מורבידיות. ואני אוהבת אותך.

קפת

New member
גמני אוהבתותך. מאוד. אפילו.

אבל תגידי לפארמנידס בעצמך. אני מתביישת.

למעלה