שלום הילה, שאר הקוראים..

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

את מוזמנת לקרוא את הודעת המנהלת ולהבין את הלך הרוח בפורום. מה זה טארות אקטיבי ?

לילך אס

New member
טארות אקטיבי

אני לא מאמינה בגישה פטליסטית לקלפים.. אני רואה את הקריאה בקלפים כמעין ספוט השופך אור על נושא מסויים בחיינו העמוסים שאלות ותהיות וכן, שהקלפים משקפים את התת מודע. על כן.. בקריאה בקלפים הם לא "מגלים את אמריקה" אלא מדגישים את מה שקבור מתחת לפני השטח.. החלק ה"אקיטבי" מתייחס לכך שהשואל מקבל תמיד תשובה שמתייחס למסע הפרטי שלו איפה הוא נמצא ביחסו לשאלה ומדוע היא נשאלה ומשם מבין מה התשובה מעשית. לילך

snail911

New member
זה די מדהים מפני ש...

גם אני גם מאמין שהקלפים מראים לנו את התת-מודע, אך הפרשנות שלי שונה. מדובע על מודל שפיתחתי ואיני יודע אם הוא קיים אצל קוראים אחרים ולא ראיתי אותו בשום ספר. המודל: בפריסה אנו מוציאים את הקלפים מגב החפיסה בזה אחר זה. את הפריסה ניתן לפרש עפ"י "הרובד הגלוי" ו-"הרובד הסמוי", אבל קיים גם התת-מודע. אביא דוגמא מהפריסה הקלטית: כאשר אנו רוצים להבין את מצבינו בתחום מסויים, לרוב הפריסה הקלטית מתאימה. קלף הסיכום והפוטנציאל מסכם לנו את המצב בבירור. יש קוראים שרוצים להוציא גם קלף חילוץ וזאת כהשלמה לקלף הסיכום. את הקלף הזה מוציאים שוב מגב החפיסה (כקלף ה- 11). אמנם, כאשר אני רוצה לדעת על חוסמים או נתיבים פתוחים שמשפיעים על הפוטנציאל של השואל, אני מוציא את קלף התת מודע מתחתית החפיסה. הקלף התחתון בחפיסה מצביע על התת-מודע של השואל ולפיו פרשנות הפריסה מקבלת מימד נוסף - נקודת מבט נוספת על השואל.

למעלה