שלום, האם מישהו מכיר...

gilagmon

New member
שלום, האם מישהו מכיר...

להקות/זמרי רוק אשר מלווים בחליל (מלבד ג'טרו טל כמובן וקינג קרימסון)?

epitaph

New member
כן...

עוד להקה יחסית מוכרת בארץ היא קאמל, שגיטריסט הלהקה (והיחיד שנשאר ממנה כיום) מנגן לעיתים גם על חליל, אבל רק בחלק מסויים של שירים כמו Never Let Go המקורי, Superwister ו- Rhayader לדוגמא... יש גם את להקת Supersister (למעשה השיר של קאמל Superwister הוא כהוקרה ללהקה הזאת) שתמצא בה הרבה קטעי חליל. בנוסף יש גם את להקת After Crying שאני זוכר שהיה להם פה ושם קטעי חליל, הקטע שאני זוכר במיוחד זה השיר הוקרה לזאפה, European Things. בג'נסיס המוקדמת גם תוכל למצוא חליל לפעמים שמנוגן על ידי פיטר גבריאל, אאל"ט גם באלבום הראשון שלו (בעטיפה יש תמונה של חלון של מכונית כחולה) הוא מנגן פה ושם על חליל. עוד להקה ששווה לבדוק היא Asia Minor, סוג ל שיתוף פעולה בין מוזיקאים צרפתיים לטורקים, אני מכיר רק את האלבום הראשון שלהם אבל לפי מה שראיתי בדיסקוגרפיה שלהם גם באלבום השני (והאחרון שלהם) קיים חליל. גם ב Anglagard שמזכירים את קרימזון המוקדמים יש חליל...וכמעט שכחתי, בלהקת Focus ההולנדית. נדמה לי שגם בסולאריס ההונגרית אבל יש שם גם הרבה סינתיסייזרים שנות השמונים סטייל (טוב נו, אחרי הכל הם משנות השמונים) אז זה יכול קצת להרתיע. גם יצא לי לשמוע אלבום סולו עם חליל אינדיאני מסורתי שכזה, זה היה די טוב, לא רוק או משהו בסגנון אבל בהחלט מענג, מזכיר בסגנון טיפה את זמפיר..

LEATHER REBEL

New member
להקת FOCUS כמובן

מי לא מכיר את הלהיט ההיסטרי שלהם HOCUS POCUS משנת 71 ? מנהיג הלהקה, טיץ ואן ליר (THIJS VON LEER), חוץ מזה שהוא קלידן אדיר, הוא וואחד חלילן! "הוקוס פוקוס" הוא מסוג השירים שמשום מה לא יצאו בישראל בשום אוסף של שנות ה 70, אם כי האלבום ממנו הוא לקוח יצא גם יצא בארץ בשעתו. הנה יש פה קליפ לשיר. איפה? כאן.

למעלה