שלום האם לבעלי רישיון RT

שלום האם לבעלי רישיון RT

מותר לייבא SCANNER תעופתי ? ואם כן האם מספיק להציג את תעודת ה RT במכס?.

באם יאשרו האם יאשרו גם אם קיימים במכשיר תדרים של מוניות , משטרה וכו ?
אשמח לכל הסבר על האפשרויות שכן בדעתי לייבא מכשיר כזה לשם שיפור רמת הקשב וההבנה של עולם הקשר התעופתי
תודה
יוגב

jsurie

New member
אסור !!! דרוש רישיון משרד התקשורת.

במקום לעבור "ויאה דלורוזה" עם הרבה הוצאות, פנה לגדי אדן שמיבא סדיר, יצא לך יותר זול.

רמי בר1

New member
אני חושב שאתה מטעה.הוא רוצה להביא סורק

שקולט בלבד, לא משדר.
לא נראה לי הגיוני שמשרד התקשורת מתעסק בזה.

jsurie

New member
אז אתה חושב. הבאתי ADF (אינו משדר),

אכלתי סיפור צבעוני מהמכס. רואים מכשיר קשר, אוטומטית דרישה לאישור משרד התקשורת. עכשיו תחכה יותר מחודש וגם תשלם דמי אחסנה.

מדובר אכן רק במקלט כדוגמת הרצ"ב

אם בכל זאת צריך רישיון למרות שיש לי רישיון RT

מה הפרוצדורה ?

תודה
יוגב

רמי בר1

New member
כדי ליבא מכשיר קשר אלחוטי שידור/קליטה

לארץ צריך רשיון משרד התקשורת. זה לא קשור לRT .
עד כמה שאני יודע אם אתה מציג תעודת בעלות למטוס אתה לא משלם מיסים,אלא רק מע'מ.
אם אכן יוסי צודק, מציע לך לבדוק לפני, רק כדי לחסוך את הבלאגן אחר'כ.
כמובן שאפשר להכניס למזוודה, ולקוות לטוב. (זה מה שרובינו עושים)

קבלת אישור משרד התקשורת, לא עולה גרוש

אתה שולח פקס עם איזה מסמך שאתה מוריד מאתר משרד התקשורת, אם לא תמצא, תגיד.
למסמך הזה תצרף דף הסבר (ברושור) של המכשיר, והמתן כשבועיים לאישור.
שם במשרד התקשורת יושב איזה נודניק, שבסופו של יום יוציא לך את האישור.
לא כדאי שסתם יעכבו לך במכס.
עם אישור בכיס אתה מסודר לגמרי.

למהנדסי המכס המתוחכמים, לא מעניין כלום

פעם ביקשו ממני אישור מכס על מצפן גירו ולא עזר לי מאומה.
אבל למה לעשות עניין, שישלח פקס וזהו.

jsurie

New member
יוגב, לפני שאתה קונה תבדוק מחיר עם גדי אדן,

תקח בחשבון כי על המחיר יש להוסיף כ-200 $ דמי משלוחה ב- UPS או ב-DHL, שחרור מהמכס + מע"מ ויתכן עוד אי אלו הפתעות לא נעימות כגון דמי העברה (מחברה לחברה לשם השיחרור מהמכס, עוד 200 ש"ח). קח בחשבון כי גדי מביא משלוחים גדולים, לרוב באוניות, כך שלמרות שהוא מרוויח יצא לך מחיר יותר זול אצלו. אם תחליט בכל זאת ליבא לבד תתיעץ עם עמיל המכס (גם טייס) אהוד ירושלמי. תרצה טלפון אתן לך בפרטי.

עירא10

New member
לא נראה לי שהטופס

שצרפת מתייחס למקלט בלבד. כל הפרוטים שבטופס מתייחסים למשדר בלבד, לדוגמא מיקרופון, מערכת אזעקה לרכב הכוללת נטרול מנוע וכ'ו. או מקמשי"ם סימפלקס (לא מזכיר דופלקס משום מה) באף מקרה אין התייחסות למקלט בלבד. יש טופס נוסף כל שהוא?
מה שהפליא אותי הוא שבמקרה שאתה מתכוון ליבא טלפון סלולרי, (רט"נ, איזה שם יפה! יתפוס כמו שתפס בזמנו "שח-רחוק" לטלפון...) אתה חייב לצרף חוות דעת של המתחרים. למה משרד התקשורת מחכה? להמלצות חמות? או שיש להם ענין להגן על החברות האלה מסחרית? לדעתי זאת הודאה בוטה בחוסר היכולת של האמורים להיות המומחים לענין היינו משרד התקשורת עצמו, לבסס דעה עצמאית ולקבוע מה כן ומה לא.

אני לא מצליח לפתוח את הטפסים, אבל

אפילו תטעה בטופס, תסמן להם שמדובר במקלט בלבד ואם תהיה בעיה, הם כבר יחזרו עליך ויאמרו לך מה למלא.
אני מבין שאתה רוצה לרכוש מכשיר בחול ולהביאו לארץ במטען האישי. כי אם לא, ואתה שולח מאמזון או משהו דומה באמצעות הדואר למשל, עליך לדעת שיש להם פטנט בדואר:
יש כל מיני חבילות, שאף שאין עליהן מכס ומס (נדמה לי עד 1000 ש"ח) הם, ללא כל היסוס, מעבירים לסוכן שחרור (והמכשיר הזה יפול מייד לסוכן מכס בדואר) שמפיל עליך עמלה ואז גם תצטרך לשלם מע"מ.

בכל מקרה, כדאי שתבדוק כמובן מחיר ספק בארץ אם הוא בכלל מחזיק כזה מכשיר שלרוב משמש במשרד/תחנה/בית ולא סקנר ידני.

למעלה