שלום ד"ר

ami1706

New member
שלום ד"ר

אני בן 39 ליפני שנה החלו כאבים חזקים בכף רגל שמאל ובשני הברכיים ובעקב לאחר מס בדיקות וצילומים שללו אורטופדי ונשלחתי לראמטולוג שקבע שיש לי דלקת תגובתית זהומית לציין RP 81 ןטופלתי בסלקוקס למשך חודש ימים הכאבים פחתו אך לא נעלמו לגמרי כל פעם מופיעים במקום אחר בעיקר כף יד שמאל אוכף רגל וברך לציין שאני רוכב על אופניים וסובל בברכיים אחרי רכיבה מאומצת וכן מתאמן בחדר כשר שאלתי היא האם הכאב המטריד הזה יעבור מתי שהוא או שאני צריך לחיות איתו כך והאם הוא יכול להחמיר יותר? יש משהוא שאני צריך לעשות בכדי להקל ולסיים את הכאב הזה לציין שאני לא משתמש בשם כדור או אחר להקלה אני קצת מבולבל ולא יודע בדיוק מה יש לי לציין RP 75 כיום ובדיקת HLA27 שלילי אני מודה מאוד מראש על התשובה

כאבי מפרקים

הכאבים כרגע נשמעים כ"כאבים מכאנים" - יתכן והבעיה התחילה כתהליך תגובתי אך נותרה אולי מידת מה של שחיקת הסחוס.האם הכאב מלווה בנפיחות ? אם לאו, יתכן וכדאי יהיה לפנות לפיזיותרפיה על מנת לשפר את המצב. בכל מקרה, רצוי לחזור לראומטולוג על מנת לשלול המשך תהליך דלקתי העשוי לדרוש טיפול נוסף

זה ברור

רק הפסקה מוחלטת של הפעולות הגופניות רכיבה על אופניים ופעילות תנועתית מרובה במכון כושר יביאו להפסקת הכאבים וכמובן לבישת בגדים חמים רצוי תרמים במקומות הכואבים. אחרת המצב ילך ויחמיר והכאבים יתפשטו לאברים נוספים בגוף.

למעלה