שלום ד"ר תורגמן

77מישמש

New member
שלום ד"ר תורגמן

אני סטודנטית באוניברסיטת חיפה ואני צריכה להגיש עבודה על הקשר בין פעילות גופנית לפעילות יתר של בלוטת התריס, אם יש איזשהי השפעה, אם זו דרך לטיפול וכדומה. הייתי רוצה אם אפשר המלצות לאתרים, למאמרים אקדמיים בנושא, אם קיימים בכלל. תודה, מושית.

לא תמצאי רבות לדעתי

תפני ל-PubMed ב-http://www.ncbi.nlm.nih.gov/PubMed/ את יכולה גם לפנות לאתר החברה האמריקאית לבלוטת תריס שהקישור שלה נמצא בעמוד השער של הקהילה שלנו. צפויה לך אכזבה, אבל בהצלחה!

77מישמש

New member
תודה על התגובה ושאלה נוספת אם אפשר

לפני שנה הייתי מטופלת אצל ד"ר יצחקוב כשהייתי חיילת. הייתה לי בעיה של פעילות יתר בבלוטת התריס מגיל 13 והייתי מטופלת במשך 5 שנים. התגייסתי בריאה ובגיל 19 וחצי הבעיה חזרה. כרגע אני סטודנטית ואין לי ממש זמן בתקופה הזו ללכת להיבדק אצל אנדוקרינולוג, אני מרגישה שבזמן האחרון חלק מהסימפטומים חזרו, כמו עייפות ודופק מאוד גבוה.השאלה שלי היא אם אני יכולה כרגע, (לתקופה מאוד מוגבלת עד שתיגמר התקופה הלחוצה של המבחנים והעבודות) לקחת על דעת עצמי דרלין? בכמות של 20 מ"ג ביום רק כדי שהדופק ירד כי זה ממש מפריע לי...

ממש לא ממליצה לך

את לא חייבת ללכת לאנדוקרינולוג, אם כי גם זה אפשרי, אבל לפחות תעשי בדיקות במסגרת רופא/ת המשפחה. לא יקרה נזק אם תקחי דרלין, אבל את צריכה לדעת איפה את עומדת מבחינת הבלוטה.

למעלה