שלום ד"ר תורג'מן !

orlyg2

New member
שלום ד"ר תורג'מן !

ראשית - בתור משתתפת "סמויה" בפורום, אני מודה לך על הידע הרב שאת תורמת לי ולקוראים נוספים. לפני שאשאל, אתן לך קצת רקע על עצמי - אני בת 26, בריאה לחלוטין (עד לפני שנתיים), ללא היסטוריה של מחלות במשפחה. לפני כשנתיים ניגשתי לרופא כירורג לבדיקה פשוטה, והוא אבחן אותי כבעלת יתר פעילות בלוטת התריס. כמובן שאז עוד לא ידעתי בכלל מה זה. שלחו אותי לבדיקות דחופות ולאינדוקרינולוג, והוא סיפר לי שהוא עיין בתיק הרפואי שלי, וגילה שבבדיקת דם שנערכה לי שנה קודם - כבר אז היתה לי יתר פעילות, ומשום מה - רופא המשפחה שלי לא טרח להגיד לי את זה, או שהבדיקות אבדו (הבדיקה נערכה בינואר 2000, ואז ה-T4 היה79.00). מהבדיקות שערך לי האינדוקרינולוג (בדצמבר 2001) T4 היה 86.40. התחלתי לקבל טיפול במרקפטיזול ודרלין (היה לי ועדיין יש - דופק מהיר מאוד ולעיתים שינויים בקצב). לאחר טיפול במשך חצי שנה, הרופא שלח אותי לשני טיפולים ביוד רדיואקטיבי שלא היו מוצלחים המיוחד (חצי שנה לאחר הטיפולים, T4 היה 57.60). ועכשיו - לשאלה...האינדו' המליץ לי לבצע עוד טיפול ביוד רדיואקטיבי, אולם הפעם לקבל כמות גדולה יותר של חומר. מבחינתי, הדבר אומר (מעבר לאי נעימות הפיזית) שייתכן שגם הפעם הטיפול לא יהיה מוצלח, הבלוטה לא תושמד באופן מוחלט והמחלה תוכל להתפרץ שוב בעתיד. במקביל - שמעתי שבחים על ניתוח כירורגי להסרת הבלוטה, אולם האינדו' מתנגד לגמרי. מה את יכולה להמליץ במצב כזה? * מצטערת שיצא ארוך....תודה מראש!!!

טיפול ביוד רדיואקטיבי

שלום אורלי, הסיפור שלך לא אופייני בשני מישורים. גם העובדה כי סחבת פעילות יתר כל כך ברורה במשך הרבה זמן ללא טיפול וכנראה ללא תלונות רבות, וגם בשל הכשלון של שני טיפולים ביוד רדיואקטיבי. אני לא יודעת בדיוק איך להסביר זאת, יש כמה אפשרויות. כעקרון אני מאמינה שטיפול עם מנה מתאימה והכנה מתאימה (דהיינו דיאטה דלת יוד כדי לייעל את קליטת היוד) צריך לתת לך מענה. עוד לא היה לי פציינט שנזקק ל-3 מנות, שתיים כן אבל לא שלוש. גם ניתוח זה לא פיקניק ולא ערובה לא לסילוק הפעילות יתר ולא להמנעות מתת פעילות בהמשך, וזאת בתוספת לסיכון הקטן אך קיים של הניתוח עצמו. אני חושבת שאת צריכה לראות אנדוקרינולוג/ית אחר/ת לקבל חוות דעת נוספת כשאר הוא או היא מקבלים את כל הפרטים של המקרה שלך. בהצלחה בהחלטה!

orlyg2

New member
רק לציין....

קודם כל - תודה על התשובה המהירה והמקיפה! רק רציתי לציין שבתקופה שקדמה לבדיקת הרופא, הרגשתי מאוד לא טוב אולם רופא המשפחה אמר שאני קוטרית.... שוב - תודה.

למעלה