שלום ד"ר שום מזיק?

kool guy

New member
שלום ד"ר שום מזיק?

אני אוכל שום בכמויות ענק בגלל השפעתו הרבה על בריאותי. שאלתי היא האם יותר מדי שום יכול להזיק?האם קיימת סכנת אולקוס בקיבה בגלל הרבה שום? תודה.

שלום רב

אני לא דוקטור, אבל אניסה בכל זאת להשיב על השאלה. בעיקרון, שום הוא ירק בריא מאוד. הוא בריא לכלי הדם (למניעת לחץ דם גבוה) ונחשב כמחזק את מערכת החיסון וכמחטא. לא אמרת כמה זה "כמויות ענק" של שום. שן או שתיים של שום ביום יספיקו בהחלט להשגת האפקט הבריאותי. אולם לא ידוע לי על נזקים גם בצריכת כמויות גדולות יותר. לא נשמע לי סביר כלל ששום יגרום אולקוס אצל אדם בריא. במקרה שאולקוס כבר קיים, כדאי לצרוך את השום ביחד עם מזונות אחרים (למשל על פרוסת לחם) כדי "לרפד" את הקיבה. בקיצור, נראה לי שאתה יכול לאכול שום לתיאבון.

kool guy

New member
תודה,ועוד דבר קטן

כדי להשלים את השאלה,ידועה לך ממה יכול לבוא אולקוס? תודה.

אולקוס (כיב קיבה)

ובכן, גסטרואנטרולוגיה איננה התחום שלי. אבל למיטב ידיעתי אולקוס נגרם מחיידק ששמו הליקובקטר פילורי. חיידק זה משגשג בתנאים של ריבוי חומציות בקיבה. לכן טוב לו (ורע לחולה) כאשר החולה שותה הרבה קפה, מעשן או מתעצבן.

navali10

New member
ששששוווווווווווםםםםםםםםםםםםםם

מר שום שלום, כנטרופתית, כל דבר בטבע כולל בני אנוש, מאכלים, מזונות ומנהגי אכילה שואפים להומואוסטזיס (איזון), לכן גם דבר טוב שמשפיע לטובה על הבריאות לא כדאי שיאכל בהגזמה. קרוב לודאי שלא בגלל השום נגרם האולקוס. כדאי לטפל בתזונה ע"י תזונה בעלת תגובה בסיסית ולא חומצית, להוריד את השום לשני שיני שום ביום, לאכול הרבה ירקות ירוקים, לא חומציים, להימנע מחלב,, בשר וחלבונים מהחי ולהוריד רמות סטרס.. אפשר להעזר אחרי כל ארוחה בסוכריה בסיסית ניתן להשיג בכל בית מרקחת ולשתות תה מטה בין הארוחות (מורדי חומציות חזק). במסירות, נאוה

כל דבר כדאי לקחת במידה

שמעתי פעם ששום במידה מוגזמת זה מסוכן אני חושב שזה מאד הגיוני כי שום הוא דבר חזק וחריף

למעלה