שלום ד"ר רות

למה?

בחודש הראשון ההורמונים עולים מאד ברמתם בגלל השחרור מהדיכוי ע"י הגלולות ואח,כ הם מתאזנים בחזרה. לכן יש יותר סיכוי להרות.

שלום ד"ר רות

הייתי אצלך לפני כשנה ולאחר 4 חודשים נפרדתי מהבן זוג ומאז אני ממשיכה לקחת את הגלולות אמנם הם גם עוזרות לי בסידור המחזור, אבל שמעתי שכדאי לא להפסיק אחרי שנה ואני מתלבטת בנושא. הייתי שמחה לשמוע חוות דעת מקצועית... תודה

גלולות

גלולות הן ג"כ תרופה לכל דבר ולצורך לקיחת תרופה צריך שתהיה סיבה. אם אין כל סיבה לקחת אז לדעתי את יכולה להפסיק. סיבות הן לעיתים רפואיות כמו : מחזור לא סדיר, כאבי מחזור וכדומה או למניעת הריון . אם המחזור שלך סדיר למדי ואת לא רואה שאת נכנסת למערכת יחסים בעתיד הקרוב, את בהחלט יכולה להפסיק ולחדש לכשתצטרכי. רק זכרי שבחודש הראשון לאחר ההפסקה, את בסיכון מוגבר להיכנס להריון .

תודה

שמעתי שהסיכוי לחלות בקרישי דם גדול כשאת פחות זמן עם גלולות או מחלות סרטניות וכן כשמפסיקים עם הגלולות זה נכון שיש שבועיים מחזור וכאבי ראש?

לא הבנתי

הסכוי לקרישי דם הכי גדול בשנה - שנתיים הראשונות לשימוש ואל ברור לי מה את הבנת. לגבי נמלוות סרטניות , ככל שהחשיפה יותר ממושכת, הסיכוי עולה. אין לזה שום קשר להפסקה. כשמפסיקים עם הגלולות אין בד"כ תופעות כמו שאת מתארת.

למעלה