שלום ד"ר קרן

jewel4

New member
שלום ד"ר קרן

יש לי בעיה המציקה לי כבר מספר שנים ואני לא יודעת לאיזה רופא ללכת כדי לטפל בה. מאז נערותי סבלתי מפצעי בגרות, ראיתי את כל חבריי מחלימים והופכים לאנשים יפים עם עור חלק. גם אחיי ואחותי שסבלו מפצעים הצליחו "להיפטר" מהם. אמא שלי סיפרה לי שגם היא סבלה מפצעים אבל כמו כל מתבגר אחר, הם עברו בשלב מסויים. כיום אני בת 30 ועדיין נראית כמו ילדה בת 16 (מבחינת מצב הפצעים כמובן...). מלבד הפנים הפצעים מופיעים לעיתים במחשוף וממש בשבוע האחרון הם נעלמו מאיזור הגב (ואני חוששת שיחזרו בקרוב). בגיל 23 כשכבר הגיעו מים עד נפש פניתי לרופא עור שנתן לי את "תרופת הפלא" רואקוטן למשך 4 חודשים. אמנם התרופה עזרה אבל אחרי שנה שהפנים היו חלקות לגמרי הפצעים חזרו. (בנוסף על כך ראייתי נפגעה וכיום אני מרכיבה משקפיים) מעבר לכך נוספו לי הבעיות הבאות: התחלתי לפתח שיעור יתר, בכל אזורי הגוף: פנים, ידיים, רגליים, צואר, חזה. אני לא מצליחה לרדת במשקל למרות שאני בקושי אוכלת ואני עוסקת בפעילות גופנית (זה המקצוע שלי). העור שלי הפך להיות יבש יותר (לא בצורה קיצונית אך עדיין יותר ממה שהיה בעבר) ובשנתיים האחרונות החלו להופיע על פניי כתמי פיגמנטציה מעל השפה העליונה, מתחת לשקיות העיניים ובמרכז המצח, למרות שאני נזהרת מהשמש. אני לא יודעת אם כל התופעות הללו קשורות אחת לשניה או לתרופת הרואקוטן שלקחתי. נבדקתי אצל רופאי עור שנתנו לי אנטיביוטיקות, תמיסות ומשחות ואף אחד מהם לא פתר את הבעיה, נבדקתי אצל רופאת נשים והיא לא זיהתה שום דבר חריג בבדיקות הדם שלי. אני כבר לא יודעת לאן לפנות ואני שונאת להסתכל על עצמי במראה. אודה לך מאוד אם תוכלי לכוון אותי.

אקנה

שלום לך, בסיפור הארוך שלך אני מבחינה שלא היית אצל אנדוקרינולוג/ית. לאור הסיפור, ובמיוח לאור העבודה כי נראה שהמצב דינמי וממשיך להתפתח, הייתי מציעה לך לעבור בירור אנודריני. הברבה פעמים רופאי נשים שולחים בדיקות הורמונליות בסיסיות ואם הכל נראה תקין הם לא ממשיכים את הבירור. אני חושבת שלפי הסיפור שלך, יש מקום לבירור מחודש ומעמיק יותר. יתכן כי התוצאות שלו יפתחו אפיק טיפולי חדש. אגב נראה שלא קבלת גלולות אף פעם, או שפשוט לא ציינת זאת? יכול להיות שעם הפיגמנטציה שאת מדברת עליה (כמובן צריך לראות במה מדובר) לא מומלץ לך לקבל גלולות. אלה עלולות להחמיר את הפיגמנטציה.

jewel4

New member
תודה לך על התגובה

רופאת נשים רשמה לי גלולות דיאנה בתקופת הצבא אבל לקחתי אותן רק למשך חודש או חודש וחצי והפסקתי כי הן גרמו לי לעליה במשקל והעדפתי להפסיק, מאז לא לקחתי שוב. מהתגובה שלך הבנתי שפניתי למקום הנכון ועלי להמשיך את הטיפול אצל אנדוקרינולוג? בכל אופן, תודה רבה לך.

אני שוב אומרת

שלום שוב, אני חושבת שזה שווה בירור יותר מעמיק. יכול להיות שבסופו של דבר לא ימצאו דבר, אבל שווה בירור.

למעלה