שלום ד'ר

אורניהו

New member
שלום ד'ר

בן 57..מזה כחודש ויותר עם חום נמוך שהתחיל בעצם בתופעה מוזרה של כאב עורפי חזק מאד שמשך לעבר הראש מאחור. נרגע לאחר זמן בעזרתם של כדורי נפרוקסי שניתנו לי ע'י רופאת המשפחה. בדיקת נורולוג,צילום רנטגן,CT[צווארי-בטן-חזה ואגן ללא מימצאים כלשהם] וכבר חודש בערך ששמתי לב שאני עם חום נמוך 37.0-37.5.הכאב בשכמות נותר במוקדים שמצידי עמוד השדרה העורפי. החום עדיין ישנו וזה בהחלט לא מצב רגיל אצלי. כל בדיקות הדם למיניהם ותרביות ושהייה במיון כרמל-חיפה לא נמצא משהו חריג,הלכו שם לכיוון סרולוגי והנה כבר יומיים אני לוקח את ה DOXYTRIM ללא כל שינויי הורדה בחום וכאבי העורף ההם. אז באמת מה הבעייה אצלי? דף הבדיקות האחרון.. אשמח מאד לתשובה ממך ומנסיונך העשיר בבעיות אלו המשך חג עצמאות שמח

אבחנה

אם לסכם- אתה סובל מחום נמוך וכאבים באזור השכמות ועורף- אני מניחה שהם משמעותית אחרת לא הית פונה לרופא ושאין תופעות אחרות היות ולא ציינת אותם- אני בכל אופן אשאל כמה שאלות נוספות : האם אתה סובל מכאבים באזור הרקוצ, מתי הכאבים בשיאם ( בלילה, בבוקר) ,האם אתה סובל מכאבים במפרקים נוספים? פריחות ? בדיקות המעבדה ששלחת כוונו לברור בעיה זיהומית שכנראה לא קיימת - כדאי להשלים בדיקות כגון ש"ד , ספירת דם, כימיה כולל תפקודי כבד וכליה, בדיקת שתן, CRP ואולי CT מח - אחת האבחנות שבמיוחד כדאי לשלול היא TEMPORAL ARTERITIS או פולימיאלגיה ראומטיקה - במצב זה, בדיקות המעבדה מצביעות על דלקת לרוב - בכל מקרה, אולי בכל אופן תבקש הפניה לראומטולוג להשלמת הברור

אורניהו

New member
היי ד'ר הנה הבדיקות מהמיון לפני..

שבועיים. יתר בדיקות הCT שעשיתי בכרמל הכל תקין[בטן חזה צוואר] שקיעת הדם היחידה שמראה קצת מוחשות 55 לפני שבועיים וכמה ימים קודם לכן היתה גבוהה יותר 80 אז יכול להית שזה שאלה של זמן לא? בכל אופן..הכאב העורפי בשכמות ולמרות שזה היה כל הזמן מוקד הכאב קצת נרגע בימים האחרונים. שלשום קצת כאבי שרירים בידיים ואולי קצת נוקשות בצוואר[או שנדמה לי] וכמובן החום הזה.. בבוקר אני מרגיש 10 ורק בערב כשהחום מתמר אולי קצת אי נוחות כלשהי. בהחלט אבקש שוב שקיעת דם..מעניין לראות אם ישנה הטבה ב ESR?! תודה בינתיים ושבוע טוב

אורניהו

New member
אתה יודע מה..אני נזכר שמזה זמן

רב יושב/חולף לו כאב לא מעיק אבל..ברקה הימנית

למעלה