שלום דר' תורג'מן

שלום דר' תורג'מן

אני שמחה שמצאתי פורום שכזה פה... סופסוף יש עם מי להתייעץ. אז ככה... אני מקבלת אלטרוקסין במינון מאד נמוך (50 מק"ג) מזה 7.5 שנים. רמת ה TSH שלי מאוזנת מאד ואני לא סובלת מתופעות כלשהן. לאחרונה החלטתי להוריד את המינון ובמקום לקחת כדור אחד כל יום, אני לוקחת רק 3 פעמים בשבוע. עד כה, אין שינוי בהרגשה וגם בבדיקות האחרונות, רמת ה TSH עדיין עומדת על ממוצע של 3.5 - 2.5. אבל הבעיה היא לא אני. לפני כשבוע ביקשתי לערוך לביתי (בת שמונה וחצי) בדיקת TSH. למרות שהרופא היה נחוש בדעתו ש"הילדה סתם אוהבת לאכול הרבה" התוצאות הראו אחרת: רמת ה TSH של = 5.44 מכיוון שהיה שבוע עמוס, לא הצלחתי להגיע אליו עם התוצאות, ולמרות שהתוצאות מגיעות גם אליו, הוא לא מיהר להתקשר אלי. אין לי מושג לגבי ערכים כאלה גבוהים אצל ילדים, למרות שהערכים עדיין בתחום הנורמה ולכן אני מתייעצת - מה עושים? האם הילדה זקוקה לייעוץ אנדוקרינולוגי? האם יש דרך להימנע משימוש באלטרוקסין בגיל כל כך צעיר? מה יכולות להיות הסיבות שבגללן הערכים כל כך גבוהים? אני אשמח מאד אם תוכלי להקדיש לי מזמנך (ואני מודה - לא דפדפתי מספיק כדי לראות אם כבר נתת תשובות על מקרים כאלה בעבר) ולהאיר את עיני בקשר לנושא ומודה לך מראש על תשובתך. שיהיה חג שמח

מחלת השימוטו מאד משפחתית

שלום לך, מחלת השימוטו, היא מחלה מאד משפחתית כך שלגמרי לא נדיר לראות אותה באם בבנותיה (יותר בבנות מאשר בבנים). גם לא נדיר בכלל שהיא מתחילה בגיל צעיר. ערכי ה-TSH זהים בידלים ובמבוגרים כך שהערך הזה הוא ללא ספק גבולי. הייתי חוזרת על הבדיקה כולל T3 ו-T4, וכוללת גם נוגדנים כנגד בלוטת התריס. אם התוצאה זהה או אף גבוהה מזו, יתכן כי שווה להתחיל כבר טיפול. תת פעילות לא מטופלת יכולה לעכב גדילה, בגיל הזה אנחנו לא חוששים מפיגור שכלי, אבל גם גדילה היא בעיה בריאותית. אמנם ברמה שלה היום לא צריכה להיות כל בעיה, כי אם בכלל, זה התחלתי ביותר, אבל יש לה סיכויים טובים לפתח תת פעילות כך שבהחלט שווה בדיקה. במקרה ויש ממצאים בבדיקה חוזרת, הייתי דורשת הפניה לאנדוקרינולוג/ית פדיאטרי/ת

תודה רבה../images/Emo39.gif על התשובה המהירה

יטופל מיד בתחילת השבוע. יש לך המלצות על אנדוקרינולוגית פדיאטרית? (אני מעדיפה רופאה אישה, מכיוון שמדובר בילדה שכבר מתביישת להתפשט בפני "בנים") ובהנחה שאנחנו מבוטחות של קופ"ח "מכבי", יש המלצות נוספות? ושוב - המון תודה

למעלה