שלום גרא

smooth operator

New member
שלום גרא

מזה כ 4 חודשים אני מקיים מפגשים עם פסיכולוג אליו פניתי עם בעיה כלשהיא. לאורך כל הזמן אני לא מרגיש מספיק פתוח עם הפסיכולוג בשיחות שבינינו: בדברים מסוימים שהוא אומר , והרבה מהם בקשר להתרשמויות שלו, אינני שותף לתחושות שלו ( וחלקם אף למורת רוחי ) . ואני שוקל אם להפסיק את הפגישות. למרות שאינני אוהב את מה שמופק מהשיחות האלה , אני גם רוצה לבוא לשיחות מפני שזה המקום היחיד שבו אני משתף מישהו במשהו. אני בן 25 ובחודש האחרון גם מובטל. אז רוב הזמן אני די לבד ואין לי כל כך עם מי לדבר, למרות שיש אנשים סביבי אני מאוד לא אוהב "להתערבב" עם סוג האנשים שבסביבתי שבה גם גדלתי. אני כמהה מאוד לשתף/להתחבר עם/ל מישהי (בעיקר) ולהרגיש טוב. כרגע אני מעדיף להיות בחברת הכלב שלי שאותו אני אוהב מאוד ושחברותו נעימה לי מאוד על פני חברת כל אדם אחר שאני מכיר היום.

גרא.

New member
כשרגשות המועקה והבדידות גוברים,

אתה תמיד יכול להתקשר לערן טל מקוצר 1201 .תמיד תמצא שם אדם שיהיה מוכן להקשיב לך.חברתו של כלב,ולי יש שניים כאלה,אכן לעיתים עדיפה על חברת בני אדם.אפשר לומר לכלב הכל,הוא יודע להקשיב,מגלה חום,ותמיד מראה לך את אהבתו..חברה כזו מקלה לעיתים,אבל לא יכולה בסופו של דבר להוות תחליף קבוע לאינטראקציה בינאישית,וליחסים חברתיים ואחרים עם בני מינך,או בני המין השני.אם תמשיך לשבת בבית,ותמשיך להיות לבדך,כן כמובן בחברת הכלב,שום דבר טוב לא יצא מזה.כדי להכיר ולנסות להתחבר עם אנשים אחרים,כאלה שאינם מהסביבה בה גדלת,אתה חייב לקום ולעשות מעשה.במילים פשוטות,לקחת את עצמך בידיים לסביבה דינמית בה אנשים נפגשים,פועלים מבלים,ומקבלים הזדמנות להכיר אנשים אחרים.למשל בחוג לריקודי עם !! ואם לא,בחוג בנושא שמעניין אותך,שאתה רוצה להכיר וללמוד אותו..ויש המון הצעות כאלה בעיתונות.צא לסדנא,אחת מני רבות הממוקדות בתחום האלטרנטיבי (הצעות: בירחון "חיים חדשים"..מבחינה טיפולית,זו החלטת אם להמשיך.אבל כדאי לך לשקול,כפי שאני מציע לפוניפ נוספים,להצטרף לסדנא של דינמיקה קבוצתית,העוסקת בטכניקה זו אוא אחרת בהתמודדות עם רגשות,עם יחסי אנוש,עם קשיי תקשורת, ומה לא.יש הצעות רבות לסדנאות כאלה בעיתונות סוף השבוע.בעיקר בעכברי העיר,באזור המרכז,ובערים אחרות.

smooth operator

New member
אני מודה לך על התייחסותך

זה לא שאני יושב בבבית באפס מעשה וזה לא שלא קמתי ועשיתי מעשה. לערן התקשרתי לפני שהייתי בטיפול ואני לא ימליץ לאנשים אחרים להתקשר לשם כי אני לא מצאתי אוזן קשבת אלא פה מגחך פעם אחת פעם שניה הייתה שם מישהי שאף אחד עדיין לא אמר לה שהתקופה הויקטוריאנית חלפה לה מזמן. בפעם השלישית כשדווקא ענתה לי בחורה צעירה שלא גיחכה ולא גילתה קוצר רוח גם אם השיחה התארכה אלא ההיפך דווקא הרגשתי טוב יותר. אני מכיר סביבות רבות מעבר לסביבתי ואני נוהג ללכת לחוגי שיח שעשויים לעניין אותי. השנה גם נרשמתי לסדנא די ארוכה . אינני מדבר על מעין זה.. כשדיברתי על "סביבתי הקרובה" תיארתי מצב נוכחי עובדתי ושנכון היה להעיר עליו.. עושה רושם שבהצעותיך דיברת אל אדם לא חסר אמצעים וממון כמו שלי. ואני חושב שנכון להתייחס למצב של דוחק כלכלי וכספי, בצורה ראויה ורצינית גם אם מול זה ניצבת בעיה של רווחה נפשית, ראוי שלא להמעיט ברצינותה בחומרתה ובמשקלה, בצורה שעלולה להיתפס כניתוק אליטיסטי. "לקחת את עצמך בידיים" - ... אנא לא ליתפול לי "תוספות" לא לי ולא להטיח כלפי "הצעות יעול" בצורה שעלולה לפגוע.

גרא.

New member
s.o ,כנראה שלא הבנתי מה אתה מצפה

לשמוע ממני,ומאחרים.וודאי שלא היה בכוונתי לפגוע בך.ואם כך קרה,צר לי.מכל מקום "קח את עצמך בידיים",זו דרך של ביטוי,בצורה מטאפורית,וכוונתה היתה לומר לך,שאם אתה לא תעזור לעצמך,איש לא יוכל לעזור לך.בכל מקרה,אם תפרט מעט יותר מה אם כן הבעייה,ואני כנראה אל הבנתי אותה,אוכל אם תרצה,להתייחס

למעלה