שלום גננות, ושאלה

שלום גננות, ושאלה

אני מעבירה חוגים בגני ילדים (מעדיפה לא לפרט כרגע באיזה נושא למניעת זיהוי). באחד הגנים בהם אני עובדת, יש קבוע אוירה מאוד לא נעימה. הגננת צורחת על כולם (ילדים וסייעות) ותמיד נראית עצבנית וחסרת סבלנות. טון הקול שלה והצורה שהיא מדברת אל הילדים מזעזעת אותי בכל פעם מחדש. ילד שזז מהמקום אפילו רק כדי לישר את הרגל, נשלח מיד לחדר אחר (היא קוראת לזה "חדר המחשבות". אני קוראת לזה "צינוק"). הם נראים חסרי אונים, עצובים. אם במקרה היא לא יושבת איתנו במהלך החוג, הילדים מתחילים להתפרע ולהרביץ אחד לשני כמו חיות, כאילו שזאת הדרך שלהם להתפרק. היא לפעמים אומרת לי על ילד מסויים (שעומד סנטימטר ממנה!) "הוא לא מבין כלום!! ממש טיפש הילד הזה!!!" ואני נאלצת לסתום את הפה בנימוס, מהלם ומהרצון לא לאבד את עבודתי. מה עושים? יש בכלל מה לעשות??? הילדים בני שנתיים עד ארבע שם. סליחה שההודעה כל כך מבולבלת, אני קצת בסערת רגשות כשאני מדברת על זה!!.

אלהלה

New member
זה גן פרטי?../images/Emo20.gif

בהחלט בעיה. ועצוב לשמוע שיש עוד כאלה גננות, הבעיה שאם זה גן פרטי אין ממש למי לפנות - או אולי כן. חבל שההורים לא מודעים למה שהולך שם. והצוות משתף פעולה. מאוד עצוב - ומה אם תנסי לשוחח עם הגננת? היא תקבל את זה או באמת תפסידי את מקום העבודה? האמת שאני לא הייתי עובדת במקום כזה! אבל אני גם מבינה אותך. ואיך שהוא צריך להאיר את עיני ההורים - בהחלט בעיה. אולי הגננות בגנים הפרטיים יוכלו להוסיף פרטים על פיקוח שיש או מקום לפנות אליו במקרה כזה

טלגל

New member
ושוב אנו נתקלים בגננת

שמועלת בתפקידה בצורה הכי נוראית שיש, הרי הופקדו בידינו גורלות קטנים. חגית לדעתי את חייבת להעיר את העיניים של הפיקוח, גם בגן פרטי יש בד"כ פיקוח של גנים פרטיים. או של מנהלת הגן. אם זה של משרד החינוך אזי להודיע אצלם. אם את מכירה הורים בגן נסי לעורר שיחה על הגן בזהירות. ואולי באמת קודם כל שיחה עם הגננת מה דעתה על הקורה בגן שלה? (או שאני תמימה מדי?)

לא מכירה את ההורים

אני בסה"כ נמצאת שם חצי שעה פעם בשבוע- ואח"כ לא ישנה בלילה כמה לילות!!! לא יכולה לדבר איתה כי הבנתם כבר באיזה טיפוס מדובר. דיברתי עם הבוסית שלי והיא אמרה חד משמעית שזה לא עניני. שוב, הפחד שלה להפסיד לקוחה טובה. עצוב, אבל ככה זה. לאן אפשר לדווח בצורה אנונימית??

הגן לא חבר בארגון בגנים הפרטיים

(כבר ביררתי) והמפלצת הזאת היא עצמה מנהלת הגן.

טלגל

New member
חגית מה קורה עם הסייעות האם הן

מוכנות לקבל התנהגות כזו? האם הן לא מרחמות על הילדים? הייתי מדווחת לאגף החינוך של העירייה ואומרת בעילום שם מה שאת מספרת פה, שיגידו לך לאן לפנות או שישלחו לגן עובדת סוציאלית אבל עדין הכי נראה לי זה ליידע איך שהוא כמה הורים.

gili111

New member
אני לא בטוחה בכך שכדאי לה לפנות...

להורים. נראה לי שהיא די תסתבך, וזה נשמע יותר כמוו הלשנה. לדעתי, שווה שיחה עם הגננת ה"מפחידה" או פשוט לעזוב שם את העבודה.

gili111

New member
השאלה היא

הילדים לא מספרים בבית? אצלי בגן פעם הושבתי ילד קצת "לחשוב" לידי, למחרת האם כבר באה להתלונן. אם הילדים היו סובלים מאד, בטוח שמישהו מהם היה מספר להורים. אני מאמינה שהמצב הוא כמו שמתארים פה. אבל צריכים לחשוב על דרך שלא תפגע בחגית ובעבודתה. לדעתי, היא עלולה להסתבך אפילו משפטית ב"הוצאת דיבה" ע"י הגננת.

אלהלה

New member
בעיה ממש../images/Emo20.gif

קצת מזכיר את המצב שאנו מחוייבות לדווח על התעללות בילדים, על חשד וכו´. לדעתי כן צריך לפנות ואפילו בעילום שם לעובד סוציאלי בעיריה - או לפיקוח באותו אזור גם אם הגן לא בפיקוח משרד החינוך.

tsvot

New member
עצוב

ממש מחריד לשמוע דבר שכזה, אני חושבת שאת חייבת לפנות עם הסיפור הזה הלאה לגורם שיכול לסייע לקטנטנים הללו. איזרי אומץ, אחרת לא תישני עוד הרבה לילות, חישבי על הילדים הללו ודמייני לעצמך כאילו בתך או נכדתך נמצאת בגן ולבטח נורא סובלת. בהצלחה!!! גננות יקרות, זוהי דוגמא לגננת שהורסת לנו את השם הטוב.

למעלה