שלום, בקשר לשפות

snarea

New member
שלום, בקשר לשפות

רציתי לדעת האם היידיש והפולנית הן שפות קשות ללמידה? -הייתי מעוניין ללמוד את שתיהן, כיצד ניתן לעשות זאת (ספר, אינטרנט, אחר..)? תודה רבה לעונים

kubush1

New member
אישי

היי, טוב חוץ מזה שלמידה וקליטה של שפות זה עניין מאוד אישי. הייתי אומר שיידיש קל יות ללמוד (מזכירה במילים רבות עברית ואנגלית) מה גם שהכתיבה היא באותיות עבריות. פולנית - שפה קשה - בעיקר אם מנסים להיכנס לדקדוק (למרות שעברית אולי אף קשה יותר). האמת היא שיידיש ניתן ללמוד גם בתור קורס באוניברסיטה (בר-אילן, ת"א) פולנית - אין כיום קורס אוניברסיטאי למיטב ידיעתי. קיימים קורסים במכון הפולני בת"א אבל הקורס הבסיסי לא ממש ייקדם אותך - שטחי מדי בהצלחה

snarea

New member
תודה,

האם ידיעת שפות אחרות תשמש לי בסיס לפולנית? והאם הדידוק של היידיש דומה לעברית\שפה אחרת או שהוא עומד בפני עצמו? תודה!

חייםלוי

Member
מנהל
דקדוק יידיש לא דומה כלל לדקדוק

העברי. יידיש היא שפה אירופית גרמאנית, כלומר הבסיס שלה הוא גרמני עם אוצר מילים שלקוח בחלקו משפות סלביות ומעברית. הבסיס הוא גרמני.

../images/Emo13.gifצ'כית, אוקראינית, בילורוסית

יעזרו לך בלימוד פולנית (נכון שלא עזרתי
) פולנית שפה קשה עם דקדוק קשה, בכלל בפולין מתיחסים לא יפה למי שדובר שפה לא נכונה

kubush1

New member
המשך...

אני לא מכיר את הדקדוק היידישאי. לגבי שפות שעלולות להזכיר את הפולנית אני מסכים עם "פולני ראשון" אבל הן רק דומות במקצת. כל שפה עומדת בפני עצמה - אי אפשר ממש להקיש משפות אלו לפולנית.

חייםלוי

Member
מנהל
אני לא יודע פולנית אבל יודע יידיש

אין שום דימיון בין דקדוק יידיש לדקדוק של כל השפות הסלביות כולל, כמובן, פולנית משום שיידיש היא שפה גרמאנית ולא סלבית.

למעלה