שלום, בקשר לקב"א.

D T 2

New member
../images/Emo41.gif עוד שאלה...

קב"א 56,לאן עוד שולחים חוץ ממודיעין?

עם קב"א כזו

את יכולה להגיע לרוב התפקידים בצה"ל. מלבד מודיעין את יכולה להגיע לתחומי השלישות (משקית תש, נפגעים, מאבחנת פסיוטכנית ועוד), ההדרכה (הדרכה קרבית, חונכת בבסיסי חייל האוויר ובבתי הספר של חייל האוויר, מדריכת סימולטורים, מורה חיילת ועוד), הפיקוד (קצונה יעודית), במידה וסימול העברית מתאים את גם יכולה להגיע לדוברות ומידע (גל"צ, במחנה, דובר צה"ל), שליטה ובקרה (פקחית טיסה לדוגמא), אשכול רפואה (חובשת, פאראמדיקית וכו), עתודה, במידה והפרופיל מתאים את יכולה להגיע גם לתפקידים קרביים והזרוע עוד נטויה...

snail1

New member
הערה

מדריכת סימולטור- רק אם עשית 5 יחידות פיסיקה.

*מתחרטת על הרגע שעשיתי רק יחידה*

התפקיד הזה ממש נראה לי.. ממש חייב 5 פיזיקה או שיש איפשהו התפשרות..?

Nevo Schwartz

New member
זה כזה צפוי..

כל אחד פה שיש לו קב"א גבוהה אומר שזה מראה על איכות שכלית וכו... ולעומת זאת כל מי שקיבל קב"א של "נעל" (ציטוט בלבד), אומר שזה שטיות וכולי. הקב"א למיטב הבנתי מראה את הפוטנציאל של כל פרט בשירותו הצבאי. זהו המיון הטוב ביותר שמצא הצבא למיין מלש"בים במספר שעות מצומצם. יש לי מספר חברים שקיבלו קב"א נמוכה ממה שהייתי מצפה, אך יש להבין שהשפעת ההשקעה בלימודים בבית ספר משפיעה גם כן, בנוסף ל"יכולת" המנטלית.

S h o h a m

New member
הקבא שלי ממש לא מתאימה לי

אני באמת אחת החכמות והקבא שלי 52.. אני בכלל לא חושבת שצריך למדוד את הקבא לפי מבחנים מטופשים לפי זמן, צריך מבחנים, אבל לא כאלה של לחשב כמה פיל ישקול עוד 36 חודשים אם הוא גדל ב30% כל שנה.. צריך להתאים מבחנים, צריך יותר ראיונות אישיים וכד'.. לדעת באמת לאן כל אחד שייך אני עכשיו נדפקת וכל התפקידים שרציתי אני לא אוכל לקבל- כי כנראה לא הצלחתי במבחנים.. כי הבגרויות שלי מעולות אבל לכו תדעו מה נסגר עם הצבא היגיון אין פה.. שנה טובה

anabulbul

New member
אל תכנסו לתוך הויכוחים האלו..

כל אחד יודע כמה הוא שווה ואל תתנו לצבא להחליט בשבילכם אם אתם חכמים או לא... יש הרבה אנשים שאני מכירה שהם "טיפשים" וקיבלו קבא 56 ואנשים שהם "חכמים" וקיבלו קבא 49 אז די, אל תתנו לצבא להחליט אם אתם חכמים, מי שלמד בקורס לפסיכומטרי ויודע לענות על שאלות כאלו ומהר יצליח יותר ומי שבכל בגרויות שלו קיבל 100 כי הוא חרש את החיים שלו ולא למד בקורס לפסיכומטרי שבו מלמדים את כל הטכניקות לענות על שאלות כאלו יכול לקבל קבא 49. אתם יודעים מה אתם שווים, חג שמח!

למעלה