שלום, בקשר לקב"א.

D T 2

New member
שלום, בקשר לקב"א.

מה הקב"א אומר על היכולת (השכלית?) ? אדם בעל קב"א נמוך זה אומר שהוא טיפש? מצטערת על החפירות. אני פשוט לא מאמינה שקיבלתי כזה קב"א...
וכמה אחוזים מהאנשים יש להם קב"א 56? סתם מענין אותי. תודה ושנה טובה.

אני גם במצב כמו שלך...

אתמול סוף סוף ביררו לי את הקב''א והייתי בשוק שקיבלתי 48!..כי ראיתי מי מהכיתה קיבל 48 וכאילו לא הצלחתי להשוות בכלל ומזה נפגעתי והרגשתי מפגרת...ואז הבנתי שהכל ירד לי בגלל שגרתי בחו''ל אפילו שהצבא אומר שזה לא יורד על מקום מגורים אבל שמענו עליהם.. דיברתי עם אנשים ובמיוחד עם חבר שלי וכולם אמרו לי שקב''א זה סתם הנפצה של הצבא ושקב''א נמוך לא אומר שהבנאדם מטומטם או טיפש...אל תראי את זה בצורה כזאת...תבדקי בכל זאת לאיזה תפקידים את מתאימה למרות הקב''א הנמוך (שד''א מה הקבא שלך?) ואולי תמציא לפחות איזה 3 תפקידים שיעניינו אותך.. אני בבאסה כי אני לא מתאימה לקצונה ופיקוד למרות שהרבה אמרו לי שאני יכולה עם מאמץ והשקעה כן להגיע ולהיות מכ''ית שזה מה שאני רוצה.. ולגבי האחוז אני לא יודעת בדיוק אבל הממוצע הוא בערך 49 מקודה משהו..ככה שאין הרבה עם קב''א 56...

שטויות

קב"א לא נקבע על פי אם גרת בחו"ל או לא. הקב"א מורכב מנתונים מאוד ספציפיים - דפ"ר, השכלה וצד"כ (אצל בנות רק דפ"ר והשכלה) ואין קשר בין האם גרת בחו"ל, עד כמה אסמטי החתול שלך וכמה כסאות יש לך בבית לבין הקב"א. קב"א הוא סוג של ציון ניבוי שתפקידו כפי שנכתב כאן הוא לראות את היכולת שלך להצליח בתפקידים צבאיים שונים. על אף שמקובל כי הקב"א הולך ביחס ישיר עם היכולות של האדם, יש הרבה מאוד חריגים ובעוד אדם עם ראש על הכתפיים יכול לקבל קב"א 48 גם נעל יכולה לקבל קב"א 56. המשתנה העיקרי תלוי בעיקר בטכניקות הלמידה (דפ"ר) והצלחה בלימודים (וכדי להצליח בתיכון לא צריך להיות גאון, צריך לדעת ללמוד נכון). כמו כל דבר בחיים גם היכולות משתנות עם הגיל וטכניקות משתפרות או נסוגות. לכן כאשר מתגייסים לצבא נוטים להסתכל על הבנאדם על פי הצלחתו האישית וכך גם אדם עם קב"א 48 יכול להגיע לקורס קצינים ובתנאי שהוכיח את עצמו בשירות.

כיף להגיד דברים סתם אה?

מתוך דו"ח מבקר המדינה בשנת 2002: "ככלל, לא נערכים לנשים ריאיונות צד"כ כחלק מהמיון האיכותי, והקב"א שלהן מחושב כאמור על פי ציון הדפ"ר והצה"ר בלבד. כתוצאה מכך, המיון האיכותי של הנשים חסר בחינה של היבטים אישיותיים והתנהגותיים, בניגוד למיון האיכותי של הגברים. בהיעדר ריאיון הצד"כ, נועד שאלון הצת"ה לעבות את מערכת המיון הראשונית של הנשים, אף שהוא משקף כאמור הערכה עצמית של המלש"ביות בלבד, ואינו כלי מיון מקצועי כדוגמת הצד"כ." ואיזה קטע, יש אפילו קישור כאן בפורום: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=164&a=60952&c=0&sc=0&ssc=0 אז נכון אנחנו לא תמיד מסכימות, אבל כמו שאני מסתמכת על דברים כתובים (הן מימי בצבא והן מאתר צה"ל הרשמי ובמקרה זה דו"ח מבקר המדינה), גם את יכולה לעשות כן
חג שמח

D T 2

New member
אצלי ההפך

יש לי קב"א 56! פשוט קשה לי להאמין...

D T 2

New member
ואני אני לא נעל....../images/Emo3.gif

פשוט לא מאמינה בעצמי...

hever2

New member
קב"א אמורה להעיד על האיכות שלך

קב"א אומרת על האדם ( בד"כ צודקת ) את נתוניו האישים. היא נקבעת לרוב על ידיעותיך ומעשיך וחלקית על הרשמותך . במידה זו ואחרת היא אומרת גם על היכולת השכלית שלך ( המבחנים הפסיכוטכנים והבגרויות שלך ) כי למשל אצלנו בשיכבה כל אחד קיבל את המגיע לו ללא פרוטקציות . ואם יש לך קב"א נמוך לא אומר שתה טיפש אלא אומר שהיכולת השכלית שלך אחרת או נמוכה מההוא שיש לו יותר גבוהה ( זאת במידה ועשית את המבחנים הפסיכוטכנים כמו שצריך ויכולת ) לא נראה לי שאף אחד יודע את בדיוק את האחוזים של האנשים בעלי הקב"א 56 ( זה כנראה נתון שנשמר בצבא ולא מפורסם ) אבל שמעתי פעם שהקב"א הממוצעת היא 49

hever2

New member
מה שטויות אתה מוזמן לתקן אותי

אחרי הכל אני בן אדם שכותב מה שהוא יודע ( או לפחות חושב )

סנוביש

New member
להרגיע ומהר

קב"א לא מעידה שומדבר על האדם, ובטח שלא עד כמה הוא 'איכותי' או לא. אני בחורה חכמה יחסית, וואלה יש לי שכל, אבל קב"א 49. אני לא חושבת שבנאדם עם קב"א 56 מתעלה על אחר שיש לו פחות. לכולנו יש יכולת שכלית, פשוט שכל אחד בוחר מה לעשות איתה, אם זה לזלזל, אם זה להשקיע וכו'. לכולם יש פוטנציאל, ולא תמיד הצבא מאפשר לנו לממש אותו. וזה חבל. אז בלי זיוני שכל בבקשה.

hever2

New member
בטח שהיא מעידה

קב"א מורכבת ממכלול נתונים שהצבא רואה לנכון שזה ירכיב את הקב"א . מבגרויות שאנשים עושים - היום כל אחד איכותי ואחד שאכפת לו מעצמו עושה בגרויות. ממבחנים פסיכוטכנים - שפה משחק תפקיד האינטילגציה של האדם לקביעת הקב"א. מראיון אישי - שבודקים עד כמה האדם חברתי ומסתדר בחיים בכוחות עצמו. ואלה דברים שמעידים על איכות של אדם בבדיקה של כמה שעות , נכון שאי אפשר להכיר באמת אנשים עד שבאמת אתה לא נמצא איתם אבל הדברים שהצבא בודק אלא לא שטויות והם כן מעידים על האיכות של האדם - כי אני לא מכיר אחד גאון וחכם שיבוא וילחץ סתם אנטר במבחנים ( ואם הוא לחץ אז זה כבר מעיד שהשתבש לו משהו בשכל ) או אחד בן אדם חברתי שיתחיל לספר בראיון אישי שקרים אודותיו שהוא לבד בעולם.

אני חייבת לציין ש...

יש עוד המון דברים שמעידים על איכויות האדם מלבד הקב"א שלו... ואל תתיחסי לזה ששרשרתי אליך... כמו למשל שיש הרבה כאלה עם קב"א 56 אבל אופי פשוט מגעיל.. עם האף בשמיים ובטוחים שכל העולם מגיע להם בגלל הקב"א שלהם.. או שאם למישהו יש קבא יותר מהם הם בטוחים שזה טעות כמו חברה שלי שקיבלה ממש טיפטיפה פחות ממני ואומרת שזה לא יכול להיות ואומרת שזה כי היא הייתה עייפה וכאלה (וגם בבגרויות ובדברים אחרים היא אומרת את זה) זה האנשים שלא מסוגלים לפרגן לאחרים.. אני אומרת קודם האופי של הבנאדם.. ההתנהגות.. אחרי זה נדבר על קב"א.. =]

אפיק1212

New member
התפלגות קב"א

אני אישית נורא לא אוהב את ההתפלגות הזאת. הם שמו את קב"א 51 וקב"א 56 באותה קטגוריה, ואני בטוח שהמספרים מאוד מועטים ב54-56 לעומת 51, אבל זה מה שמפרסמים אז תסתפקי בזה

2inaroad

New member
קב"א אומר משהו אחר

הוא מנבא את סיוכי הצלחת במערכת צבאית, בדיוק כמו שהפסיכ' לגבי האקדמיה. ואז הצבא יודע עד כמה כדאי להשקיע בך ומה תוכל להביא לו בעתיד. לדוגמא, אם יש לך קב"א גבוה, כדאי לצבא להשקיע בך בתנאים טובים במודיעין כי תוכל להחזיר בהתאם בעשיה שלך שם, ולמה? כי הקב"א שלך גבוה וזה מנבא לך סיכויים טובים. אתה יכול להיות הכי חכם בעולם ועדיין עם קב"א נמוך, כי אתה לא מתאים למערכת הצבאית, שהיא דבר מורכב ובעל אופי שונה. קב"א ממוצע- 49, בפורום הזה 56. בתכלס- 53.

למעלה