שלום, בקשה קטנה לי

MonaLisa26

New member
שלום, בקשה קטנה לי

אני לא בטוחה אם הבקשה מתאימה לפורום הזה, אבל ראיתי בארכיון שפעם מישהו כתב כאן מילים מהמחזה, אז החלטתי לנסות את מזלי. אני מחפשת את המילים לשירים "שיר הפיוס", "שיר המצריה" ו"שמש מוף" מהמחזמר "שלמה המלך ושלמי הסנדלר", ואני מאוד אשמח אם מישהו כאן יוכל להיות לי לעזר. :)

love lev

New member
בבקשה

שיר הפיוס מילים: נתן אלתרמן לחן: סשה ארגוב גם לי שרביט או כס או כתר אתה לבי והדרי אתה בלי כל תוספת יתר מושלי מלכי וסנדלרי לכל דבריך אשת חיל הכל רועד בי עד היסוד על פיק ברכיים ורגליים ונעליים וסוליות. שלמי, אתה אשכול העופר לכן לבי קופץ בעופר שלמי שלמי דומה לצבי גם זה מתאים למצבי (אצבעות כמו קרניים) מהר שלמי מהר חבקני הנני יפתי הנני אישי דגול מרבבה - היא בהחלט התאהבה. מחמלי, מחמדי תמתי יונתי וכן הלאה וכן הלאה להוסיף על זה נוכלה. רבות יפות יש הס ושמע נא שרי תמר יעל ורות אבל עולה את על כולנה ואת מחוץ לתחרות. אם אתהלך ברחוב השער כולם יאמרו הנה הולכים תפוח בין עצי היער ושושנה בין החוחים פזמון: שלמי אתה אשכול הכופר שמש מוף שמש מוף מרחוק לי האירי, עיר ציון היא מקום די חביב. אבל איזו חברה חי אוזיריס בטלנות, קרתנות, פרימטיב. הלוויים ששפתם לא ברורה לי מגדפים את ראשי הקהל השרים הם הפרובינציאלים והמלך הוא פרובינציאל. ןמציק לי החום, ומוחי לא תופס ונמאס לי פתאום - ורעמסס. זה נמאס חי פרעה וחי עשר מכות ושבע פרות שמנות ודקות לא לומר זאת בקול שקט הס - אבל מה לעשות -זה נמאס.

MonaLisa26

New member
תודה רבה לך!

אבל האם בשיר הפיוס הביטוי הוא "אשכול הכופר" או "אשכול העופר"? העופר נשמע לי קצת מוזר, ובמקום כלשהוא ראיתי את זה גם בתור "אשכול הגופר"... ושוב תודה :) אף אחד לא יודע את המילים של שיר המצרייה...?

אשכול הכופר

הביטוי הוא אשכול הכופר - המופיע בשיר השירים - אגב אשכול הכופר הוא - החינה איתה צובעים את השער, ושימם בכף היד באירועי שמחות - בחלק מעדות ישראל.

MonaLisa26

New member
אגב, בדקתי במילון וכופר זה שיח

אז הכוונה היא שמהשיח זה נלקח החומר שמשמש לחינה?

בינקיס

New member
אכן, ועוד תיקונים קטנטנים:

אם תרשי לי ותסלחי לי "לאב-לב". שלפת באופן מדהים את המילים, וכל הכבוד! א-ב-ל: "דודי דגול מרבבה" (ולא "אישי דגול מרבבה".) "אם נטייל ברחוב ה.." (ולא "אם נתהלך..") אבל אלה באמת "קטנות". יישר כוח על "שליפת" המילים. ותודה. ולך "מונהליזה 26" - אנסה לחפש לך את "שיר המצריה", מקווה שביומיים הבאים (אם זה לא מאוחר) אני יודעת איפה לחפש..

MonaLisa26

New member
תודה רבה! זה לא מאוחר, אין לי שום

בעיה לחכות עם זה כמה ימים :)

MonaLisa26

New member
שיר המצריה זה השיר שנופרית שרה

כשהיא כועסת על שלמה, והיא מבקשת מהאלה שלה שתפגע בו. זה מתחיל בערך ככה: הו בת אלים תני לי כוח ועורמה לנקום נקמת אימים במלך, עד חורמה הו, שרתי בשחר, בת אלים חיוורת כמוני את גולה ובניכר זוהרת... ויש גם קטע: בת אשפתות מצא ויאמר היא גבירה לי השיבי לו גמולו, לפרא המדבר שלחי בו חרונך אין מלבדך רעה לי

MonaLisa26

New member
אגב, מסתבר שיש עוד 3 שירים

שאני צריכה את המילים שלהם, "למה שלמה" (שיר 4 בדיסק), "הנח להם שלמה" (אם ככה קוראים לו.. שיר 8 בדיסק) ו"אישי כמו כולם" (שיר 9), ואם מישהו כאן יודע את המילים זה יהיה מצויין.. לגבי שמש מוף, יש לשיר בית נוסף, אני רושמת אותו כאן משמיעה, ואם יש לי טעויות אז תתקנו אותי בבקשה... לא קרבות תנינים על המים לא יינות של פרעה בגביעים רק מבוקר ועד בין ערביים הלוויים בשופר מריעים בלי קשר, אתם הפורום שעזר לי הכי הרבה, אז סחטיין עליכם ותודה :)

love lev

New member
צודקת לגבי הבית הנוסף. לא זכרתי..

באשר לשירים האחרים, הנה מה שאני מכירה. למה למה שלמה אין אנו שמה למעלה בארמון אלא רק פה למטה אני ואתה והבקבוק בתוך השוק. מי זו מי זו דוהרת כה מגונדרת חבית היין היא מה זאת מה זאת אומרת היא כבר נגמרת נביא חבית יינית שנית. סוף טוב, היין יחד עם יפות העין אך אם אין יין נסתפק במה שיש. זרח זרח עם סרח עם רמליהו שותים ומיין הרקח גם לי גם לי יאה כך לא לכבודך אלא ללגום מן האדום.

MonaLisa26

New member
זו כנראה הגרסה הישנה, כי זו לא

הגרסה של ההפקה החדשה.. בהפקה החדשה זה משהו בסגנון הזה: למה למה שלמה אין אנו שמה למעלה בארמון אלא רק פה למטה אני ואתה עם הבקבוק בתוך השוק אוכלים וזוללים בלי קצה ומידה עד שאינם מוצאים הדרך למיטה והסעודה, אנחנו נשלם את מחירה.... אני לא יודעת את ההמשך.. בהפקה החדשה השירים הופרדו- "למה שלמה" ו"שיר היין", שהוא השיר עם המילים של חלק מהבית הראשון ושל הבית השני ששמת.. את מילות שיר היין של ההפקה החדשה יש לי, הנה הן: שיר היין טוב טוב היין יחד עם יפות העין אך כשאין נקדש עם מי שיש מי זאת מי זאת זוהרת מור מקוטרת חבית היין היא מה זאת מה זאת אומרת היא כבר נגמרת נביא חבית יינית שנית. זרח זרח עם פקח עם רמליהו שותים מיין הרקח גם לי גם לי יאה כך לא ללמוד לקח כי אם לטעום מן האדום. יין תירוש הוא ישמח לבב אנוש הוא אך גם לראש הוא מתפרץ הלץ. אנו למך עם מלך מלך עם למך שותים כמו בני סמך יחד פקח וזרח שירו זמרו נשיר.

love lev

New member
שלמה המלך ושלמי הסנדלר קשור

בנעורי המקסימים. הייתי אז בת 15, עומדת להתחיל תיכון (אז לא היו חטיבות) ואבי, שהיה מנהל במה בקאמרי, קבל לעצמו את ההצגה "שלמה המלך ושלמי הסנדלר". כמובן בתו בתו היתה לי גישה חופשית לקאמרי וגם מאחורי הקלעים, ויום יום הייתי באה לראות את החזרות. צדי צרפתי, שלימים היה במאי מפורסם שיחק אז בתור חנון, אחד מאנשי השוק. כמובן שהכרתי את המחזה בעל פה על קרבו על כרעיו, ובבית שמעתי את התקליט בלי סוף. לכן אני מכירה את כל המילים. לצערי, אבי נפגע בתאונת דרכים ולא יכול היה להמשיך לעבוד בקאמרי, אבל אני תמיד זוכרת את התקופה הזאת בערך עד שהתחתנתי כתקופת זוהר נהדרת. הלכתי להבימה לראות את ההפקה החדשה, כמובן שהזלתי דמעת נוסטלגיה פה ושם, אבל בהחלט נהניתי מהביצוע החדש. להקת שקטק היתה מקסימה וכן גם התפאורה, וגם מירי מסיקה, למרות שהיה לי משונה לראות נופרית רזה...

digiman

New member
אני ראיתי את ההפקה עם יונה ואיילי

הייתי רק ילד קטן אז...אולם אני זוכר אותה עד היום ובעיקר את הויטואוזיות וגמישות של אילי גורליצקי....

למעלה