שלום- בקשה לעזרה.

matara

New member
שלום- בקשה לעזרה.

בתור אחת שלא מבינה הרבה במוזיקה, וגם לא מכירה, אני מבקשת המלצות לאיזה 5 אלבומים טובים. אחרי חודש וחצי באיכילוב פשוט מתחשק לי לפנק את עצמי. הלהקה היחידה שאני באמת יכולה להגיד שאני אוהבת זה הצפלינים מעופרת וזה רק מהאוסף הכפול שלהם. אז המלצה עם איזה אלבום שלהם להתחיל יהיה נחמד (אבל לא הטוב ביותר.. שיהיה למה לצפות). ובנוסף אני רוצה עוד איזה 4 אלבומים אז אם למישהו יש המלצות. תודה בכל אופן... אני לא מכירה את ה"מדיניות" של הפורום הזה בקשר לפתיחת שרשורים, בכל אופן אני מצטערת.

noosh

New member
אין מה להצטער ../images/Emo13.gif

דבר ראשון -
ברוכה הבאה! דבר שני - אני מקווה שאת מרגישה טוב ואת בסדר
ודבר שלישי - המלצות לאלבומים... אם את אוהבת את לד זפ, ורוצה אלבום אולפן שלהם להתחיל איתו, הייתי ממליצה על הראשון.. גם סדר כרונולוגי, גם אלבום משובח, וגם יש לאן להתקדם... אבל בכל מקרה, את מוזמנת להכנס לכאן ולהחליט בעצמך בקשר לעוד אלבומים... די קשה להמליץ, ויעזור אם תפרטי מה עוד את אוהבת... אם בא ללך עוד משהו בסגנון זפ אולי תלכי על דיפרפל, למרות שמשהו כמו לד זפ לא קיים
תנסי דורז, אולי.... The Doors הוא אלבום מצויין להכרות עם הלהקה, וממנו אפשר להמשיך ל-Strange Days Days of Future Passed של המודי בלוז תמיד עושה לי הרגשה טובה, הוא מקסים, סימפוני, מרגיע ומיוחד.. את כמובן יכולה ללכת לפרוג, ולמצוא את In the Court of the Crimson King של קינג קרימזון, שהוא בהחלט קניה מובטחת, אבל לא אלבום שמתאהבים בו בהאזנה ראשונה (בד"כ), או את Selling England by the Pund של ג'נסיס.. אולי בכלל בא לך משהו אינסטרומנטלי, כמו The Snow goose של קאמל כמובן יש שאת המוכרים, כמו הביטלס, ששם כל אלבום הוא הצלחה. אפשר ללכת על Sgt. Pepper's Lonely Heart Club Band או על Abbey Road, ללא ספק שתי יצירות מופת אני יכולה להמשיך ככה לעד (אפילו לא התחלתי
), וזה עוד בלי שהזכרתי פינק פלויד ,רולינג סטונס, לאב, ג'ניס ג'ופלין ועוד, ובלי להכנס למוזיקה ישראלית.. אבל במקום זה אני אפנה אותך אל פרוייקט מאה האלבומים שעשינו בפורום לפני שנה בערך, ובכלל אל אגף המאמרים שלנו, שם את יכולה למצוא עשרות ביקורות שכתבו חברי הפורום על אלבומים שונים... תהני
מקווה שתרגישי טוב!!

קיר קמט

New member
או שאת יכולה פשוט

להפסיק לחפש אצל הגויים, ולהישאר כאן עם בני ישראל ! איך אמר פעם אדם גדול (אני.) - שמע ישראל, פורטיס אלוהינו, פורטיס אחד. וסחרוף שליחו. כל דבר שפורטיס נגע בו (בערך.) הוא זהב בשבילי. אז נכון, יש כל-מיני נמושות שלא יאהבו את זה יותר מדי
אבל בכל מקרה ! הדברים היותר קליטים שפורטיס עשה, ובהצלחה לא מבוטלת - א. סיפורים מהקופסה , שזה אחלה אלבום שבעולם. ב. 1900? שזה גם אחלה אלבום שבעולם, רק שעליו חתומים פורטיסחרוף (למרות שטכנית, המעורבות של סחרוף בסיפורים מהקופסה היא כמעט אותו דבר, רק שהוא לא ממש שר
) ג. כשהגיטרה מנסרת את הלילה, אלבום ההופעה הטוב ביותר שהיה ושיהיה אי פעם בארץ ישראל רבתי, כולל הגדה המערבית ורצועת עזה. כולל אלו של הנוכרים שמייבאים לארץ, בליינד. גם על זה חתומים פורטיסחרוף.

matara

New member
וואו.. תודה.

ואני באמת ראיתי את הרשימה של מאה האלבומים רק רציתי הכוונה ישירה למתחילים כמוני, מה גם שהחמישה האלה הולכים לרושש אותי.. ושוב- תודה לשניכם!

מורנא007

New member
אני מאחל בריאות ורפואה שלמה

בתור חובב פרוג, אני ממליץ על 5 האלבומים הבאים (מאנגליה): 1. Genesis - Selling England By The Pound 2. Camel - The Snow Goose 3. Renaissance - Scheherazade & Other Stories 4. King Crimson - In the Court of the Crimson King 5. Steeleye Span - Below the Salt חלופות אמריקאיות: 1. Kansas - Leftoverture 2. The Eagles- Hotel California 3. The Grateful Dead - American Beaut 4. It's a Beautiful Day - It's a Beautiful Day 5. Love - Forever Changes בתיאבון

למעלה