יש לי מחשב נייד מסדרת HP PAVILION ומשום מה, ביואסבי בצד ימין איפה שאמור להתחבר העכבר, העכבר לא מגיב ולא נדלק ולא עובד בקיצור, ביואסבי בצד שמאל הכל בסדר... יש למשהו רעיון מה עושים?
יתכן כי אחד מהם הוא USB 1.1 והשני USB2 עד כמה שידוע לי עכברים כולם יעבדו גם ב1.1 וגם ב2 ללא בעיה {אין צורך ברוחב הפס של USB2 לעכבר}.. העיניין הוא כי יתכן והיציאה עצמה לא מתפקדת כלל נסה לבדוק אם משהו אחר ביציאה שלא מפעילה את העכבר כן עובד.. ובדוק אם באתר יצרן המחשב יש דרייבר לUSB.
כל היציאות במחשב נייד מתחברות לאותו בקר על לוח האם וכבר שנים לא מיצרים בקרים שלא תומכים ב-USB2. אם לא היו לו דריברים לבקר אף יציאה לא היתה עובדת, מכאן שהבעיה היא כנראה בעית חומרה.
לכל יציאה דרייבר נפרד {יותר נכון לכל 2 יציאות}. לדוגמה בזקן שלי יש שני יציאות שהדרייבר שיפעיל אותם הוא SIS 7001 PCI TO USB OPEN HOST CONTROLLER... והשלישית רק עם SIS PCI TO USB ENHANCED HOST CONTROLLER... אחרת היא כלל לא תתפקד גם אם יהיה דרייבר אחר ליציאה הוא אפילו ברוב המקרים לא מדווח על אי התאמה עד שתנסה לחבר משהו ליציאה. אגב אחד הבעייתים יותר לפי מספר אנשים אישית לא נתקלתי בבעיות איתו כי הורדתי דרייבר מאתר SIS ולא היו בעיות אבל....... http://www.usbman.com/Guides/SiS%20USB%20Tips%20and%20Tricks.htm זה שהוא ניקרא UNIVERSAL זה דבר אחד זה שהוא גם יהיה באמת זה סיפור אחר.. וגם ראיתי מקרים שWINDOWS החליף את הדרייבר והמשתמש לא מצליח להבין למה מכשירים שהיו מחוברים בעבר ליציאה פתאום לא עובדי ביציאה... אגב אני לא פוסל אפשרות של בעית חומרה אבל ממש לא קופץ עליה כאופציה ראשונה אלה האחרונה!!!