שלום בנות !!

אירית י

New member
אני סתם זורקת באויר

לא יודעת אם את גננת או מפעילה בגן ולכן אני לא יודעת בדיוק איזה סוג של פעילות את מחפשת, לכמה זמן ולאיזה גיל, אז אני זורקת סתם באויר: א. הגלגל בצורת עיגול: נמצא מקומות עגולים בגוף שלנו. נתחיל ביצירת גלגלים מהגוף שלנו- ניתן לילדים להביע רעיונות משלהם, ונעזור: סגירת אצבע ואגודל, חיבור אצבעות בשתי ידיים, חיבור הזרועות, ישיבה על הרצפה וחיבור כפות הרגליים, יצירת מעגל קטן מזוג ילדים ועוד. ב. מה ההבדל בין גלגל לסתם עיגול? - גלגל מתגלגל או מסתובב. הדגמת ההבדלים בין גילגול לסיבוב (גלגלי שיניים בשעונים ומכונות למשל, מסתובבים ולא מתגלגלים) ג. נגלגל חישוקים, נסובב חישוקים (נוסיף מוסיקה מתאימה) ד. נראה גלגל ים - נמצא את ההבדלים בין החישוק לגלגל הים. ה. מדוע צריך אויר בגלגל הים? ו. דמיון - אלו שימושים נוספים נוכל למצא לגלגל הים? נפעל עם השיר "בא שחק איתי, יש לי מכונית..." - זוג ילדים יחזיק גלגל אחד, בכל פעם אחד מהילדים יוביל. ז. פעילות במרחב: לפי הוראת תוף או כלי נגינה אחר, נקפוץ לתוך הגלגל, נקפוץ החוצה, נרוץ מסביבו, נחליף עם חבר, נגלגל ונרדוף, נגלגל על אברי גוף שונים, על פרק כף היד, על הזרוע, על הרגל, על הצואר, על המתניים(בעזרת הידיים), חבר יחזיק גלגל וחבר שני יזחל בתוכו, יצא החוצה ויתחלפו. ננסה לבנות מגדל מהגלגלים. נשיר שירים שקשורים לים ונשתמש בגלגל ככלי להדגשת מקצבים. בסטקטו נקפיץ אותו על הרצפה ובקטעי לגאטו נגלגל אותו. נוציא ממנו לאט לאט את האויר, נבדוק איך הוא מתכווץ, נרגיש את האויר היוצא על חלקי גופנו השונים. מקווה שמשהו מכל זה יתאים לך

angel10

New member
סתם זורקת באויר...ויצאה פעילות מקסי

אירית, אני מתפעלת מהיצירתיות שלך כל הכבוד ענת

גילא

New member
אירית, תודה.

פשוט לא היתה לי הזדמנות להודות לך, כי רק עכשיו ראיתי שענית לי, הפעילות כבר היתה בנושא "הים בתנועה" ולכן חלק ממה שכתבת לי יכול להתאים אבל רציתי משהו שונה. בכל אופן, תודה רבה רבה על ההתייחסות המהירה, חוץ מזה אני רואה עד כמה את עוזרת לבנות. חזקי ואמצי.. גילה

למעלה