שלום בנות

lorin1

New member
שלום בנות

רציתי לדעת מה הטעם לפנות לגסטרו,דר גאבאל אם המעורבות מעי היא מחוץ למעי?
דר זלוטי הסביר לי שאם יש מעורבות מעי אז זה בחלל הבטן מחוץ למעי גס ואי אפשר לראות זאת בקולונסקופיה
מה דעתכן?
תודה

שמיץ1

New member
מוקד על מעי

עשוי להיות מוקד שטחי, ואז הוא לא נראה בקולונוסקופיה.
מנגד, הוא יכול לחדור את דופן המעי ולגדול פנימה לתוך המעי. במקרה כזה, כן אמורים לראות זאת בקולונוסקופיה. ייתכן שהמליצו לך לבצע קולונוסקופיה כדי לבדוק/לשלול מוקד שכזה.

לואי84

New member
יש טעם

בדיקות גסטרו זה לא רק קלונוסקופיה. אני הייתי אצל בארגבל שבוע שעבר. הוא הסביר שבאולטרסאונד רקטלי אפשר לראות את המעי מבחוץ ואפשר לראות איזורים באגן שבלפרוסקופיה קשה להגיע אליהם.

lorin1

New member
איך אני מגיעה אליו?צריך הפניה?

יש לי בדיקה אצל ורד עוד חודשיים היא יכולה להפנות אותי אליו?או שהבדיקה אצלה מספיקה?

לואי84

New member
אני קיבלתי הפניה מהמרפאה בתל השומר

עשיתי את האולטרסאונד אצל ורד ועם התוצאות חזרתי לרופא בהמשך והוא אמר לי ללכת לבארגבל.
תוך כמה ימים קיבלתי זימון בדואר. התור שנקבע לי -4 חודשים אח"כ... והתור הזה הוא רק ייעוץ, הבדיקה יכולה להיות גם במועד מאד מרוחק.
מכיוון שאני לא רוצה את הסחבת הזו, קבעתי אצלו באופן פרטי וגם את האולטרסאונד אני עושה אצלו באופן פרטי.

פז08

New member
ד"ר באר גבל מפנה לפי הצורך לכל מיני בדיקות

בין היתר למשל לאולטראסאונד רקטלי ופריאנאלי שיכול לתת מידע רחב יותר על מוקד מעי, האם חודר לתוך המעי כן / לא, ועד כמה......
הוא רופא מאוד מקצועי ויסודי ובהחלט נראה לי ששווה לשקול ללכת אליו ולראות מה הוא אומר, במיוחד אם יש מוקד על המעי.....
אני הלכתי אליו לפני הניתוח השני שלי שהיה הניתוח המשמעותי, והוא אכן איתר את המוקד על המעי וידע להגיד שהוא חודר לשכבה מסוימת של המעי.....

למעלה