שלום בנות ,

רנה 12

New member
שלום בנות ,

אני חדשה בפורום , אך עם המחלה אני כבר הרבה הרבה זמן , אני בת 32 אובחנתי סופית לפני 5 שנים בניתוח קייסרי שעשיתי ( אף אחד מהרופים לא הבין אייך ניכנסתי להריון - כל הבטן שלי הייתה מלאה הידבקויות , היה לי ניתוח קייסרי של שעה וחמישים - ולמי שיודעת זה אמור לקחת 7 דקות , אך הרופאים חושדים מגיל 15 ) זה הרקע בעוד חודשיים אני אמורה לעשות לפרוסקופיה אצל סוריאנו / שיינמן בתל השומר , בעוד 3 ימים יש לי אולטרסאטונד רקטלי לשאלותיי- משהי עברה את האולטרסאונד ????? כמה זמן אישפוז ממוצע אחרי הניתוח? - אני מיועדת לכריתת חצוצרות, עשיתי כבר 5 זריקות של דכאפפטיל ועכשיו נתנו לי גלולות ברצף מיותר להגיד אני מדממת ללא הפסקה כבר חודש וחצי עצבנית ומנופחת לכן לפני 3 ימים החלטתי להפסיק עם הגלולות - אני פשוט לא מסוגלת יותר , האם זה חובה כהכנה לניתוח ? אני ישמח לקבל תשובות, תודה :)

../images/Emo245.gif../images/Emo39.gif

קיסרי של שעה וחמישים
וואו אומנם גם שלי היה קצת ארוך מהממוצע אבל מסיבות אחרות לגמרי
לשאלתך - US פריאנלי, או בשפת העם US תחת
, בדיקה לא נעימה אבל מאוד מקיפה , רובנו ביצענו בתה"ש ע"י ד"ר ברגבל שהוא רופא
. את יכולה לעשות חיפוש בפורום תמצאי לא מעט שרשורים בנושא. לגבי הגלולות תעשי הפסקה לווסת וביום החמישי תחזרי לקחת את הגלולות לי זה עזר והדימומים פסקו. במידה ויש המשך של הדימום התייעצי עם הרופא אולי צריך להחליף את הסוג. רצוי מאוד להיות על דיכוי לפני הניתוח כדי לא להחמיר את המצב כמובן ובמרפאה יגידו לך בעצמם שצריך להיות על דיכוי לפחות חודשיים לפני הניתוח.

מירית117

New member
לגבי הפסקת גלולות

הרופא שלי אמר שדווקא לפני הניתוח כדאי להפסיק את הגלולות/ דיכוי כי כך רואים הכי טוב בניתוח את כל המוקדים. אחרת שאת בדיכוי זה יכול להטעות ומוקד שניתן להוציא בניתוח יתפספס כי לא רואים אותו, אבל שוב כל רופא והתאוריה שלו. בהצלחה בכל דרך שתבחרי

גם לי נאמר ככה

הדיכוי לפני הניתוח זה לגמרי גישות רפואיות! אני לא חושבת שיש פה נכון או לא נכון...

ר ו מ י ה

New member
אכן מדובר בשתי גישות רפואיות שונות

אותי לא רצו לנתח לפני שאקח לפחות שלוש זריקות של דקאפפטיל, בעוד שלאחותי, שנותחה בחו"ל והתייעצה עם מספר רופאים מובילים בתחום, נאמר שדיכוי לפני הניתוח עלול לתת תמונה שגויה של המצב האמיתי ובכך לגרוע מתוצאות הניתוח. ממה שאני קוראת נראה שהיום הגישה השניה (אי מתן דיכוי לפני ניתוח) יותר רווחת.

גם אצלי היה קיסרי כזה

ככה זה כנראה כשיש הידבקויות
את בידים טובות, ההחלמה אינדיבידואילית,אם את לא מהנוטות להזדהם ולהסתבך מדובר ביומיים שלושה אישפוז. לגבי דיכוי- בתה"ש ההעדפה לדעתי היא לנתח תחת דיכוי. תבררי עם הרופאים בתה"ש,אל תחליטי על דעת עצמך זה יכול לגרום לדחיית הניתוח וחבל. בהצלחה

רנה 12

New member
../images/Emo186.gif../images/Emo201.gif היי ,

ביום ראשון הקרוב אני עושה אולטרסאונד רקטלי , אני צריכה לעשות 2 חוקנים לפני למשהי יש המלצה על חוקן מסויים ????????

איפה את עושה את הבדיקה?

בד"כ בדף הכנה לבדיקה רשום איזה סוג לעשות וזה הסוג שאת צריכה. בתה"ש בזמנו אמרו לי לקנות את ה"פליט אנמה", זה לא נעים אבל זה עובר. אישית לא מכירה עוד סוגים (וטוב שכך
)

רנה 12

New member
היי ,

אני עושה את הבדיקה בתל השומר , אני מטופלת ביחידת אנדרומטריוזיס שם וגם הניתוח יהיה ב"ה שם - עוד חודשיים פשוט שיינמן חושד שיש לי מוקדים על המעיים והוא לא רוצה להגיע לניתוח ולגלות שהם צריכים להוציא לי חלק מהמעיים בלי ליידע אותי קודם , אני צריכה לעבור כריתת חצוצרות ( את השמאלית בטוח ) ואת הימינית הם עדיין לא בטוחים , ואני פשוט
שאלתי את שיינמן האם לעשות הקפאת עוברים לפני והוא אמר שלא אבל גם בשחלות יש מוקדים , אני פשוט לא יודעת מה לעשות !!!!!!!!!!!

מתחילים בלנשום עמוק

נכון שזה לא מצב פשוט אבל את בידיים הכי מקצועיות שיש, צריך להעריך את שיינמן שאמר לך הכל בפנים ולא הסתיר ממך כלום כך את יכולה להכין את עצמך נפשית הכי טוב לניתוח. אני מניחה שאם את אומרת מוקדים בשחלות את מתכוונת לאנדומטריומות, לרוב בתה"ש מוציאים אותן ושומרים על השחלות אז לחשוב טוב ולא רע, אם שיינמן היה חושב שייגרם נזק לפריון הוא היה אומר ולא מסתיר את זה ממך. טוב שהוא שלח אותך ל-US תחת, תוודאי רק שברגבל עושה אותה כי הוא מבין באנדו' ורופאים אחרים שם לא ממש...
בבדיקה לנשום עמוק ולזכור - יש לך פה
חם, כולנו במצב דומה, חלקינו כבר אימהות וחלקנו בדרך בצורה כזו או אחרת
ות

איתנים3

New member
גם אני

השתמשי בפליט אנימה, העיקר שתבצעי הכל כמו שביקשו לפני הבדיקה, שיעבור מהר ובקלות , את ביידים טובות

גם לא מכירה אחר.. שיהיה בהצלחה../images/Emo57.gif

ובאמת אצל מי את עושה? ורק סיפורון עלי, אחרי ששמתי 1, היה מאוד קשה להוסיף את השני ובאמת כבר לא היה מה להוציא
כמובן עדכנתי ובאמת לא היה צורך... אז במקרה שזה קורה, אל תלחצי.....תנסי ומקסימום תעדכני. שיהיה בהצלחה

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

נותחתי בתל השומר אצל ד"ר זולטי ולא התבקשתי להיות בדיכוי ולא הייתי לא תחת גלולות וגם לא תחת דיכוי (למרות שמידי פעם לקחתי עבור הטיפולי IVF....ובאותו זמן דווקא לא). US רקטאלי (כי המילה "תחת" כבר רשמתי למעלה
) אכן אין כמו ד"ר בברגבל ה
אחרי הניתוח, בד"כ נשארים לילה או 2 (חוץ מבמקרים חריגים) לכן אי אפשר לדעת לפני הניתוח. הכל בהתאם לניתוח שתעברי. וחוץ מזה

למעלה