שלום בנות

navka

New member
שלום בנות

על הפורום שמעתי לפני 10 חודשים ומאז אני מבקרת כאן בקביעות באופן לא פעיל (נדמה לי שכתבתי פעם פעמיים). לפני ארבע שנים בתגלתה המחלה, נותחתי ( הציסטה הוסרה ו ראו כי יש לי מוקדיאנדו רבים באגן) וכעבור חצי שנה שוב התגלתה לי ציסטה באותו מקום בשחלה הימנית. התחתנתי לפני שנה וחודש והתחלתי לנסות להרות קצת אחרי. אז זה לא הולך באופן טבעי ופניתי לרופא ששלח אותי לכל מיני בדיקות. יום לפני ראש השנהקיבלתי מתנה : גילו לי ציסטה נופסת בשחלה השמאלית (האמת שידעתי לפני זה הרי אנו מכירות את הגוף שלנו ...) רופא הנשים שלי, שלפני כל הבדיקות אמר ששימשיך איתי עד סוף השנה ואם עדיין לא נצליח יפנה אותי הלאה. אבל לאור הבדיקות החליט כבר עכשיו לשלוח אותי (כי בנוסף לאנדו המחזור אינו סדיר ואין סימנים לביוץ מתי שאני אמורה לבייץ) ועכשיו אני מחכה לפגישה עם מומחה פריון ביו שני בבוקר. ובלי קשר (או אולי כן עדיין לא ברור) ממש לאחרונה החלפתי רופאת משפחה והיא ישר אמרה לי שבלוטת התריס שלי מוגדלת ושלחה אותי לבדיקות וגילו לי קשרים עם הסתיידות ושלחו אותי לבדיקות נוספות לראות אם זה משפיע עלי או לא ואיך. אבל לא בגלל זה אני כותבת פה. אחותי התחתנה לפני חודשיים והיא בהריון. אני כל שמחה בשבילה על כך (ובשבילי הרי תהיה לי אחיינית או אחיין בנוסף לאחיין המדהים שכבר יש לי) ואני שמחה שהלך לה מהר ואני מאוד שמחה שאין לה את האנדו (כי לפעמים היא מתארת כאבים כפי שאני מרגישה ואני לוחצת עליה להבדק כל כמה זמן למרות שלא הוכח קשר גנטי). הבעיה היחידה היא שעכשיו כולם כל הזמן שואלים אם אני בסדר ואם עצוב לי וכאילו דורכים על ביצים לידי ושואלים אותי אם זה קשה לי שלה זה לקח מעט זמן ולי לא והכי גרוע: אני מרגישה שמרחמים עליי. אחותי בת ה -11 באה אליי היום ושאלה אם עצוב לי בלב ( כן, במילים אלו. אני יודעת שזה לא בא ממנה אלא בטח שיחות ששמעה) ואז היא הוסיפה ואמרה שהיא לא מרחמת עליי כי היא אז זה יהיה יותר גרוע בשבילי ( וזה אני כן יודעת שבא ממנה כי היא אומנם רק בת 11 אבל רגישות וחוכמה לא מהעולם הזה) אני יודעת שבסך הכל אוהבים אותי ודואגים לי אבל זה מה שמשגע אותי. אין שמחה ומתרגשת ממני על כל אישה שאני שומעת שהיא בהריון אז על אחת כמה וכמה כשמדובר באחותי. בליבי אין שמץ של קנאה עצבות או רחמים עצמיים אז אם אני לא מרחמת על עצמי שאף אחד אחר לא ירחם עליי כי אין על מה. יש לי כמובן חששות ואני קצת דואגת אבל אני מנסה להישאר אופטימית ואם קורה שאני עצובה או משהו כזה בעקבות תוצאות לא טובות אני לא מלחיצה את עצמי לצאת מזה כי גם זה מותר לפעמים תודה על ההקשבה ולילה טוב.

sivic10

New member
ליבי איתך

אמנם אין לי נסיון אישי בנושא אבל יש לי חברה שמנסה כבר שנה להקלט ולא כל כך הולך..להבדיל ממך היא אינה יודעת מה הסיבה, מה שמתסכל אותה ואת בן זוגה מאוד. חשוב מאוד לשמור על אופטימיות במצבים כאלו אפילו שזה קשה. הרופא נשים שלי אמר לי פעם, בתקופה שבה גיליתי את המחלה: "בסוף נכנסים להריון עם אנדו', אפילו שזה יכול לקחת זמן.." תנסי להתעלות על עצמך ולחשוב חיובי ולזכור תמיד שכשזה יבוא זה יהיה בעיתוי הכי נכון שיש כולנו איתך!

galim29

New member
עצוב לי איתך../images/Emo24.gif אבל...

לכל אחת יש את העיתוי שלה ואני מאוד מאמינה בזה. תבקשי קצת יותר הבנה מהסביבה הקרובה ותנסי להסביר את המצבך לא כהתנצלות אלא כחלק ממך וממצב הגוף שלך. ותמיד תאמניני שהכל יסתדר. יש בפורום שלנו לא מעט נשים שנכנסו להריון בצורה טבעית וגם כאלו עם טיפולים ואני מאמינה שגם את תמצאי את הדרך שלך. אנחנו פה עבורך לתמיכה תמיד

זואילי

New member
שלום לך יקירה

מבינה אותך מאוד ומאחלת לך הצלחה עם רופא הפריון, וכמובן הצלחה גדולה בדרכך לאימהות. כמו שכתבו לך, יש הריונות לאנדואיות ויש דרכים להיות אמא. אולי באמת את צריכה להסביר לאוהבייך יותר על האנדו ועל ההתמודדות שלך עם האנדו בכלל והמצב כרגע, אם את מרגישה שאין להם סיבה לרחם עלייך. לפעמים חוסר הידע של מי שאין לו מושג מה זה אנדו יכול להביא לכל מיני תגובות שונות ומשונות, שחלקן לפעמים לא תורמות לנו יותר מדי במובן הנפשי. אני בטוחה שכמעט כל אחת פה חווה את זה, אם במסגרת משפחתית, אם בין החברים או בעבודה ועוד ועוד. העניין הוא שאין לנו במה להתבייש. אנחנו מי שאנחנו וככה צריכים לקבל אותנו. גם אם מישהו ירגיש צורך לרחם עליי, אינני חושבת שזה בא ממקום של פגיעה אלא פשוט מתוך חוסר ידיעה או, לפעמים לא יודעים איך להגיד או להציג לי את הדברים ואז זה נשמע, ככה, כאילו אני צריכה את הרחמים. אנשים לא יודעים להבחין בין אמפתיה ורחמים. זה לא קשור אלי או אלייך... אנחנו פה,

ברוכה השווה ../images/Emo8.gif

מאחלת לך שדרכך לאימהות באשר היא תהיה קצרה וקלה
יש הריונות עם אנדו. יש אימהות שלא היו בהריון. כולנו כאן בפורום
את מוזמנת להישאר

הוי יקרה- תחושות כל כך מוכרות- את עוד תהיי

אמא . אין שום דבר בעולם העומד בפני הרצון. הרבה בנות אנדו' נכנסו להריון וקצת סבלנות.

ר ו מ י ה

New member
אכן התברכת באחות חכמה ומתוקה

אני זוכרת את עצמי משננת לעצמי שאף אחת מהנשים ההרות לא גנבה לי את התור, התור שלי עוד יגיע. והוא אכן הגיע בסופו של דבר. ולמרות הכל לפעמים הרשתי לעצמי איזו שהיא צביטה של קנאה כי בסיטואציה הקשה של טיפולים זה הכי טבעי ומובן בעולם. כך שאם הקנאה אצלך בכל זאת תצוץ לה ללא הזמנה, תהיי הכי סלחנית כלפי עצמך
שמחה בשמחת אחותך ומאחלת לך שבקרוב את תזכי אותה בלהיות דודה של ילדך

למעלה