שלום בנות

אשתהר

New member
שלום בנות

למישהי יש מושג איך מכנים כיבוד מזרחי או מיצרי,אולי אפילו בדואי? אני מתכוונת למילה אחת או שתיים, משהו קצר, קולע ומובן גם למי שלא יודע ערבית...

אשתהר

New member
הכוונה למשהו קצת יותר בסטייל

כמו "כיבוד בלדי", "קעקעה" בערבית-סוגי מאפים וכו' וכן, יש גם גורמה במאכלי המזרח, מה לעשות. הרבה יותר מחומוס ופלאפל. (שגם אני יודעת אגב להגיד...) אבל זה בסדר הסתדרתי...

אשתהר

New member
לא נעלבתי אבל...

אני לא סובלת שמזלזלים בתרבות המזרח בכל דרך שהיא. מצחיק?? ממש לא. בטח שלא בפורום ריקודי בטן שמייצג חלק מתרבות המזרח העשירה.(שיש לה להציע הרבה יותר מדוכן פלאפל). חשבתי שבפורום הזה אפשר להתייעץ, ואם אין לכן עצה אז למה לנסות לעקוץ ולהתבדח על חשבון מישהי אחרת?

י ע ל י ק

New member
אשתהר היקרה ../images/Emo13.gif

ראיתי בכרטיס האישי שלך שאת הצטרפת אל הפורום לא מזמן ולכן אי אפשר לצפות ממך שתכירי את הנפשות הפועלות בבית הזה או את מנהגיו. קונקי היא אישה מקסימה, רצינית, חכמה ומנומסת ולשמחתי הרבה גם בעלת חוש הומור מפותח ומוצלח. אנחנו כאן רגילים להתבדח חופשי ולא לוקחים הערות בסגנון הזה כעקיצה או פגיעה בתרבות המזרח העשירה, דווקא מפני שאין ספק בלבנו כי כולנו (ללא יוצא מן הכלל) מעריכים, מכבדים ומוקירים תרבות זו ואת כל מה שקשור ומשפיע על עולם ריקודי הבטן האהוב עלינו כל כך. אני בטוחה שלקונקי גם לא הייתה שום כוונה לעקוץ ולהתבדח על חשבונך והיא מצאה לנכון להבהיר זאת לאחר תגובתך הראשונה

י ע ל י ק

New member
ועוד משהו

בשאלתך, ביקשת שמישהו יעזור לך למצוא שם במילה או שתיים של מאכל מזרחי כלשהו שיהיה מוכר גם לדוברי העברית וקונקי ענתה בתשובתה בדיוק נמרץ לשאלה. את לא ציינת לאיזו מטרה את זקוקה למידע הזה ולא ציינת שכוונתך למאכלים היותר "פנסי" והלא-עממיים (ואני חייבת להגיד שאני נפגעת בשמם של החומוס והפול, הטחינה והפלאפל על הפגנת הזלזול שלך בהם). אני לא מבינה מדוע את מפנה כלפינו את התסכול שלך, כי באמת רק ניסינו לעזור. ועכשיו להצעות נוספות "שייך אל מחשי בתינג'אן" - חצילים ממולאים בשר וצנוברים (מתוך הספר מטעמי המזרח מאת קלודיה רודן) "חודאר מחשי" - ירקות ממולאים (כנ"ל) "שולה קלמבאר" - מאכל עדשים ותרד (כנ"ל) "כוארע בחומוס" -כרעי עגל וחימצה (כנ"ל) "פאיזינג'אן" - ברווז במיץ רימונים, מאכל פרסי (כנ"ל) "קוקלה ואוסבאנה" - קציצות סולת ושומן ומעי ממולא אורז (טריפוליטאי) (ממטבחה של השכנה שלי גב' חלפון ז"ל) "טבחה בזילי" - תבשיל אפונה (כנ"ל) "מאפרום" - ירקות ממולאים בבשר (כנ"ל) "קוסקוס עם צ'ירשי" - סולת מאודה עם מחית דלעת בשום פלפל ולימון (כנ"ל) "קעק עם בדה" - בייגלה עם ביצה (מוכרים בעיר העתיקה) ומפאת קוצר הזמן שלי, זהו להפעם. מקווה שמשהו יתאים לך
ביי

אשתהר

New member
נשימה עמוקה בנות

יעליק- את צודקת בזה שלא פירטתי וחשבתי שכולם יבינו למה אני מתכוונת.... בטח שלא זילזלתי בשום מאכל (רק שלא לזה התכוונתי). בכל אופן לא הפנתי שום תיסכולים (מה הקשר?) כלפי אף אחד, הגבתי בכנות לתגובה שהיתה נשמעת מזלזלת (ואם היה כאן ניסיון לעזרה, אז תודה). נ.ב- איזו רשימה הבאת כאן....אחלה.

למעלה