שלום בנות יקרות

שלום בנות יקרות

התייעצתי עמכן בעבר ואשמח לקבל את עצתכן שוב ראיתי את קטע הוידאו שמומלץ כמה הודעות מתחתי והבנתי שאנדוטריומה זה אנדו' וגם עניתי על השאלון בפורום ולפי הסימנים כנראה שיש לי אנדו' קראתי את ההודעות המשמחות על כניסה להריון ואני שמחה בשביל כולן והמון מזל טוב! אבל מה שלא ידעתי עד שקראתי את ההודעות הללו זה ההפריות. ז"א הסיכוי שלי להיכנס להריון הוא לא בדרך הטבעית ,כאילו על זה אין מה לדבר, רק בהפריות וגם שם לוקח המון זמן? כמה זמן שנה שנתיים?יותר? אני לא ידעתי את זה אני עוד רווקה, שמתי לב שהרבה מכאן נשואות כבר ויש כאלו עם ילד או שתיים, איך אני אמורה להיכנס לקשר שיוביל לנישואין אם אני יודעת מראש שהוא יצטרך לעבור איתי את כל זה? ההפריות האלו זה לא בדיוק הדבר הכי נעים.מה לעשות??

זואילי

New member
הי לחישה

אנדומטריומה זה השם של הציסטה - שוקולד. כדאי לך לקרוא עוד קצת כדי לראות שיש גם הריונות בדרך הטבעית - ספונטנית. אני מכירה מפה כמה וכמה נשים עם ילד(ים) שהגיעו בצורה המוכרת והמהנה. (ויש גם סיפורים של כאלו שאת פוגשת במרפאת האנדו, ויש ילד באמתחתן.) אני נורא מצטערת שאינני זוכרת את סיפורך, אבל ממה שאני מבינה לאור מה שכתבת עכשיו - עוד לא אובחנת רשמית. אני חושבת שזה לגיטימי מאוד להתעסק בנושא הפריון, אבל אולי זה קצת מוקדם לדבר על הפריות (ואני מניחה שאת מתכוונת ל IVF) אם את טרם אבחנה. כי גם אם ידוע אצלך על אנדומטריומות, את עדיין לא יודעת מה האנדו הספיק לעשות אצלך, וכמובן אם אינך סובלת מכאבים או סימפטומים שונים ומשונים או מעורבות של כל מיני איברים, מה גילך וכו' וכו' - לדעתי, זה באמת מוקדם להגיד עכשיו "על זה אין מה לדבר" (על הריון טבעי). זה ממש לא נכון. יש פה גם נשים בטיפולי פריון כאלו ואחרים, וכמו שכל מקרה לגופו - אף אחת מאיתנו לא תוכל להגיד לך כמה מחזורי טיפולים או כמה שנים זה לוקח. (ובתקווה שגם אין "על הדרך" איזו בעיית זרע...). בבקשה, קראי אחורה. ממש לא מזמן היה פה שירשור של חברה טובה ורווקה... וגם בהיסטוריה הרחוקה יותר דיברנו על הנושא של איך להתחיל קשר וכו' במקרה שלנו - הפנויות והמלבלבות. זה שיש לאישה אנדו, לא מונע ממנה מראש להיות נטולת זוגיות לנצח. הכל תלוי בך, ועם מזל גדול - בגבר ה"מיועד". זוגיות לא קשורה לאנדו (אולי קצת יותר קשה, כי גם בן הזוג צריך לקבל את המחלה ולחיות איתה) ודבר נוסף.... גם הפריות לא בהכרח קשורות לזוגיות....

נעמי 17

New member
שלום לחישה

והכל תלוי בגישה.... השאלה שלך-איך אני אמורה להיכנס לקשר שיוביל לנישואין אם אני יודעת מראש שהוא יצטרך לעבור איתי את כל זה? ההפריות האלו זה לא בדיוק הדבר הכי נעים.מה לעשות?? והתשובה שלי מחולקת ל2 1. וזו גישתי לחיים בכלל, את לא אמורה לעשות דבר. אם את שואלת את השאלה התשובה מסתתרת בתוכה, את לא מאמינה כנראה שמישהוא ירצה בזה, ואת צודקת אף אחד כולל אותך לא רוצה בזה, אבל ואבל גדול, פשוט יש לך את זה גם אם זה לא ממש נעים. אז יש לנו שתי ברירות, להכיר בזה לטפל בזה, ולאהוב את הדברים היפים שיש בנו, ותאמיני, אם סופרים ,לא חסר. כל אחת מאיתנו שהשלימה עם המקום בו היא נמצאת הרגישה פגומה בשלב זה או אחר בחייה, וכך מן הסתם הסביבה תפסה אותה, וכן גם בני הזוג. ההתמודדות עם תחושת הפגומה וחולה היא התמודדות לא קלה, אבל אנא תעשי ספירת מלאי, אני בטוחה שיש לך באופן אישי חוזקות אחרות שלאחרות אין. אני מניחה שגם אין לך מליון דולר,או חיים מושלמים ועדיין את לא אומרת שאת סוג ב. אנחנו מזמנות אלנו אנשים ומתחברות לאחרים על סמך אמונתנו האישית. קבלי את עצמך, יקבלו אותך. אני יודעת, קל לדבר ,קשה ליישם, אבל שווה את הנסיון. וכמו שאת רואה הפורום מלא בנשים שחיות בזוגיות טובה עם ילדים ועם אנדו ממש חמור. ותשובתי השניה: את מכירה חולי/חולות סוכרת נשואים עם ילדים? את מכירה חולי צליאק, או מחלה כרונית נשואים? גם להם בעיה כרונית, אך תפיסת השלמות שלנו, היא הקובעת, ולפחות אותי האנדו לא מגדיר אותי הוא פשוט מקשה עלי להגשים רצונות בקלות ולכן אני מחפשת דרכים יצירתיות שאוכל- להגשים את חיי. < עבודה, יצירתיות, נישואין, וילד> דרך אגב אני נשואה פעם שניה לאיש שהכיר אותי בשיא ההתפרצות של האנדו.... וזה לא קסם .

galim29

New member
../images/Emo140.gifבוקר אור לחישת לילה

קודם כל, אני מצטרפת לזואילי חברתי האהובה בכך שעדיין לא אובחנת ולא כדאי להכניס ראש בריא למיטה חולה. אבל במידה ואכן את מצטרפת לבית המקסים שלנו, אז יש אצלנו הכל מהכל. יש נושאות פרק ב', יש גם פרק א', יש במערכות יחסים בלי נישואים ויש רווקות, בקיצור לא חסר. אני זוכרת כשנכנסתי לראשונה לפורום כשרק נפתח, קראתי את ההודעות ורובן היו של נשואות עם בעיות בכניסה להריון, הרגשתי מאוד לא שייכת כרווקה ומהר מאוד הסבירו לי שזה לא משנה. כולנו באותה סירה. כל אחת מתמודדת עם שק הצרות שלה והרבה מהמשותף לכולנו. לכל אחת יש את המקום שלה. לא מזמן פתחתי פה שרשור שמדבר בדיוק על מה שאת שואלת. והאמת יקירתי, שאין תשובה חד משמעית ואין מה נכון או לא נכון לעשות. לדעתי מהניסיון האישי שלי, פשוט להגיד את האמת ברגע שמרגיש לך נכון. אבל את לא יכולה לדעת איך תהיי בהריון ורק כשתתחילי לנסות תדעי. יש פה נשים שנכנסו להריון בצורה טבעית, יש עם הפריות, יש שבחרו באימוץ. אין סוף סיפורים וסגנונות. הכל תלוי במה את תרצי לעשות עם עצמך ועם הגוף שלך. אני לא חושבת שזאת נקודה שאת צריכה כרגע להיבהל ממנה. תלכי צעד אחרי צעד, תאבחני את המחלה, תביני את המשמעויות שלה לגביך, תלמדי להכיר את הגוף שלך ומה את צריכה לעשות כדי לשנות את החיים שלך ולהתאים אותם למצב החדש. ולגבי הבן זוג - כנראה שכשהוא יגיע תדעי מה לעשות ומה להגיד. מאוד אינדווידואלי. ואנחנו פה, לכל ההתלבטויות, לתמוך ולייעץ כמה שיכולות.

הכל נאמר ולי נותר להסכים

החיים לא נגמרים כשמגלים את האנדו....יש שיגידו שחיים עם אנדו הופכים להיות יותר קשים יש שיגידו מסובכים אני אומרת שהחיים הפכו ליותר מעניינים מאתגרים......ולמה....כי עכשיו יש לך תעסוקה לכל החיים .......ללמוד משהו חדש....לתפוס אותו בזמן ולמנוע בלגן......השיטה לנצחון היא לתקוף ראשונה ולא לחכות שיתקוף אותך..... יש לנו רופאים מומלצים שיודעים איך לטפל בנו וזה חשוב לא פחות..... יש כאן נשים שהרו ספונטני עם אנדו מאוד קשה......ויש כאן ילדים בכל השיטות והגיוונים......יש סיכוי שהחצי השני יצטרך לעבור איתך את כל הבלגן וישנה האפשרות שיצטרך רק להבין שיש לך אנדו "רדום".....תלוי מה המצב שלך בתוך הבטן..... ועכשיו לתשובה שהייתה צריכה להיות בהתחלה....תחילה תבדקי אם באמת יש לך אנדו ואז אנחנו כאן לעזור לך להתקדם ......תקבעי תור לתה"ש ותבררי את המצב....

ננומיקי

New member
האנדו - יופי של פילטר למצוא את הבחור המתאים

אני מחזקת את הכותבות הקודמות,ורוצה לספר שבשלב מסוים - אחרי יותר מ10 שנים עם אנדו, האנדו שימש לי כמסנן. ברגע שקשר זוגי הראה סימן רציני- סיפרתי את הקוים הכלליים- כולל הסיכונים להיות עקרה או לעבור שלבים יותר מורכבים בדרך לאמהות. קיבלתי הצעת נישואין דווקא אחרי שעברנו יחד את הקשה שבהתקפים. היום, כשיש לי בעל מקסים ושני ילדים- אני יודעת שצדקתי. אלה שברחו למשמע הבשורה לא היו מתאימים, וזה שאמר:"אני איתך בכל מקרה- לא משנה איך המחלה תתפתח נהיה יחד" - הוכיח את עצמו!

למעלה