שלום בנות יקרות

g a l i 2 6

New member
שלום בנות יקרות

הרבה זמן לא הייתי פה, ניסיתי להתעלם קצת מהאנדו ואמרתי לעצמי שיהיה בסדר אבל הנה שוב הגיע המחזור ואני לא מצליחה לעצור את הכאב בשום כדור אפשרי - ניסיתי אופטלגין, אטופן 200, אטופן 400 ואני כבר לא יודעת מה לעשות עם עצמי. מרב ייאוש התחלתי לבכות אבל אתן בטח מתארות לעצמכן שגם זה לא עבר. ב - 10 לדצמבר יש תור לתל השומר סוף סוף וסביר להניח שההמלצה תהיה לעשות לפרוסקופיה כך שאם פעם התלבטתי היום אני מוכנה לקבוע תור לניתוח. החדשות הטובות הן שהחלפתי רופא והוא נתן לי את כל הבדיקות שביקשתי מהקודם בלי שאבקש בכלל וזה כולל בדיקות הורמונליות בזמן מחזור, ca-125 ועוד בדיקות דם. הציסטה הגדולה שלי בגודל 5.6 ס"מ והקטנה 2.5 ס"מ ושתיהן בשחלה הימנית. בנוסף, הרופא החדש שהייתי אצלו אומר שהוא ראה בבדיקה גם הידבקויות, הייתכן שניתן לראות זאת באולטרסאונד וגינלי? זהו, אם יש למישהי המלצה על מרפא כאבים אשמח לשמוע ובכלל, אשמח לשמוע דעתכן, מצטערת שיצא ארוך..... שבת שלום, גלי

ליאל ד

New member
היי גלי

מצטערת שאת סובלת מכאבים.. כשהייתי בתל-השומר השבוע, שאלתי את דר' משיח לגבי משככי כאבים, אז הוא המליץ לי על נרות וולטרן - כי הם גם משפיעים מהר, וגם לא מזיקים למע' העיכול. אני אישית תמיד השתמשתי בנקסין - אבל משום מה בפעם אחרונה - הם עשו לי כאבי בטן נוראיים (של מע' העיכול) שבוע שלם. מסתבר שנקסין הוא מהדור הישן. תנסי נרות - מקווה שזה יעזור! שבת שלום ותרגישי טוב!!!!!!

g a l i 2 6

New member
היי ליאל

ראשית תודה על התגובה המהירה, בינתיים הספקתי לחזור למיטה אחרי שלקחתי 40 טיפות אופטלגין וזה קצת עזר את יודעת אם צריך מרשם של רופא בשביל הנרות?

ליאל ד

New member
גלי

מעולה שאת מרגישה יותר טוב! לגבי מרשם - אני ממש לא יודעת אם צריך אותו.. עוד לא יצא לי לקנות... אולי יש כאן בנות שיודעות...

לולי72

New member
אם אני לא טועה, צריך מרשם

יש גם זריקות וולטרן שלי באופן אישי לצערי הרב הכי עוזרים ומרגיעים את הכאב, אמנם גם שולחים אותי לשינה ארוכה, אבל עוזרים

g a l i 2 6

New member
עוד שאלה

יצא לי בבדיקה של ה - CA-125 ערך של 108.5 מישהי יודעת מה זה אומר? תודה רבה גלי

galim29

New member
גלי יקרה../images/Emo24.gif

כשהמרקר גבוה הוא נותן אינדיקציה שיש לך אנדו בגוף. למעשה הוא לא עוזר הרבה כי גם כשהמרקר שלו נמוך עדיין יש נשים שיש להם אנדו... לי למשל היה 60 ואז ירד ל 12 ועדיין האנדו השתולל. הבדיקה של ה CA-125 בעצם נותנת אינדיקציה לרופאים שיש סבירות לאנמדומטריוזיס. חשוב שתדעי שאת הבדיקה הזאת נותנים לחולות עם חשד לסרטן ולכן אל תיבהלי אם פתאום תגלי את זה. זה אחד האמצעים לבדוק על הימצאות אנדו בגוף אבל לא סממן גורף כמו שאמרתי. יכול להיות לך ערך נמוך אבל עדיין אנדומטריוזיס.. שיהיה שבוע מקסים

ליאל ד

New member
גלי

היי! כמו שגלים ענתה לך - הערך של מרקר מצביע על הימצאות אנדו - הוא קשור לתהליכים בשחלות, ולפעמים עולה במקרה של דלקות באגן ובשחלות (זה מה שהסבירו לי בבית חולים). רופאים שלא מבינים באנדו נורא נלחצים מהערכים הגבוהים של המרקר כי הם חושדים כמובן בתהליכים ממאירים (חס וחלילה)- אני הגעתי לבית חולים עם ערך 713!!! וישר שלחו אליי גניקו-אונקולוג - כמובן שזה היה לפני הניתוח שבו אוחנתי כאנדואית. אחרי הניתוח הערך ירד ל-63 - וכנראה לא יגיע לרמת הנורמה (0-35).

אמאעדי33

New member
שאלה לגבי CA-125

רציתי לשאול אם מישהי יודעת אם יכול להיות שהמרקר גבוה אך אין אנדו' ? עדיין לא קיבלתי אבחנה לגבי המצב שלי ואני עדיין לא יודעת אם יש או אין לי אנדו' ! אבל יש לי CA-125 גבוה, בין 93 ל-216. בבדיקת דם האחרונה היה 135. אז יכול להיות שאין לי אנדו' ובעצם יש לי מחלה אחרת ?

היי אמאעדי

הכל יכול להיות. המרקר הזה יכול לעלות במיקרים רבים כגון דלקות באזור האגן, השחלות ובמקרים של גידולים סרטניים. אבל אם את סובלת מתסמיני אנדו', כאבים וכו' וגם CA125 גבוה, אז למה את חושבת שלא מדובר באנדו'? לפי מה שאני הבנתי אם אכן מדובר באנדו' והמרקר גבוה ואת מקבלת דיכוי של מספר חודשים רצוף ותוצאת המרקר יורדת אז סימן שמדובר באנדו'.

למעלה