שלום בנות - חדש פה!

ז ש ק

New member
שלום בנות - חדש פה!

למרות שראיתי שרוב המשתתפים בפורום הן משתתפות - החלטתי לקפוץ למים. יש לנו בת אחת (7) אולם מאז ההריון עברה אשתי מס' ניתוחי בטן שפגעו ביכולת להריון טבעי. ניסינו הפריות (דוקא הצליח אבל נפל בשבוע 9), ועכשיו התברר לנו שהיא סובלת מבעיות קרישה וכן מעוד בעיה בכלי דם (שלא הבנתי עד הסוף מהי), ולכן הרופא (בהתיעצות עם המטולוג) אסר על טיפולים והריון - והמליץ לנו על פונדקאות. אין לנו שום מושג מה זה, איך זה, למה זה וכמה זה. אשמח לכל פיסת מידע רלוונטית. אה, וגם - האם ניתן לעבור את זה בחו"ל? ומה כרוך בכך?

ברוך הבא ../images/Emo140.gif

ראשית - תבורך על הכניסה לפורום... אמנם רב הכותבים בפורום הן הנשים, אבל ביננו... הגברים נמצאים כאן גם כן... לגבי התהליך. כשלב ראשוני עליכם להגיש בקשה לוועדה של משרד הבריאות לאישור עקרוני ובו טופס 6 חתום על ידי הרופא המטפל (גניקולוג ומטולוג) שממליצים על התהליך. את האישור מקבלים בד"כ אחרי חודש. לאחר מכן יש 2 אפשרויות למציאת פונדקאית. או לבד ע"י פרסום מודעות או ע"י מרכז תיווך (יש שניים שמפורסמים ברשת). חשוב לדעת שזה תהליך ארוך וגם לא זול. אם תרצו עוד פרטים תשלח לי מסר עם טלפון ונשמח לדבר איתכם. בנתיים שולחת קישור לדף של הוועדה ויש בו המון מידע על התהליך http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=45&catId=286 אתם יכולים להבין המון על התהליך גם מקריאת החומר בפורומים עצמם (תפוז ונענע) בנתיים, יופי שנכנסת והצטרפת אלינו. שיהיה לכם

לא טבעת, נכון? ../images/Emo8.gif

זה בסדר, מקבלים פה גם בנים... ועכשו לגבי שאלותיך: ראשית, אני משתתפת בצערכם על אובדן היכולת לשאת הריון, אבל כמו שאמר הרופא - הפונדקאות במקרה הזה, היא אור גדול מאד בקצה המנהרה. מציעה לך לקרוא בדפי הפורום וברשת בכלל על הנושא (מצורפים קישורים עם חומר על הנושא) ולשוחח עם אנשים שעשו את זה כבר ויכולים לספר לכם שזה אפשרי, למרות הזמן הרב שזה לוקח, והכסף הרב שזה עולה. לגבי חו"ל - מדוע לך לעבור את זה בחו"ל? כאן בארץ זה מסודר, מעוגן היטב בחוקים המגנים מאד על ההורים ועל הפונדקאיות, כך שלדעתי עדיף לעשות את זה כאן. (אלא אם כן יש לכם אופי הרפתקני ותעשו את זה בהודו ב-5000$ בלבד, או שמא לא תעמדו בקריטריונים של הוועדה לנשיאת עוברים ולא יאפשרו לכם לעשות את זה בארץ. אבל לפי מה שרשמת, אין סיבה שלא).

מירבי*

New member
ברוך הבא לפורום../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

הבנות כאן ענו לך על השאלות, כל שנותר לי הוא לאחל לך בהצלחה וליידע אותך שבשנים האחרונות יש מספר רב של זוגות שניגשים לתהליך פונדקאות בגלל בעיות של קרישיות יתר, לא בטוחה שיש בזה נחמה ובכל זאת לפעמים נוח לדעת . בהצלחה

ז ש ק

New member
תודה לכולכן (ושאלה)

תודה לכן על קבלת הפנים החמימה. אכן אנו עוברים ימים לא קלים (בכל זאת - לעכל כזה דבר...). שאלה לי - מכיוון שאנו שומרי מסורת, האם ידוע לכן על הגבלות הלכתיות כלשהן בתהליך? האם יש בעיה לעבור את התהליך בחו"ל עם פונדקאית שאינה יהודיה?

רוית ב

New member
לפי ההלכה

דת הילד נקבאת לפי האם הנושאת - מי שנותנת את החיים , הפונדקאית במקרה זה, היא נותנת את הדת לכן חשוב שהפונדקאית תהיה יהודיה. היא מזינה את העובר 9 חודשים זה הדם שלה שמזיק אותו - הדם יהודי התינוק יהודי. אתה גם יכול לשאול רב. נדמה לי שבאינטרנט יש אתר פונדקאות שמדבר גם על הצד ההלכתי. אני בדקתי את זה מול רב (הרב לאו) זו התשובה שקיבלתי.

עוד בנושא ההלכה

כמו שרוית ב כתבה לך אכן ההתיחסות לדת קיימת בחוק הפונדקאות. אני מכירה זוגות מסורתיים ודתיים שבתהליך, בטח כבר יווצר בינכם הקשר במסרים
רק עוד דבר שרציתי להוסיף זה שאפשר ליצור קשר עם מכון פוע"ה שמלווה את תחום הפוריות עפ"י ההלכה ויוכלו לתת לכם הכוונה, או כמו שרוית כתבה דרך הרב שלכם. לכן ומעוד הרבה סיבות אחרות הייתי ממליצה לעשות את התהליך בארץ עם אם פונדקאית בת אותו דת, כך שגם לאחר הלידה הילד יוכר כשלכם חוקית ולא רק גנטית !!!

פונדקאות והלכה

ישנם פוסקים ביהדות החרדית המתנגדים לפונדקאות מסיבות הלכתיות, אולם יש גם רבנים רבים המתירים לעשות את הפונדקאות עם פונדקאית יהודיה ולא נשואה. (כמבואר בקישור המצורף). אם עושים את הפונדקאות בחו"ל, הילד צריך לעבור גיור, עד כמה שידוע לי. מצטרפת להמלצה ליצור קשר עם מכון פוע"ה לייעוץ. בהצלחה!

ברוכים הבאים../images/Emo140.gif

בקשר לחו"ל חברותיי ענו לכם על השאלות. <אין לי שום צל של מושג בעניין>. בקשר לתהליך אני משאירה לכם מסר עם טלפון שלנו. בהצלחה

למעלה