שלום בנות... חדשה פה עם שאלה חשובה.

שלום בנות... חדשה פה עם שאלה חשובה.

אני בשבוע שמיני, ילד בן שנה וחצי בבית. הבוקר קמתי, הלכתי לילד, נתתי לו משחק והלכתי להתרחץ ולשרותים. יש לי גם איזו כוויה ורציתי לשים עליה משחה() אבל אז הרגשתי בחילה נוראית וחשבתי לאכול חתיכת מאפין שהיה לידי. הכנסתי קצת לפה והתחלתי ללעוס אבל הרגשתי כאילו אם אני אבלע-אני אצטרך לרוץ להקיא את זה ואין לי שומדבאר בבטן להקיא-אז אני לא יכולה להרשות לעצמי. ואז נהייתה לי סחרחורת והרגשתי שאני עוד שניה נופלת-אז התיישבתי מהר על כיסא והרגשתי כאילו כל הגוף שלי מתכסה בזיעה קרה-ממש פחדתי שאני אתעלף! אחרי כמה דקות שישבתי ככה הרגשתי שאני חייבת ללכת למיטה ולהודיע לבעלי על העניין בסמס. אז תפסתי בקבוק מים, שתיתי שתי שלוקים והלכתי למיטה-שם נשכבתי עם רגליים טיפה מוגבהות על השמיכה והודעתי לו. האיש טוען שזה לחץ דם נמוך. מישהי מכירה את התופעה? דורש בדיקת רופא?? תודה למי שהגיעה עד הלום ולהתראות... א.

מוכר מאד.

אכן לחץ דם נמוך היא הסיבה השכיחה ביותר למצב הזה, אבל שווה לספר גם לרופא. להבא כשזה קורה שתי שלוק מים, התיישבי, ולחצי חזק על נקודת החירום בין האף לשפה העליונה עד יעבור זעם. חוץ מזה אני לא בטוחה שלהתאפק להקיא זה טוב יותר מלהקיא. הבטן שלך לא ממש ריקה, גם אם לא הספקת לאכול ארוחת בוקר. בשורה תחתונה, אם זה חוזר ניתן יהיה לחזק אותך ברפואה המשלימה ולמנוע את הפעם הבאה.

תודה על התגובה, שרון. ועוד שאלה...

אני מטופלת בדיקור כרגע לנסות ולמנוע את הבחילות והצרבות של תחילת ההריון. האם יש עניין לדווח למדקרת על הסיפור הזה והאם באמת ניתן למנוע הישנות מקרים שכאלה? שוב תודה! א.

א י ו ש י

New member
קשה לעזור באופן וירטואלי../images/Emo4.gif

נשמע כמו לחץ דם נמוך אבל אף אחת כאן לא נמצאת על תקן רופא (גם לא הרופאות שביננו) אני כן ממליצה לך ללכת להיבדק אולי לא באופן דחוף אבל בהחלט לראות... ואת זה רק רופא יכול לעשות פנים מול פנים!!! נשמע שעברת חויה לא נעימה ולדעתי מתבקשת בדיקה אבל שוב ענין שלך.... לו הייתי במקומך הייתי הולכת להיבדק ולו בשביל השקט הנפשי שלי

עירית15

New member
לא מכירה את התופעה אבל נשמע כמו

משהו שכדאי לבדוק ולא לזלזל בהצלחה ותרגישי טוב

פיצקוש

New member
מוכר מאוד

גם לי יש לחץ דם נמוך בד"כ וזה בהחלט בא לידי ביטוי בהריון הקודם וגם בזה. לא ממש מצאתי פיתרון חוץ מלהמנע כמה שיותר לעמוד בתורים בלי לזוז או במקומות בלי אויר צח כי אז מהר מאוד מגיעה הזיעה הקרה והצורך להשכב על הריצפה... תרגישי טוב וקשובה למה הגוף מסוגל.

קרה לי גם בשבוע 20 ומשהו

התקשרתי לרופא משפחה שאמר לי לפנות למיון נשים - וכך עשיתי לא מצאו שום דבר מיוחד, דיברו על ורטיגו - אבל ברוך השם מאז זה נעלם ולא שב. אבל זאת היתה בהחלט חוויה מאד מלחיצה.

קפציץ

New member
קרה לי בשבוע 7

התעלפתי מיד אחרי שקמתי מהשינה. הצלחתי לגרור את עצמי לשירותים והתעלפתי על האסלה... כשחזרתי להכרה היה לי עיוורון זמני... לא נעים. למזלי הייתי אצל ההורים באותו זמן (אין כמו אמא) והיא שלחה את אבא שלי להביא כוס עם מי סוכר, ואחרי שלוש לגימות הראיה חזרה ואיתה גם אני. אני חושבת שזה פשוט נפילת סוכר. שימי לך קרקרים ומים ליד המיטה ואל תשכחי לנשנש ולשתות עוד לפני שאת קמה!

לכל הבנות שחוו/יחוו -הסבר קצר...

הרופאה הסבירה לי שיש תופעה כזו שקשורה לירידת לחץ דם אחרי/במהלך בחילה ממש קשה(ותאמינו לי-בהריון עם הקודם חוויתי בחילות-אבל זו הייתה מדהימה בעוצמתה) ושצריך לשבת מיד כשמתחילה בחילה קשה כזו ולשתות משהו... האמת היא שאני חשבתי שהיא תגיד לי שפשוט הייתי צריכה ללכת ולהקיא-אבל היא הפתיעה אותי עם התשובה הזו. מה שכן-אני חושבת שלשתות גם לפני הקימה מהמיטה זה באמת רעיון טוב ויכול לעזור(אבל זו רק תיאוריה שלי...) תודה לכולכן! אני.

קפציץ

New member
כן, זה עזר מאד!

ככה המשכתי כל השליש הראשון וחלק מהשני: קרקרים ליד המיטה באופן קבוע בקבוק מים ליד המיטה קבוע בכל פעם שהייתי מתעוררת רעבה או צמאה בלילה הייתי ישר שותה ואוכלת משהו וחוזרת לישון, פשוט לא נתתי לעצמי להיות רעבה (וצריך להקשיב לגוף כל הזמן) אם יש סימן של חולשה ישר לדחוף משהו מזין עם סוכר או פחממה. לא התעלפתי מאז ואני מקווה שכבר לא יקרה... (שבוע 37 אז לא נשאר כ"כ הרבה).

קפציץ

New member
אה, ועוד משהו...

יום לפני ההתעלפות נהגתי לבד מחיפה לתל אביב וחזרה (הבעלול היה בחו"ל) ועדיין לא הייתי רגילה למגבלות של הגוף בזמן ההריון. הלכתי לישון ממש מאוחר, שתיים או שלוש בלילה ואני בטוחה שזה תרם לכך שהתעלפתי. אז לא לקרוע את עצמך (שזה בטח קשה כשיש עוד ילדה בבית) אבל לפחות אפשר לנסות...

teanana

New member
קרה ועדין קורה לי

בעיקר בזמן מקלחת ובמיוחד אם זה על הבוקר. תוך כמה דקות תחושת מחנק, בחילה וסחרחורת. בדרך כלל אני מפסיקה את המקלחת ומתיישבת לכמה דקות וחוזרת להשלים את המקלחת. קורה לי גם אם אני מסתובבת בקניות במשך יותר מחצי. ממש נהיה לי רע מלעמוד על הרגליים לאורך זמן. אני יודעת שיש לי לחץ דם נמוך ולא יודעת אם יש לך בכלל פתרון.

למעלה