שלום, ביולוגיה ימית

שלום, ביולוגיה ימית

שלום, הנני משוחררת מהצבא החל ממחר. ואני בדילמה וידיד הפנה אותי לפורום הזה אשמח אם תוכלו לעזור לי. מאז ומתמיד רציתי להיות ביולוגית ימית ורציתי לדעת איפה הכי טוב ללמוד את זה. אך העניין הוא, על פי מה שראיתי בכל האוניברסיטאות למעט בן גוריון לומדים ביולוגיה ימית רק מהתואר השני ובתואר הראשון לומדים ביולוגיה בכללי כדי שהסטודנטים יבחרו להם בהמשך את תחום ההתמחות. אני לא מענינת בזה כי אני כבר יודעת במה אני רוצה להתמחות והבנתי שבבן גוריון ניתן ללמוד ביולוגיה ימית כבר מתואר ראשון. וידוע לי על מקום נוסף המכללה למדעי הים והסביבה במכמורת מישהו יודע פרטים עליו? אשמח אם תוכלו לעזור לי מה יותר כדי ואיפה הכי טוב ללמוד. ושאלה נוספת מה ההבדל בין תואר אוניברסיטאי לבין תואר שמקבלים במכללה? תודה רבה.

iiddoo

New member
בתור אחד שהחלום שלו היה להיות...

ביולוג ימי ולפתוח מכון מחקר על איזה חוף באוסטרליה אני יכול להגיד לך את הדברים הבאים: 1. על מנת להיות ביולוג ימי יש לרכוש תואר שני {רצוי שלישי} וזאת מהסיבה שראשית עליך להיות בעלת השכלה בביולוגיה... 2. מכמורת זה אחלה מקום שבעולם... אבל אם ברצונך להמשיך לתארים גבוהים עדיף לך ללמוד ביולוגיה לתואר הראשון... 3. בעיקרון ההבדל בין תואר ממכללה לאונ' הוא בעיקר מה אפשר לעשות עם התואר לאחר סיום הלימודים... בהצלחה... ואם יש עוד שאלות אז תשאלי...

iiddoo

New member
אה... עוד דבר...

כתבתי שזה היה החלום שלי... אז בינתיים אני מתחיל ללמוד ביולוגיה וכימיה במסלול ישיר לתואר שני באונ' העברית... זה בגלל שלאחר שדיברתי עם הרבה אנשים בתחום הבנתי שדבר ראשון כדאי לעשות תואר ראשון בביולוגיה... אחרי זה הבנתי שלהיות ביולוג ימי זה לא כזה פשוט ולא מה שחשבתי שזה... אם את רותה יותר מידע תפני אלי במסר... ד"א מכמורת זה מקום מדהים וחוויה שכל מי שהכרתי שהיה שם לא שוכח... אבל קחי בחשבון שאולי עדיף לך תואר מאונ' בשביל תארים מתקדמים...

בקשר למכמורת

אם אני עושה שם תואר ראשון אני לא יכולה להשלים תואר שני באוניברסיטאות בארץ או בחול? ההתלבטות שלי היא אם יש לי אפשרות ללמוד ישר ביולוגיה ימית מבלי להוציא תואר ראשון בביולוגיה אלא ישר בביולוגיה ימית זה לא עדיף? ומה ידוע לך בקשר למסלול לביולוגיה ימית בבן גוריון?

למעלה