שלום..אשמח לתגובות!

שלום..אשמח לתגובות!

אוקי..קוראים לי מיכל. אני בת 16. יש לי בעיה שמאד מציקה לי. הכרתי לפני 3 חודשים בערך בחור ישיבה שמאד אהבתי. הוא בן 19. ועדין,בעל מידות,וכו`. אני עצמי, בחורת סמינר. והיה לנו ממש בסדר. רק שיום אחד התחלנו לדבר על העתיד. הוא רמז לי בעדינות שיצא לנו לדבר על חתונה. כמובן שבתוך תוכי ניבהלתי מהרעיון הרי אני רק בת 16 וחצי! ברור שהוא ידע מה שאני חושבת. ואז הגיע העיניין שבעצם הוא רוצה לשאול רב. האם השמות שלנו מתאימים ואז לחכות או בעצם לא חבל למרוח את הזמן. ואנחנו נורא מפחדים שהתשובה תהיה שלילית.הוא התיעץ איתי ואני ביקשתי לחשוב. אז מה אתם אומרים? לשאול את הרב? להפסיק? להמשיך??

אם עצתי שאלת...

להפסיק. ועכשיו... אם תשאלי את המנהל חקר האמת. הוא יסביר לך עד כמה הנזק יגדל עם כל עוד יום של קשר...

אורוש111

New member
אחותי..

אם את לא רוצה שיהיה לכם קשה אחכ אז תחתכי עכשיו!! ואיזה רב יגיד לו שימשיך איתך אם כבר יצאתם? הם לא אוהבים אתזה

תחתכי אבל מהר....

חבל לדעתי הוא רק מישתמש בך כי אם הוא היה יותר חכם הוא לא היה יוצא עם בחורה בת 16 .....חבל לך גם לבזבז את גיל הנערות שלך זה הגיל הכי יפה שיש ולמה להתחיל עכשיו חתונה ....ילדים....את תיצטערי על זה תאמיני לי....!

שאלה מיותרת.אלא אם כן את...

אם את רוצה להרוס את החיים שלך...אז לדעתי גם אם הרב יגיד שכן וזה ממש מתאים אל תחשבי על זה אפילו.תחתכי ומהר...

אין כזה דבר לשאול רב על שמות הרי זה

שטוית . את יכולה להתיעץ עם רב אבל רב זה לא ידעוני ! סליחה אם אני פוגע בך אבל את ילדה ואת לא יודעת מה זה חיים ואת סתם רק אוהבת אותו . תזהרי לא לעשות טעות שתבכי עלה לפי עניות דעתי נתקי את הקשר. בהצלחה ועוד משהו להבא לא כותבים שם זה לא קשור לשאלה

שאלת שרברב ?

מלבד שאותה שאלה גובלת באיסור מנחש ומעונן שהשטן הוא העומד לימינם לשיטם, אסתפק בתגובת הגר``ח קנייעבסקי שהעיד בשם מו``ר אביו שלעג על הללו המכוונים את צעדיהם לפי השמות. ולא אחת הראה חישובים סותרים באותם שמות.

תיראי זה

סתם עניין ללכת לרב לשאול אותו בעניין שמות וכ`ו וכ`ו וכול שאר הסגול כי אין שום סיבה שתיתחתנו בגלל שמות ואין שום סיבה שתיפרדו בגל שמות כי כל העניין הזה הוא רק עוד סיבה והוכחה לכאן או לכאן.. בכול מקרה ללכת לרב זה סתם עוד סיבה כי יחסית את בחורה קטנה לקשר כזה עם בחור גדול ותהיי בטוחה שהוא לא יגיד כן כי אף רב לא יקח לעצמו צ`אנס שאם תעשו דברים שאסור לעשות.. מה שכן הוא יגיד שתיפרדו ושתהיי גדולה מספיק תצאו לקשר רציני בכול מקרה תמשיכו את הקשר כי אם זה מאהבה אז לא משנה הגיל ותאמיני לי שזה יותר חזק מרב או מכול דבר אחר מה שכן אתם צריכים להחליט בינכם אם זה רציני ואתם יכולים להמשיך רק מה שכן אתם צריכים לשמור על עצמכם כי ההפרש בינכם גדול בכול מקרה שיהיה לכם בהצלחה

חולאהבה

New member
מיכל הנביאה...

תקשיבי... רואים שזה אהבה ראשונה שלך... את צריכה ללמוד שאחרי שלשה חודשים לא מדברים על חתונה... נשמע מוגזם שחבר שלך מעלה את הנושא הזה...(גם מהסיבה שבנות נבהלות מזה מאאאאאאאוד...) קיצור, תגידי לו שילח לקורס טוב לפני החתונה... סתאאאאאם... קיצור, עצתי, תשבי איתו תסבירי לו שלא מתאים לך כול הקטע שהוא מדבר על חתונה... מענין אותי כמה זמן עוד תצאי איתו... אם שנתים... ויותר... אשמח אם תזמיני אותי לחתונה... שיהיה בהצלחה!

נער בן ה 16

New member
לדעתי

לסיים קשר זה לא אריא קשר של בני 16 ו19 בני 16 שגם אני מתוכם עדיין לא חושבים מה יהיה עוד 3 שנים במקרים כאלו ההבדל הגיל מאוד משנה בשלוש שנים הקרובות יכולים להיות המון שנויים . הזה לא כמו קשר של בני 20 ו 23 למשל כי שם שניהם כבר מתאימים לחתונה ושניהם עברו את גיל העשרה שבו כל יום משתנה צורת המחשבה והרצון

לכל המסתייגים למיניהם

האם גם לנינת האדמור מויזניץ בת הטיפש עשרה, הייתם ממליצים לבטל את אירוסיה עם בן ה20 ? או שמא אשר בשר חמורים בשרם כל הללו מקדימי הנישואין כהגדרת חזל אי שם בנידה. והמאת שהצדק איתם! שלולי היתה נשואה אותם הנוהגים כר`א היו נכשלים אף באשת איש

תמשיכי ותמשיכי ועוד 100 פעם תמשיכי

ותפסיקו לחשוב על השטויות של השמות וכו... ואגב למה חשבת שנאמין שקורים לך מיכל!!??!

האטומי

New member
שאלת רב

אני בעצמי בחור שבדיוק היה לי אותו סיפור כמוך ואני החלטתי שאפילו שכ``כ רציתי את הבחורה ואני לא יהיה מוכן לוותר עליה בשום אופן אני בכ``ז ישאל רב מה שבטוח שמה שיהיה זה רק לטובה ומן השמים שאלתי את הרב הרב אמר לי דבר שהפחיד אותי וגרם לי להבין שמשמים שאלתי הוא ענה לי שזה לא מתאים ואם נתחתן נתגרש בתוך תקופה קצרה היום ב``ה מצאתי את החצי השני שלי ואני מאושר ושמח ששאלתי כי א.קיבלתי שידוך הרבה יותר טוב ב.ששואלים רב צדיק אף פעם לא נכשלים והדבר הוא ישועה לנצח

למעלה