שלום אשמח לעזרתכן

הדרוש48

New member
שלום אשמח לעזרתכן

שלום לכולם אני הדר כרגע רב"ט בצה"ל בטירונות חליתי במחלת הנשיקה (כנראה עקב התנאים בצהל ) ולאחר כמה חודשים (ומליון ושתיים בדיקות) אובחנתי על ידי רופא פנימאי מקפלן כסובלת ממחלת התששישות הכרונית (עוד כמה אבחנות שלו שהפרחתי ונותרתי רק אם האפשרות למחלה הזאת ) כנראה עקב מחלת הנשיקה .
אני בטח לא צריכה לתאר לכן את הסבל והתשישות שאני עוברת בתוספת הקושי שאני חשה בתפקידי בצהל . עוד כמה ימים אני עומדת לעבור וועדה רפואית . רציתי לשאול אם מישהו\י יודע\ת מה הסיכוי שלי לקבל פטור משירות
(כל המחלה נמשכה כחמישה חודשים )

היי הדרוש48,

קודם כל, לפני הכל, כמה כללי פורום ושרשור - כמו שאת רואה שרשרתי את כל ההודעות שלך אחת לשניה. אין צורך לפתוח עשר הודעות חדשות על אותו נושא, וגם לא לחזור ולבקש עזרה. כשתיכנס גולשת שיהיה לה מה לענות לך היא תעשה זאת. להציף את הפורום רק יגרום לאנטגוניזם ולחוסר חשק לעזור...

שנית, הרבה חולות בתשישות כרונית (הידועה במקומותינו בקיצור תת"כ = תסמונת התשישות הכרונית) "זכו" בה בעקבות מחלת הנשיקה, למרות שבסופו של דבר מה שנשאר, כלומר התת"כ, די שונה ממחלת הנשיקה. קודם כל, זו תסמונת ולא מחלה. שנית, היא לא עוברת, בניגוד למחלה ושלישית, היא משפיעה על תחומי חיים שונים ומתבטאת אצל אנשים שונים בצורות שונות. כך שאת בחברה טובה, לצערנו.

שלישית, לגבי פטור. האמת שאני לא כל כך יודעת מה מדיניות הצבא בנוגע לפטורים, אבל נשמע לי כאילו את ממש היית רוצה לקבל את הפטור הזה. כעיקרון אני יכולה לומר לך שתשישות כרונית היא תסמונת שקשה מאוד לחיות איתה חיים רגילים ונורמלים. היא יכולה להתבטא או באינספור לילות של חוסר שינה או (בצד השני) בשינה מוגברת לאורך היום והלילה ותחושת עייפות שלא עוברת גם אחרי שינה ארוכה. כאילו השינה לא מרעננת ולא משנה באיזו שעה של היום תקומי עדיין תרגישי כאילו העירו אותך באמצע הלילה. ומכיוון שזה נמשך לאורך כל החיים אז יש סיכוי סביר מאוד שפעם תרגישי בצד אחד של הגל ופעם בצד השני שלו - ורק לעיתים נדירות באמצע. ובסופו של דבר לשני הצדדים יש את אותו אפקט: רמת התפקוד הקוגניטיבית יורדת אל מתחת לקנטים, רחוק רחוק מעין אדם..
כך שלו אני צה"ל ויש לי חיילת שסובלת מהתסמונת הנוראית הזו, הייתי מניחה שאין לי מה לעשות איתה אצלי, כי היא ממילא לא תגיע לעבודה חצי מהזמן, ובחצי השני היא ממילא תהיה חסרת כוחות או יכולת לעשות מה שאני צריכה שהיא תעשה.

מאחלת לך הצלחה בוועדה, ואת מוזמנת לחזור ולעדכן אותנו מה אמרו, וגם סתם לספר לנו על עצמך.. תמיד שמחים פה לחברים חדשים.

כלנית

למעלה