שלום אשמח לעזרתכם

קרןש24

New member
שלום אשמח לעזרתכם

הנני עובדת במקום עבודתי הנוכחי 9 חודשים וכל הזמן אני מקבלתשם רק הערות ולא קיבלתי אף פעם מחמאה. ראוי לציין שאני מאוד אוהבת את עבודתי ואני עושה כל מאמץ ועדיין טוענים שאני עושה טעויות והערות אלו מורידות אצלי את הביטחון זה נראה בסדר שלמרות כל המאמ.ץ והמוטיבציה שלי אני אחטוף על הראש אני מרגישה שאני גרועה. אשמח לקבל תשובה מה אפשר לעשות (הבעיה שלי היא עם עובדת ספיציפית שהיא זאת שמעירה לי כל הזמן)

shapir1

New member
בהחלט צר לי לשמוע

זה אף פעם לא נחמד לקבל רק ביקורת. וזה גם לא מביא ליותר תועלת מהעובד, להיפך, רק מחליש ומקטין את המוטיבציה והביטחון, כפי שאת מתארת.
האם אותה עובדת ספציפית היא הממונה עלייך? אם לא - פשוט תתעלמי. אם כן - שווה ליזום שיחה ולומר מה את מרגישה בכנות.

קרןש24

New member
בקשר לשאלתך

העובדת לא ממונה עליי אבל עדיין זה לא נעים ובכללי היא מתנכלת אליי ומחפשת אותי על כל טעות קטנה, ראוי לציין שעם השאר בעבודה אני די מסתדרת. אני מרגישה רע עם כל טעות שאני עושה וחושבת על זה שאני גרועה בבית ובסופי שבוע איך אני להעלות את המוטיבציה אני רוצה להפיק מעצמי את ההכי טוב אבל עם ההערות האלו זה מאוד קשה בכללי יש לי בעיה עם ביקורות ולא רק בעבודה בכלל אני אוהבת שאומרים עליי רק מילים טובות ואם מעירים לי אז זה מוריד לי את הביטחוןץ מה עושים אפשר לטפל בזה?

shapir1

New member
אם היא לא ממונה עלייך

אז לדעתי יש שתי דרכים: אחת, פשוט להתעלם ממנה עד שתפסיק (כי היא כנראה רואה שזה משפיע עלייך ולכן זה ממשיך להמריץ אותה), או להעמיד אותה במקום בצורה עניינית. לומר לה שאת לא עובדת עבורה, ואת מוכנה לשמוע ביקורת רק מהמנהלים שלך.
דרך שנייה, היא פשוט ליזום שיחה עם הממונה עליה או עליכן. את אולי לא יכולה לשנות את האופי שלה, אבל ההתנהלות שלה במקום העבודה בהחלט יכולה להשתנות בעקבות שיחת אזהרה עם מנהל.

את כל זה אני כותבת מבלי להכיר את מקום העבודה הספציפי שלך וההתנהלות בו, כך שאני מקווה שאחת העצות תעזור.

shapir1

New member
ולגבי בעיה כללית עם ביקורת -

תראי, כולנו היינו מעדיפים שירעיפו עלינו כל היום שבחים ויגידו לנו כמה אנחנו טובים. אבל במציאות אף אחד לא מושלם, ולכולנו יש פגמים, דברים שאנחנו עושים יותר טוב ופחות טוב. וכולנו נפגעים אם מישהו מעיר לנו, בייחוד אם זה מישהו קרוב או מישהו שאנחנו זקוקים להערכתו.
בסופו של דבר אנחנו מתנהלים בעולם שבו לא רק אנחנו קיימים, בטח לא במקום עבודה. אז צריך גם ללמוד לדעת לקבל ביקורת, לא כל ביקורת ולא מכל אדם, אבל כן לדעת לקבל ואולי ללמוד מזה משהו להמשך על עצמנו ולנסות לשפר.

shapir1

New member
ובסופי שבוע -

עדיף שתשקיעי את הזמן שלך בלנוח וליהנות עם הקרובים לך

אני בעד

שיחה ישירה עם אותה עובדת. לשאול באופן ישיר מה קורה ביניכן.

אולי נזה יעזור לטהר את האווירה.

אני באופן כללי בעד לנטרל אנשים כאלו על ידי יצירת יחסים קורקטיים וחברותיים יותר (הכוונה לחברותיים יותר מאשר שנאה הדדית
לא שבאמת תהפכו לחברות אלא שהיא תנוטרל קצת מהארסיות שלה ותרגיש פחות נעים להיות מגעילה כי את כל כך נחמדה ובסדר!)

רונN

New member
גישה אחרת לבעיה

בפעם הבאה שהעובדת מעירה לך תפני אליה בנחמדות ותגידי לה:
"תראי לי איך לעשות את זה נכון אני רוצה ללמוד ממך"

אם היא תראה לך (וכנראה שכן כדי להוכיח לך שהיא יותר טובה ממך) תשאלי אותה: "אם אני אעשה ככה זה יהיה בסדר?" עכשיו היא חייבת להגיד כן.

בפעם הבאה שהיא תעיר לך תגידי לה: "ככה את הראית לי איך לבצע את המשימה, לדעתך זה לא נכון לבצע כך?"

אחרי 2-3 פעמים שתעשי לה את התרגיל הזה האווירה תשתנה...

בהצלחה.

למעלה