שלום אשמח לעזרה

BedRooM Bra

New member
שלום אשמח לעזרה

אני בת 22 משלימה עכשיו בגרוית ופסיכומטרי לפני הרשמה ללימודים תואר ראשון. הבעיה שאני לא יודעת מה ללמוד בצבא הייתי מנהלת רשת מחשבים ובכלל תחום המחשוב זה משהו שמאוד מדבר אלי ואני טובה בו אבל אני לא רוצה ללמוד מדעי המחשב כי כול הקטע של כתיבת תוכנות וכו לא מדבר אלי יותר מידי יותר לכייון הפרקטיבה והתתעסקות עם בעיות חומרה העצמן ואני גם נורא מתעניינת בכלכלה מה קורה בעולם שמסביבנו מבחינת יציבות שווקים ומה משפיע עליהם וגם שיווק ופרסום כיצד לוקחים מותג ובעזרת מיתוג נכון בונים אותו עכשיו השאלה האם יש תואר שמשלב בתוכו את התחומים האלו או לפחות 2 מהם או משהו שדומה לתחומי ההתעניינות שלי עברתי על תארים מאונברסיטאות שונות וכול המבחר רק מבלבל אותי ולא גורם לי להיות סגורה על עצמי אז אשמצח אם תוכלו לעזור או או לפחות לתת הכוונה לכייון הנכון תודה לעונים:)

עוז ozc

New member
ממה שאני מכיר...

שלום, ממספר התוכניות לימוד המעטות שאני מכיר ישנם תארים משולבים- כלכלה וניהול, כלכלה ומדעי המחשב.. כו'. לגביי בניית מותג, זה תחום הנוגע יותר בשיווק וגם מחלקות עיצוב רבות נוגעות בכך במהלך הלימודים, אז ניתן לבדוק זאת. באופן כללי המשפט לבחירת המקצוע שצריך ללוות אותך הוא: תלמדי מה שאת אוהבת ושאת טובה בו. כל אפשרות אחרת עלולה להביא אותך למצב- שאת לא תאהבי את מה שאת עושה או שתאהבי את מה שאת עושה אבל לא תהי טובה בו- ואז את לא באמת אוהב את מה שאת עושה אלא עושה את מה שאת אוהבת
בכל מקרה, תלכי לימים פתוחים, תקראי תוכניות לימודים, תבקשי לדבר עם בוגרים ואז תשבי עם עצמך ותחליטי (באופן כללי לא מזיק לשאול אנשים קרובים- מה לדעתך מתאים לי לעשות... לפעמים מקבלים כיוון חשיבה אחר).

תשובה ממה שקראתי, את מתכוונת לכיוון של מינהל עסקים, כלכלה ואז תחומי הפרסום והשיווק. את צריכה להתחיל בתואר ראשון בכלכלה (או מינהל עסקים), משם לנסות להשתלב בחברת פרסום (נניח בהתחלה בתור פקידה, אח"כ תקציבאית, בהמשך סופרוויזרית). מעבר לכך את יכולה בשלבים מסוימים גם לעבוד עצמאית כמאמנת שיווק ומיתוג ולעזור לעסקים קטנים.

נשמע

נשמע שאת מחפש משהו בין תקשורת (פרסום ושיווק) לשוק ההון, אני לא מכירה מקום שיש בו את שני הדברים בתואר אחד. אבל בדומה למה שהציעו מעלי תבדקי עם עצמך מה כדאי ללמוד קודם. אישית, כשחברה אחת שלי למדה תקשורת והשניה מנהל עסקים בנתניה תקשורת תמיד נשמעה לי כמו סוג של הכנה למנהל עסקים, אז אמרתי להן שהן צריכות כל אחד בתואר שני לקחת את מה שהשניה למדה

למעלה