שלום! אשמח לעזרה

קרנושלה

New member
שלום! אשמח לעזרה

אני נוסעת עם קבוצה לשבוע ימים בתפקיד "צוות בידור" רק בלי צוות! אני צריכה לדאוג בין השאר להפעלות משפחתיות בערב, וממש מתקשה למצוא רעיונות בגלל הצרכים השונים של הפעילות. מצד אחד חשוב שהפעילות תהייה מעניינת וברמה- בגלל ההורים. מצד שני, יש את הילדים. אני פוחדת שאעשה מעצמי צחוק. הרעיון היחידי שיש לי כרגע הוא טריוויה, כאשר רוב הקטגוריות תהיינה מופנות למבוגרים, וקטגוריה אחת תהייה לילדים. אם יש משהו ברשת- מה טוב :) מאחר והזמן קצר והמלאכה מרובה.. עזרו לי בבקשה

דוריק30

New member
צוות בידור ../images/Emo41.gif

אני אנסה לתת לך קצת רעיונות, אבל לפני כן קצת שאלות להבנה: כמה ילדים ובאיזה גילאים האם הם מכירים אחד את השני למה ההפעלה צריכה להיות גם להורים או למה טריוויה שהיא בעיקר להורים? את מי את אמורה להפעיל? אם הכוונה היא פעילות משפחתית, אז נראה לי שהרף צריך להיות של הילדים וההורים שותפים. והנה קצת רעיונות עד שתעני, אולי זה קצת יעזור ויתן לך כיוון: בינגו מילים- עכשו בדיוק סיימתי להכין בינגו על הקיבוץ. במקום מספרים כתבתי מילים ואני אשאל אותם שאלות. חבילה עוברת טריוויה- את יכולה לשלב את השאלות עם איקס עיגול או 4 בשורה. על כל תשובה נכונה מסמנים בלוח משחקי ילדות של ההורים- שירים של פעם בקפיצה בחבל, דרכים שונות לקפוץ בגומי, קלאס, משחקים סביב נושא: כסאות, בלונים, שוקולד, קרמבו ארוחת ערב בהכנה משותפת- כל משפחה או חלוקה אחרת לקבוצות, מקבלים מתכון וחומרים משחקי של מי השורה הזאת משחק המשימות- לרשום משימות שונות ומגוונות. כמו: להביא חתימות, להביא חפצים בצבע מסוים, להתחפש הצגה- כל משפחה או קבוצה צריכה להמחיז חלק בהצגה, התחלה אמצע או סוף. בלי שהם יודעים מה שאר הקבוצות עושים. יוצא מצחיק משימות צילום- להצטלם בכל מיני מקומות, פוזות, לצלם דברים יש עוד הרבה מן הסתם. תגידי אם משהו מהדברים זה הכיוון שלך ואשמח לעזור לך עוד בהצלחה

קרנושלה

New member
תודה דוריק! כמה תשובות..

מדובר על בערך 20-25 ילדים בכל הגילאים. החל מגיל 3. זה אוסף של משפחות שנוסעות לחו"ל בקבוצה מאורגנת, ולכן הגילאים באמת מגוונים. בצהריים אני אחראית על הפעלת הילדים ובערב עליי להרים פעילויות משפחתיות. המשפחות מכירות, כך שאין צורך שהפעילות תהייה בעלת אופי "גיבושי". אני חושבת שההפעלה דווקא צריכה בעיקר לעניין את ההורים כי בלעדיהם הילדים בכלל לא יגיעו. ומעבר לכך, הילדים מקבלים הפעלות בצהריים... בינגו זה אחלה! כבר הכנתי וגם טריוויה איקס עיגול הכנתי. איך משחקים "של מי השורה הזאת"? ומה הכוונה בכך שכל משפחה צריכה להמחיז חלק מהצגה? איך זה בדיוק עובד? אשמח להרחבה.. המון המון תודה!

דוריק30

New member
של מי השורה הזאת

עפ"י תוכנית טלויזיה. בעיקר אלתורים. את יכולה לשים חפצים משונים ולא שגרתיים ולבקש ממי שרוצה לנסות להמציא שימוש לאחד החפצים. לנהל שיחה שכל שורה מתחילה באות אחרת לפי סדר האלפבית. להזמין 4 משתתפים ולתת לכל אחד מילה. 2 מהמשתתפים מנהלים שיחה ובכל פעם שנאמרת אחת מהמילים של המשתתפים הוא נכנס לשיחה או יוצא ממנה. סיטואציות מוכרות ולאלתר עליהן. הצגה- כל קבוצה או משפחה מקבלת חלק בהצגה- התחלה אמצע או סוף. רק שהם לא יודעים על מה ההצגה. כל קבוצה ממציאה סיפור, דמויות אבל רק על החלק שלה בהצגה. נגיד: הקבוצה שעושה את ההתחלה של ההצגה צריכה להציג את הדמויות שלה, לתת הקדמה ולהתחיל את ההצגה. אחרי כמה דקות הקבוצה מפסיקה והקבוצה השנייה ממשיכה את ההצגה, אבל מן הסתם יש להם דמויות אחרות ובכלל נושא אחר להצגה. אבל זה מהאמצע. כלומר הקב' השנייה לא מציגה את הדמויות, אלא כאילו מתחברת לסיפור. זה כמו המשחק שמישהו מתחיל לצייר או לכתוב סיפור על דף ואז הוא מקפל ומשאיר רק מילה והבא אחריו צריך לכתוב בהמשך למילה מה שבא לו בלי לדעת מה קודמו כתב. יוצא משעשע כי לא אמור להיות קשר בין ההצגות. אצלנו הוחלט על 5 דמויות שחייבות להופיע אצל כל הקבוצות. שניצל בורשט- הידוע לטובה. תחנות שעוברים בינהם בקבוצות בזמנים קצובים. יכול להיות: תפזורת, תשבץ, חידונים, מילים הפוכות, להוציא הרבה מילים ממילה אחת או משפט, לעשות פוזות למצלמה, להמציא המנון לקבוצה, סמל ולהתקשט. זה יכול להיות רק תחנות חשיבה ויכול להיות משולב גם במשימות. ספורט היתולי- משחקי ספורט שטותיים או אולימפיאדה- מרוץ שליחים, קליעה למרחק, קליעה למטרה, קפיצה למרחק, פיצוץ בלונים, ריצה חשבתי שאם את צריכה לארגן שתי הפעלות, אולי תעשי לכל יום נושא. בצהריים תעשי לילדים הפעלה שהיא מעין הכנה לפעילות בערב עם ההורים. או שביום אחד הם יכינו את הפעילות להורים. אני מקווה שתהני ולא תסבלי יותר מדי. אולי כדאי לתת להם טריגר כבר בטיסה או בנסיעה למקום שהם יהיו במתח וירצו להשתתף וגם שיהיו סקרניים למה שצפוי להיות. את יכולה גם לתת נקודה/מדבקה שהם צריכים לאסוף עד סוף הטיול. משהו שיגרום להם לרצות להשתתף בכל פעילות שיהיה לך בהצלחה. אם את צריכה עוד עזרה את מוזמנת לשאול

KarinDi

New member
דוריק, את משהו!

רעיונות נפלאים!!! עכשיו בא לי להצטרף לקבוצה! בעיקר אהבתי את הרעיון של לעשות לכל יום נושא, שישלב גם את הפעילות בצהריים וגם את הפעילות בערב- בעיני זה רעיון נפלא!

דוריק30

New member
../images/Emo9.gif

בכיף, שמחה שעזרתי לך כשתחזרי- ספרי איך היה אני סקרנית לשמוע

למעלה